Asus G73JH
Včera jsem nahodil http://support.amd.com/us/gpudownload/w ... n7-64.aspx tyto ovladače a za celý den blbnutí ani jednou šedá smrt,můžete někdo taky potvrdit,že máme konečně solidní drivery nebo jsem měl jen šťastný den?
jen jsem ted koukal ze na asus.as uz maji na sklade v podstate vsechny verze i tu s i5 a 1600x900 displayem a i tu s i7 a 1600x900 displayem (ale kolem 34k s dph).
zdravim
zdravim
MacBook 2.2 GHz Intel Core 2 Duo, 4GB 667 MHz SDRAM, 320 GB HDD; FS Amilo Pi1556 (upravene chlazeni ale jsem stejne zvedav kdy odejde nadobro ; Cekam na novy MacBook Pro a prozatim to vypada na Asus G73JH
Tak jsem si zase hrál a bohužel vás nepotěším. Se šedou smrtkou to vypadá stále zle a nepomůže ani "ukradnutí" ovladačů od jiných výrobců. Zkoušel jsem ovladače od MSI na GX740 i na Acera,i když má 5850,ale jedná se o tu samou sérii 58xx. Bohužel jsem ztroskotal už na instalaci,jelikož si instalátor myslí,že je nainstalovaná novější verze.
Dále se mi podařilo ale zjistit,že problém není na straně Asusu,ale ATI,kde chyba je opravdu jen v driverech a na všech mobilních kartách HD58xx by se měl vyskytovat stejný problém,ať již zmíněné MSI GX740 a Aceru. I oni jsou nuceni zůstat na ovladačích od výrobce. Zda se ovšem ATI k problému postaví čelem a příjde na to,kde je chybka se neví.Ovšem na internetu je toho spousty a o problému jistě vědí a já jsem si téměř jist,že problém s GSOD se nám nemůže podařit vyřešit a musíto za nás udělat sama ATI.
Bohužel pomoc od Asusu nečekejte. K danému modelu se vydají vždy jen jedny ovladače. Je třeba jen doufat,že asus nainstaluje HD58xx i do jiných modelů a ty ovladače nám půjdou nainstalovat. Tak či tak,buď ATI,nebo Asus ten problém budou muset vyřešit,protože tohle je velmi špatná reklama a kdo by si do budoucna chtěl kupovat notebook,na kterém nejdou aktualizovat ovladače?
Věřím,že na problému se již pracuje a budeme moci konečně pozvednou výkon notebooku o pořádný kus dál,jelikož s novějšíma ovladačema se hry hýbou o poznání rychleji. Např.: GTA4 ve fullHD a very high detailech z 30 FPS na36 FPS,atd.
Dále se mi podařilo ale zjistit,že problém není na straně Asusu,ale ATI,kde chyba je opravdu jen v driverech a na všech mobilních kartách HD58xx by se měl vyskytovat stejný problém,ať již zmíněné MSI GX740 a Aceru. I oni jsou nuceni zůstat na ovladačích od výrobce. Zda se ovšem ATI k problému postaví čelem a příjde na to,kde je chybka se neví.Ovšem na internetu je toho spousty a o problému jistě vědí a já jsem si téměř jist,že problém s GSOD se nám nemůže podařit vyřešit a musíto za nás udělat sama ATI.
Bohužel pomoc od Asusu nečekejte. K danému modelu se vydají vždy jen jedny ovladače. Je třeba jen doufat,že asus nainstaluje HD58xx i do jiných modelů a ty ovladače nám půjdou nainstalovat. Tak či tak,buď ATI,nebo Asus ten problém budou muset vyřešit,protože tohle je velmi špatná reklama a kdo by si do budoucna chtěl kupovat notebook,na kterém nejdou aktualizovat ovladače?
Věřím,že na problému se již pracuje a budeme moci konečně pozvednou výkon notebooku o pořádný kus dál,jelikož s novějšíma ovladačema se hry hýbou o poznání rychleji. Např.: GTA4 ve fullHD a very high detailech z 30 FPS na36 FPS,atd.
Hm...musím se smát.Máte herní notebook a nefungují Vám na něm nové hry.Zlatá NVidie v tomto ohledu.
PS:tady to zachrání už jen Ruud.
PS:tady to zachrání už jen Ruud.
Naposledy upravil(a) roman2277 dne 07 kvě 2010 13:24, celkem upraveno 1 x.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
Ale jdi,vždyť můžeš hrát i nejnovější hry. Jen tam nebude třeba takový výkon,jako s novými ovladači.Navíc tohle se do budoucna určitě podaří vyřešit.
GSOD: Grey screen of death, což znamená šedá smrt. Projeví se ti to tak,že po nainstalovaní ovladačů od ATI,místo originálních od Asusu,se ti při hraní her objeví šedá obrazovka s pruhy a PC se sekne,musíš restart a hry jsou tím pádem nehratelné. Tak zase musíš zůstat u prosincových ovladačů,které jsou od Asusu
GSOD: Grey screen of death, což znamená šedá smrt. Projeví se ti to tak,že po nainstalovaní ovladačů od ATI,místo originálních od Asusu,se ti při hraní her objeví šedá obrazovka s pruhy a PC se sekne,musíš restart a hry jsou tím pádem nehratelné. Tak zase musíš zůstat u prosincových ovladačů,které jsou od Asusu
Právě že to snižuje využití toho přístroje.Opět se ukázalo,že hardware předběhl software.Ale snad se najde časem řešení.orgasmic píše:roman2277:
Ale to nijak nesnizuje samou podstatu herniho stroje
Me funguji vsechny hry paradne a kvuli S7 delat podobne zavery...S jsem hral maximalne na IP a vubec me to nechytlo
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
Tak se mi podařil vyřešit problém s GSOD Je to tak jednoduché,až se divim,že mě to nenapadlo dřív. Stačí jen změnit takty karty,aby nebyli zaokrouhleny,jako jsou na základních taktech. Stačí ji dát jen třeba 712/1012 a je po problému. Ja jsem zkoušel FurMark na taktech 812/1111 a po deseti minutách jsem ho vypl. Karta měla už 100°C. Napište,zda to pomohlo i vám