Příspěvekod Guf » 20 srp 2008 14:06
ach jo Ghoste asi máš pravdu, teď jsem si vzpomněl, že při jedné recenzi na nějaký americký retro Dodge nebo co to bylo za skřápa, bylo napsané, že se cena pro Evropu přepočítává 1USD:1EUR. Takže pro nás, bohužel, velmi nevýhodně.
Pomatuji si dobu, kdy počítače byli hoodně drahá záležitost. Potom, asi tak kolem roku 2003 došlo k pádu cen elektroniky celkově, nový a nabušený desktop jsem kupoval za, na tu dobu, směšných 30tis. Dodnes nevím, čím byl ten cenový propad způsobený...
Řekl bych, že dnešní ceny elektroniky jsou u nás hodně předražené, a dealeři na tom hodně hrabou. Otázka je, co se s tím dá dělat? Šel jsem se teď ze srandy podívat do Škodovky na Octávku. Borec mi řekl cenu, cca. 500 tis. za skoro základní model. A potom sám od sebe začal s tím, že by to koupil jenom blbec a že mi tu samou káru sežene o 100 tis. levněji dovozem ze zahraničí. Kvůli vysokým cenám spadl podíl škodovky ze 40% na 25% na tuzemském trhu atd. Je prý podaná žaloba na dovozce a výrobce aut, kvůli vysokým cenám.
Proč to všecno píšu? Proto, že se přece nemůžeme nechat pořád ojebávat a ostatní si mastí kapsu. Prostě a jednoduše si ten nout kupte v US, ať tady vidí, že už toho máme dost. Nehledě na to, jak jsi napsal, že jsou to okleštěné modely. Tuším že LED podsvícení stálo do 50 USD, tak to je takový problém ho za 1000Kč u nás nabídnout???
IBM/Lenovo ThinkPad R61 C2D T7100 1,8GHz, 4Gb RAM/667MHz, Hitachi 120GB/5400ot., Intel GMA X3100, 14,1 WXGA(matný), WIN 7, 3roky carry-in