notebook prevazne na hrani her
-
- _-=*Open Source*=-_
- Kontaktovat uživatele:
a co je na tomto k nepochopeni takze je debata bezpredmetnaTPetrzel píše:No tak ta priatelna cena je pre mna od 730 Eur do 1 100 Eur (do je od 20k do 30k Kc).....a to GTA 4 som tam napisal len tak ...hlavne mi ide o ten Crysis ktory ma dost zaujal a chcel by som ho hravat na intraku.....takze ten NB nebudem denno denne tahat na tury...DAKUJEM
Jedinou pravdou je, že všichni lžou
Můj weboblogo něco about IT and something viz. tlačítko WWW Miláček Lenovo X220
MSI GX600 -> Lenovo T500 -> Lenovo X220 -> Asus Zenbook prime -> Lenovo X220
hele,vím,že spousta z vás má averzi vůči Michalovi a jeho komentům,ale myslím,že ho chápu,jak jsem si tu přečetl,tak jeho první nout nebyla zrovna dobrá koupě,pak patrně přešel na Dell a oproti dřívějšímu noutu se ocitl v úplně jiné dimenzi, nikdo z nás kdo si kupuje první nout asi vůbec neví do čeho jde,časem pak přehodnotí svoje priority a zjistí,že by potřeboval něco jiného,než jen mašinu která je velká jako kráva a není moc dobře stavěná a v právě té chvíli si vzpomenete na Michala,jinak já osobně si taky myslím,že nouty nejsou na hry,nejsou na moderní hry,starší hry si zahrajate ,ale kupovat si nout,abych na tom pařil crysis a gta IV zvlášt když za stejné peníze můžu koupit mnohem výkonnější desktop,je podle mě plýtvání penězi
ACER Aspire 6920G-582G32MN
-
- _-=*Open Source*=-_
- Kontaktovat uživatele:
no ja uz mel NOUTU moc hodne a neni to jen o nerozbytne skorapce jak dell ktery previsoval kvalitou tak momentalne MSI zracovanim prumerne HW ve sve dobe nabusene na hry. Pristupovat k tomu ze notas neni na hry je pristupovat k tomu jako ze pocitace nejsou na hry vubec jen na praci a na hry jsou konzole a podobne prizpevky jsou jen omezene rozhledem a nevedomosti moznosti. Znovu opakuju prvni tvurce pocitace ENIAC by si asi nedovedli predstavit desktop s cpu Q na 4ghz s 16gb ram a tremi gpu nebo notes s c2d 4gb ram a nejako gpu protoze jejich pocitac vazil 27 tun a zabiral 63 m² a to by ho dnes do kaspy strcilo PDA nebo mobil takze asi tak notes je na vse na co clovek potrebuje
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Už 6 let hraju moderní hry jen na notebooku a světe div se, jde to. Moderní (dobové) hry šly hrát na notebooku vždycky. To výkonové zpoždění proti desktopům je stejné už prakticky od vzniku prvních notebooků. Dneska jsou ty notebooky s odpovídajícím výkonem navíc mnohem levnější (opět úměrně s levnějšími počítači).
Je to o prioritách a v podstatě souhlasím s tím, co tu psal v threadu Damianus. Chce to trochu nadhled pánové. Všechno je o prioritách a v dnešní době jde sehnat notebook s nějakou použitelnou grafikou docela levně. Upřímně, když si nabouráte nějaký lepší auto, zaplatíte jen za blbý boční dveře stejně jako za nějaký ten "herní" notebook (vlastní zkušenost ).
Je to o prioritách a v podstatě souhlasím s tím, co tu psal v threadu Damianus. Chce to trochu nadhled pánové. Všechno je o prioritách a v dnešní době jde sehnat notebook s nějakou použitelnou grafikou docela levně. Upřímně, když si nabouráte nějaký lepší auto, zaplatíte jen za blbý boční dveře stejně jako za nějaký ten "herní" notebook (vlastní zkušenost ).
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Opet to je tak, ze neni na vsechny hry - neni to proste desktop. Spoustu her narocnych na grafiku spustite na stredni, popr. nizsi detaily. S desktopem se to nestane, protoze vykonove je vpredu a tituly, ktere vyjdou za rok od koupe, si zahrajete naplno.
Je to samozrejme o prioritach..
Levne se daji vykonne kousky sehnat, levne se prodaji, nebo rozpadnou. To uz kazdy posoudi rentabilitu levnych nekvalitnich notebooku sam.
Je to samozrejme o prioritach..
Levne se daji vykonne kousky sehnat, levne se prodaji, nebo rozpadnou. To uz kazdy posoudi rentabilitu levnych nekvalitnich notebooku sam.
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012
-
- _-=*Open Source*=-_
- Kontaktovat uživatele:
ale tu se nikdo nebavi co je vhodne na dnesni hry by byl vhodny super pocitac takze nejaka deska co zvlada 2cpu ty aspon oboje quady ramka tak kolem 8gb at si hra vezme kolik chce a tak co nejvice gpu to pujde bavi me se o tom ze typek tu chtel notas do 30k na moderni hry a tak myslim ze to zvazil ano rict mu neni to vhodne nebude to zadny super notas kvalitnou proste stredni trida a moderni hry si zahrajes. a ne tu vykrikovat co to je co to je jaktoze si chces koupit dedikovanou gpu atd.... Ani v dnesni dobe nejsme na tom tak spatne ten herni notes za 30k mu ty dva roky spolouzi dobre a za dva roky v IT uz budeme uplne nekde jinde takze bych se netrapil tim ze odejde nebo ho proda za nejakou v te dobe smesnou cenu.kvakunek píše:hele,omezenec jsi tady,pokud si ani neumíš přečíst co jsem napsal...psal jsem,že nouty nejsou na moderní hry vhodné,na moderní hry jsou ideální desktopy
Michal27 ano je a proto se dnes ty hry daji hrat i na notebooku viz ja viz swarm A to ze jeden titul na notesech nejde no tak at kdyz nejde skoro poradne ani na desktopu tak do prd**** snim no. Ja si ted na notasu na slusnych detailech dohral ut3, fallout 3, ra3, death space a jsem spokojeny.
PS neznam titul co nebezi dobre na notesu snad jen gta4 ale to neni chyba vykonu notesu ale firmy rockstar. Vse jsem si zatim zahral na minimalne medium a pokud jde nekomu o to hrat na nejlesi detaily tak to uz opravdu cekat nemuzu ale muze jit na desktop a minimalne co pul roku do nej vrazit aspon 20k aby porad jel na top highend
Herny notas je aj notas s 4500MHD, pretoze uz ma HW TnL a teda mi tam pojdu moje oblubene hry
Ale vazne, notas a najnovsie hry nikdy dokopy nepojde. Co sa tyka hier vsobecne - je pravda ze hry na PC su najlepsie, najkrajsie, najdetailnejsie a najrychlejsie, ale pojem Herne PC je bezodna diera pohlcujuca peniaze, ktoru treba kazdeho pol roka upgradnut, aby najnovsie hry stihala. A kedze sa notas upgradnut prakticky neda, notas je na hranie nevhodny, takze vyberat "na hranie hier" nieje rozumne.
Navyse, investicia do notasa nieje prilis mala, a vyberat investiciu koli jednej hre je trocha kratkozrake, nakolko sa kra za relativne kratku dobu dohra/omrzi a potom sa zisti, ze bol cely vyber zly..
Ja viem, mozno trocha odskocil od temy, ale nedalo sa mi nevyjadrit
Ale vazne, notas a najnovsie hry nikdy dokopy nepojde. Co sa tyka hier vsobecne - je pravda ze hry na PC su najlepsie, najkrajsie, najdetailnejsie a najrychlejsie, ale pojem Herne PC je bezodna diera pohlcujuca peniaze, ktoru treba kazdeho pol roka upgradnut, aby najnovsie hry stihala. A kedze sa notas upgradnut prakticky neda, notas je na hranie nevhodny, takze vyberat "na hranie hier" nieje rozumne.
Navyse, investicia do notasa nieje prilis mala, a vyberat investiciu koli jednej hre je trocha kratkozrake, nakolko sa kra za relativne kratku dobu dohra/omrzi a potom sa zisti, ze bol cely vyber zly..
Ja viem, mozno trocha odskocil od temy, ale nedalo sa mi nevyjadrit
-
- _-=*Open Source*=-_
- Kontaktovat uživatele:
mno tak to nevim cim je swarm a ja dukaz kdyz hrajeme nejnovejsi hry na notebooku. Za svuj zivot pocitam ze si koupim jeste jeden herni notes a koncim protoze cim sem starsi tim horsi hry jsou nebou uz nemam pro to takove nadseni a tak posledni dobre pociny viz stalker ra3 a par kousku si zahraju uz na vsem v te dobe ale casem se dockame toho ze ani desktopy nebudoua bude neco jako notesy jen na hry viz johnny mnemonic
Damianus dakujem za pochopenie.....a pre ostatnych chcem dodat ze ja tie hry nechcem hrat na vysokych detailoch...ja si na tom vobec nezakladam....mne to uplne staci na strednych......Damianus aky NB by si mi odporucil ty? ja som tu uz jeden navrhol co by som mal v plane tak neviem ......toto je on http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=58528
Ja som fallout 3, RA3 ci death space hral na Go7300 a slo to v pohode na low(a dohral som na tom aj Crysis ci Bioshock) tak neviem do 30K v Kc sa uz da kupt aj Elitebook 8530p a taka HD3650 s GDDR3 toho zvladne naozaj vela...
Len si treba uvedomit , ze super detaili to nebudu pokial to doticneho netrapi tak je to OK...(taktiez treba zvazit nevyhodi podobne vykonneho booku pokial je s nimi zmiereny tak je to tiez OK )
Len si treba uvedomit , ze super detaili to nebudu pokial to doticneho netrapi tak je to OK...(taktiez treba zvazit nevyhodi podobne vykonneho booku pokial je s nimi zmiereny tak je to tiez OK )
Zpět na „Jaký vybrat notebook“