Výměna CPU - má smysl? A kde?
Tak, zprávy ze servisu
.
Procesor vyměněn, vše šlape dobře, jen bylo třeba přehrát ovladače grafiky. Nechal jsem si napastovat (nově i GK) tou Arctic Silver termopastou, co doporučoval orgasmic.
Jinak udělali mi ještě celkovou diagnostiku notebooku a přes Eizo test monitoru našli asi dva vadné pixely úplně dole u kraje displaye, o kterých jsem vůbec nevěděl. Takže příjde vyměnit i display.
Příští týden bych ho měl mít u sebe, tak zkusím pár benchmarků.. a GTA IV
. Ale musím říct, že přístup tohodle servisu je příkladný.
Procesor vyměněn, vše šlape dobře, jen bylo třeba přehrát ovladače grafiky. Nechal jsem si napastovat (nově i GK) tou Arctic Silver termopastou, co doporučoval orgasmic.
Jinak udělali mi ještě celkovou diagnostiku notebooku a přes Eizo test monitoru našli asi dva vadné pixely úplně dole u kraje displaye, o kterých jsem vůbec nevěděl. Takže příjde vyměnit i display.
Příští týden bych ho měl mít u sebe, tak zkusím pár benchmarků.. a GTA IV
Lenovo Ideapad Y50 70 - Core i5 4210H, Geforce GTX 860M 4GB GDDR5
3DMark Fire Strike - 3519 Bodů
Huawei Ascend P6, Xiaomi Piston v2
Tak menší update. Notebook se v servisu zdržel kvůli dlouhé dodací lhůtě nového displaye od HP (skoro 3 týdny). Ale v současné době už je vše vyměněno, namontováno a funkční. V pátek, nebo nejpozději v pondělí bych ho měl mít u sebe, tak dám vědět, jak šlape s novým procesorem.
Celkem tedy vyměněno:
Core i3 370m za Core i7 740qm
nový heatsink pro 4-jádra s 2 heatpipe
CPU i GPU nově přepastovány pastou doporučenou orgasmicem
nový display (u starého zjištěny 3 vadné body pomocí EIZO testu)
nová klávesnice (stará byla lehce prohnutá v numerické části)
to vše v rámci záruky a bezplatně. Opravdu skvělý přístup servisu a bezproblémová domluva s technikem po telefonu. Doporučuji všem
.
P.S. taková perlička. Technik měl pár dní problém zprovoznit ovladače grafické karty, které se instalací nového CPU nějak rozhodily. Pomohla až moje rada instalace z laptopvideo2go.com
Celkem tedy vyměněno:
Core i3 370m za Core i7 740qm
nový heatsink pro 4-jádra s 2 heatpipe
CPU i GPU nově přepastovány pastou doporučenou orgasmicem
nový display (u starého zjištěny 3 vadné body pomocí EIZO testu)
nová klávesnice (stará byla lehce prohnutá v numerické části)
to vše v rámci záruky a bezplatně. Opravdu skvělý přístup servisu a bezproblémová domluva s technikem po telefonu. Doporučuji všem
P.S. taková perlička. Technik měl pár dní problém zprovoznit ovladače grafické karty, které se instalací nového CPU nějak rozhodily. Pomohla až moje rada instalace z laptopvideo2go.com
Tak notes už je doma, zatím se vše zdá ok. Při výměně displaye byl vyměněn i víko jako celek, takže jsem se zbavil jednoho škrábance, což je dobré
.
Dneska nebudu mít čas na nějaké herní či zátěžové testy, ale až budu, tak jsem určitě postnu výsledky.
Dneska nebudu mít čas na nějaké herní či zátěžové testy, ale až budu, tak jsem určitě postnu výsledky.
Tak, GTA IV se konečně stalo (skoro úplně) plynulým, nárůst kolem 10fps!
Score 3DMark 11 se pohouplo z 2529 pro CPU na 4150 bodů. Teploty po 1h hraní Battlefield 3 dosáhly maximálně 82°C pro CPU a 75°C pro GPU. A RAM teď běží na 1333mhz místo 1066mhz.
Takže spokojenost.
Score 3DMark 11 se pohouplo z 2529 pro CPU na 4150 bodů. Teploty po 1h hraní Battlefield 3 dosáhly maximálně 82°C pro CPU a 75°C pro GPU. A RAM teď běží na 1333mhz místo 1066mhz.
Takže spokojenost.