Lenovo Y500

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
gdulik
občas něco napíše

Příspěvek od gdulik »

To je přesně ta stránka. Je to pod Display and Video Graphics, tam si to stáhneš a spustíš, pokud máš W8.1 tak poté bude SLI fungovat.

To bude asi nejlepší nápad. Zkusíš to a uvidíš. Ale myslím, že by to mělo jít.

Bohužel teploty bez chladící podložky nevím, ale můžu zkusit hrát chvíli bez ní.
m.kv
občas něco napíše

Příspěvek od m.kv »

Zatím jsem pořád na WIN 8 - málo času na přechod na 8.1... :cry:
Ty teploty bez podložky, když zjistíš budu rád, ale nedělám si iluze, počítám, že zjistíš to samý jako já... :shock:
m.kv
občas něco napíše

Příspěvek od m.kv »

gdulík: dvě otázky
1. jaký rozdíl v teplotách jsi měl BEZ podložky?
2. Na jakých ovladačích jedeš ve win 8.1 - dneska jsem našel čas na přechod na 8.1 - SLI mi zase jede jen na originálních ovladačích z Lenova tj. 307.64 - potřebuji kvůli BF4 aspoň 320.xx nejlépe 330.xx to už se dá i hrát - zkouším teď zpětně 331.82, 331.65, 327.23, 320.18 - zatím bez úspěchu - by mi z toho prask... :x :x :x

edit: tak 320.18 SLI rozchodí - jsem vytočenej jak klíště - myslel jsem si, že ten BIOS pro GPU to vyřeší - oproti 331.82 je výkon tak na 70% -
jinak zjištění při přechodu na Win 8.1 - v době vydání měla aktualizace cca. 2,5 GB (snad si pamatuju dobře) a teď už měla 3,1 GB - problém "secure boot" již nenastal, dlouhý start se taky zlepšil (pořád pomalejší jak Win 8.0) a šlo aktualizovat bez nutnosti "továrního nastavení" což jsem předtím musel... :lol: :lol:
konnan
občas něco napíše

Příspěvek od konnan »

m.kv píše: článek je zajímací, dost toho osvětlil - šlo mi jen o to, zda už někdo to mSata SSD dal do tohoto konkrétního NTB (Y500) - nezbude, než to zkusit, kdyžtak ten disk vrátím v 14 denní lhůtě - akorát se k tomu dostanu asi až po Novým roce
Já jsem ssd nainstaloval, naklonoval původní disk a vše jede. Jen se musí na ssd vytvořit partition před klonováním, jinak to nefunguje.
m.kv
občas něco napíše

Příspěvek od m.kv »

konnan: díky za potvrzení možnosti mSata SSD - v lednu k tomu snad konečně dojde...:-)

jinak opět prosba pro majitele s i7 - pokud by někdo sdělil teploty :?: a zkušenosti majitelů s SLI s přechodem na 8.1 - BIOS grafik jsem provedl, přesto nefunkční SLI při ovladačích 320.xx a výš :cry:
marusaklukas
občas něco napíše

Problem s obnovou

Příspěvek od marusaklukas »

Zdravim. Dnes jsem si zapnul Y500 a po chvilce naskocila cerna obrazovka a nic se nedelo. Tak jsem jej musel natvrdo vypnout. Po zapnuti naskocilo logo Lenovo a dlouho se nic nedelo a az po chvili se objevila svetle modra obrazovka s moznostmi - Odstranit potize ci vypnout pocitac. Kdyz zvolim moznost odstranit potize, tak mam dalsi 3 moznosti: castecne obnovit, obnovit do tovarniho nastaveni a upresnit moznosti. Kdyz dam castecne obnovit tak se objevi hlaska: Jednotka, na ktere je windows nainstalovan, je zamknuta. Odemknete jednotku a zkuste to znovu. Nemate prosim nejakou radu. Zrovna ted notebook potrebuju k praci, takze me to docela stve. Predem dekuji za vase odpovedi.
JungleBe
píše často

Příspěvek od JungleBe »

Nevíte někdo, proč mi to po obnově Woken do tovar,.stavu a instalace nejnovějších ovladačů od NVIDIE z 306.... na 332.21 vyskočila tento ERROR, i když se nejnovější ovladače v pohodě nainstalovaly?

The NVIDIA OpenGL driver detected a problem with the display driver and is unable to continue. The application must close. Error code: 3 Would you like to visit http//www.nvidiacom/page/supporthtml for help?

Mimochodem asi tyden mám vadu, ze když otevru displej pres 90° tak mi problikava zelené a fialove a změní se všechny barvy, budu řešit reklamaci. Mimochodem v nVidia ovladacich mi svítí upozornění, ze ,,Nastavení monitoru není optimální. Více informací naleznete na (www stránka) Myslite , ze je to kvůli te hw chybě ??

Také se vám stává, že se občas odpojuje ( v ntb) wifi sít ?
Někdy se připojí zpětně sama, někdy ji musím připojit ručně a někdy při pokusech o znovupřipojení je sít Omezena, takže musí restartovat ntb.
Lenovo Y500
exix
občas něco napíše

Příspěvek od exix »

Zdravím,
může mi tu někdo ochotný vysvětlit jak zprovoznit opět SLI režim či případně jak se dozvím že je zapnutý. Mám Lenovo Y500 I7 2x GT 650m. Windows 8.1 a ovladače 335.23. Jsem se v tom úplně ztratil. Stáhl jsem si i NVIDIA GeForce GT650M Second VGA BIOS Update for Windows 8.1 (64-bit) - IdeaPad Y400, Y500 (ale u něj si nejsem jistý jak ho správně nainstalovat a jestli pomůže).
Ve správci mám u jedné GT 650m napsáno
Zařízení bylo zastaveno, protože oznámilo potíže. (Kód 43)

Děkuji za jakoukoliv radu.

:wink:
Lenovo Y500 i7 SLI 2xGT650M
exix
občas něco napíše

Příspěvek od exix »

exix píše:Zdravím,
může mi tu někdo ochotný vysvětlit jak zprovoznit opět SLI režim či případně jak se dozvím že je zapnutý. Mám Lenovo Y500 I7 2x GT 650m. Windows 8.1 a ovladače 335.23. Jsem se v tom úplně ztratil. Stáhl jsem si i NVIDIA GeForce GT650M Second VGA BIOS Update for Windows 8.1 (64-bit) - IdeaPad Y400, Y500 (ale u něj si nejsem jistý jak ho správně nainstalovat a jestli pomůže).
Ve správci mám u jedné GT 650m napsáno
Zařízení bylo zastaveno, protože oznámilo potíže. (Kód 43)

Děkuji za jakoukoliv radu.

:wink:
Povedlo se mi nainstalovat aktualizaci biosu ovšem SLI řežim nefunguje ve všech hrách například ve WoW
Lenovo Y500 i7 SLI 2xGT650M