Zkoušel jsem to přefintit tím, že jsem si vytvořil bootovaci a instalacni flash disc linux ubuntu s tím, že až tam budu mít linux tak tam frknu xp. Všechno šlo hladce, nabootoval jsem z flash discu, ale těsně před instalaci to po mě chtělo rozdělit disk a za boha tam nebylo na výběr mrsknout to trba na c:, porad to chtělo něco rozdělit, tak jsem tam tedy vytvořil další malou partition o velikoti 1 gb. Jenže potom zase mrčel, že tam není kořenový systém, přitom tam jsem tam dával ntfs a flat32 a nic, zkoušel jsem všechno možné,ale dál mě to nepustilo a ještě před tím jsem dal smazat vsechna data na oddílu který jsem odhadl podle velikosti jakozto c, protoze byl oznacen uplne zmatene. Stejne mi to pak nenabootovalo xpcka a ve finale, jsem neměl ani Visty, tak jsem šáhl pro svoje recovery dvd, nabootoval a obnovil Visty na tovární nastavení a byl nucen se koukat jak to tam 3 hodiny instaluje všemožné sra...čky. Nakonec mě Vista opět potrestala.
Jinak k té radě ohledně formátování dost dobře nerozumím. Ta moje recovery dvd vista má možnost jen obnovit uzivatelsky nastaveni a nebo tovarni nastaveni v menu, nic jineho bohuzel:( A tím, že nějak z Visty zformátuji disk c: což je podle mě chráněno, mi dle mého názoru nezaruci ze ty xp pak půjdou nabootovat. Kazdopádně děkuji za radu. Vrta mi ovsem hlavou, ze Mira 65 co to vlakno zakládal má stejný model,ale zadny takovy problem nehlásil.
ACER ASPIRE 6530G a WinXP
- stavač
- guru
- Kontaktovat uživatele:
Skus to ešte takto:
daj to XP na flešku a z nej to nabotuj, ked chceš naformatovat hdd tak to pripoj na druhe pc alebo cez nejaky diskovi manager ako trebarz paragon alebo acronis ktori sa zavadza botom no a po naformatovani to mosiš určite naštartovat to XPčko, ked si napisal že si obnovil vistu z medii tak by mala byt mechanika dobra a ked to XPčko- CD ROM je bez chybi tak to mosi ist nainštalovat, inak to eRecovery čo je v acer je najvetšia katostrofa čo vymisleli pre uživatelov a určite by bolo hodnejšie keby tam dali bud Norton Ghost alebo Acronis z ktoreho system obnoviš do dvadsat minut
daj to XP na flešku a z nej to nabotuj, ked chceš naformatovat hdd tak to pripoj na druhe pc alebo cez nejaky diskovi manager ako trebarz paragon alebo acronis ktori sa zavadza botom no a po naformatovani to mosiš určite naštartovat to XPčko, ked si napisal že si obnovil vistu z medii tak by mala byt mechanika dobra a ked to XPčko- CD ROM je bez chybi tak to mosi ist nainštalovat, inak to eRecovery čo je v acer je najvetšia katostrofa čo vymisleli pre uživatelov a určite by bolo hodnejšie keby tam dali bud Norton Ghost alebo Acronis z ktoreho system obnoviš do dvadsat minut
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk
-
- občas něco napíše
Zdravim nezustal vám OP sys VISTA- Acer /2x DVD/ ja sem koupyl 500 G disk a o svuj system sem přišel dejte mi vědět prosím na email soukupdaniel@seznam.cz předem děkuji