Ohledne displeje te nema asi smysl prescedcovat. Ale podivej sen na mobiletechreview, notebookcheck apod. Ani jejich profesionalni nazor asi tve presvedceni nezmeni, ale kdyz na nejvetsi a nejvic profi strance ohledne recenzi displeju je MacBook 2016 na 1.miste, asi ten displej spatny nebude. A odlud beres tu jistotu, ze MacBook ma pri 500nitech vyssi spotrebu? Ohledne odlesku, koukni se na jakoukoliv srovnavaci recenzi a vsichni recenzenti se jednoznacne shoduji, ze MacBook ma odlesku mene, nez konkurence. A z vlastni zkusenosti ti reknu, ze i na stare Retine se mi venku delalo mnojem lepe, nez s matnym displejem ( s LED podsvicenim) u Dellu Latitude.
Precti si recenzi profiku na MacBook. Staci si ji vyhledat na notebookchecku. Venuj se casti "prace venku" a pak mi napis.
Ohledne portu ja nic neglorifikuju. Jen rikam, ze kdo chce porty, nedostane ultraprenosny, ultratenky vykonny notebook, protoze tam stare porty fyzicky nenarves. Ale mas na vyber - chces porty, kup jinde. Chces tenky notebook, protoze malokdy neco pripojujes, nebo mas doma/v praci USB-C dock, pak pohoda. Kazde reseni ma sve vyhody a nevyhody.
Ad vnitrek - koukni se poradne a jeste jednou. To neni kvuli vzhledu, protoze ten uzivatele nezajima - Apple nechce aby to kdy bylo rozebrane - vse je pevne na desce, SSD, pameti, baterie lepena atd. Ale vnitrni navrh je uplne nekde jinde - a je videt, ze je to od zacatku staveno na miru, do unibody tela vs. poskladani univerzalnich soucastek u ostatnich vyrobcu.
A kdyz neco odejde, tak to dam opravit do ofiko servisu, kde jsou na to vybaveni a vrati mi zpet opraveny notebook. Neresim si to doma, proc byc to delal.
Kdyz si dnes koupis poradne auto, tak si tam doma taky nebudes nic menit.
Proste jen hledas negativa, ktera jsou negativy jen pro tebe a globalizujes.
Uznavam, ze pro tebe novy MacBook muze byt vylozene spatny, ale jaou uzivatele jako treba ja, kterym jsou porty u zadele, nechce dotykovy displej a chce leskly displej, ktery je vyborny pro upravu fotek na cestach.
Ono uz v zarodku - kdo chce Windows, proc se proboha starat o nejaky Apple. Kdo chce hrat hry, to same. MacOS ma uplne jine vyhody oproti Windowsum a sila je v SW, ne v poctu jader.