roman2277 píše:Jenže kočičko bohužel tam není windows.A to je pro mě zásadní problém.(a myslím že nejen pro mě)
V tom pripade to neni stroj pro tebe.
Ale ja kuprikladu nejvice potrebuji internet, maily, tvorbu prezentaci a praci s fotografiemi.
Tam naopak zase windows nema co nabidnout me. A kdyz odectu zustatkovou hodnotu, ten notebook je stejne drahy jako konkurence typu Dell XPS, ale ma to lepsi display [krom nesmyslne vysokeho rozliseni] a dostanu i kvalitnejsi konstrukci.
A hlavne nic neresim, jako u Windowsu, kde kvuli tomu, ze jsem BFU, jsem nucen neustale neco resit.
S Macem jen oteviram a zaviram viko a tim to hasne a o nic se nestaram.
"skleněný displej je vždy lesklejší než matný a tak je to holt třeba kompenzovat 600 nity podsvícení (které sežere baterku razdva), u matných displejů je to zbytečné" - ehm to je nonsense a 500nitu ma pouze MacBook, ostatni vyrobci maji i u lesklych mnohdy s bidou 300nitu.
A pokud jsi nevidel nekdy vedle sebe MacBooka a treba ten Dell XPS, pak jiste neuznas, ze neni leskly jako leskly - Dell je opravdu zrcadlo.
"zmíněný Acer má 3x více portů + dokovací stanici na spodku, takže bude logicky vždy tlustší" - ano - uzivatel si muze vybrat - chce bud stare porty, nebo tenky stroj - nelze glorifikovat stare reseni. Kdyz Apple vyhodil onehda DVD mechaniku - to bylo reci a dnes je opravdu tezke najit notebook s mechanikou.
"vzhled vnitřního rozvržení komponentů je výsledkem posedlosti Jobse, který vracel "škaredé" základní desky zpátky designerům, protože to bylo proti jeho gustu... z čehož nejeden inženýr Applu zešedivěl, protože na funkci to nemá žádný vliv (a proto to taky ostatní výrobci neřeší)"
Tak to neni pravda a pokud mas technicke vzdelani, je ti jasne, ze spousta veci, co Apple udelal pro miniaturizaci [i ve spolupraci s Intelem a vyrobci desek] opravdu neni kvuli krase.
"zároveň však Jobs chtěl, aby do toho žádný zákazník nikdy nevlezl"
Ano, proc bychom do toho lezli - coz potvrzuje vyse zminene.
"i kdyby byly skutečně Mac stroje o tolik spolehlivější, pro což jsem zatím neviděl žádné objektivní srovnání, tak NBD záruka mi dává určitě větší jistotu, že mi porucha nezpůsobí ztráty v podnikání, které mohou být vyšší než cena samotného notebooku"
Ano, s tim souhlasim - pro korporat je to jednoznacne a u nas je zaruka a obecne zakaznicky servis Apple produktu bidny.