Dotazy ohledně mobilních CPU

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8856
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR

Příspěvekod swarm » 05 dub 2008 12:10

Kde je to vidět při práci v OS? O čem to vlastně mluvíš??
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

maxxz
guru
Příspěvky: 2847
Registrován: 16 říj 2006 06:26

Příspěvekod maxxz » 05 dub 2008 12:13

nejdřív si běž něco o těch CPU zjistit, po té si je opravdu sežeň na podobných sestavách (stejně rychlý disk, stejná ram a pokud dual channel tak u obou) a spusť je na několik testů opakovaně a potom tu vyprávěj tvé nesmyslné pohádky.


Tím ovšem neříkám, že INTEL není výkonostní Leader. To momentálně je. Ale pokud ti přijde, že při enkodování videii či komprimaci je rozdíl pár ms veliký rozdíl a tímpadem odsoudíš AMD, tak si pako. Při hrách ani nemluvě, protože tam si CPU od AMD i INTELU vedou +- stejně. Nové revize Phenomu jsou již plně konkurence schopné stačí přečíst testy.

Intel rýchlejší a vidno to aj pri pracovaní v OS


Jaký OS prosím ? :D Mám tu možnost porovnávat práci Turionu X2 i Core 2 Duo dokonce Core Duo (Windows Vista) a rozdíl jsem nevidím, necítím.

bohužiaľ AMD nemá taký výkon ako Intel tak môže upútať len cenou aby si ich zákazník kúpil


Konkrétně ? Co já vím, rozdíli třeba v komprimaci a dekomprimaci jsou v řádu pár ms což není veliká hodnota a rozhodně bych neřekl, že díky tomu má AMD slabý výkon.


Prosím o podložení celého vašeho blábolu co váš chorý mozek splodil. :wink:
tento účet již není aktivní.

polo

Příspěvekod polo » 05 dub 2008 12:13

Aj ja som tu mal naraz vela roznych procesorov a vela procesorov a bookov tu mam a rozdiel nieje podtstatny skor minimalny book by som si podla takychto rozdielov urcite nevyberal...V niecom je lepsi intel a zase v niecom AMD a obidva sa oplatia...

Solitary
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3046
Registrován: 28 čer 2007 13:19

Příspěvekod Solitary » 05 dub 2008 12:16

Asi se mu spoustel rychleji Word :lol: :roll: protoze si vsugeroval ze Intel je rychlejsi... to ze je Intel o neco rychlejsi na stejne frekvenci tu nikdo nikdy nepopiral :roll: ale v OS poznas leda houby s octem. V OS je procesor to posledni co te brzdi, brzdi te predevsim harddisk.

Zrovna ty koukam, mas notebook asi spis na hry... a tam je ti ten Intel lepsi o 0.00nic :wink:
Naposledy upravil(a) Solitary dne 05 dub 2008 12:18, celkem upraveno 1 x.

polo

Příspěvekod polo » 05 dub 2008 12:17

Neni v OS AMD zo svojim radicom integrovanym v CPU rychlejsi?(Ma rychlejsi pristup do pamate)

maxxz
guru
Příspěvky: 2847
Registrován: 16 říj 2006 06:26

Příspěvekod maxxz » 05 dub 2008 12:18

V OS to nepoznáš :D To napíše jen zaujatec co si vsugeruje Intel je rychlejší :D :D
tento účet již není aktivní.

Solitary
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3046
Registrován: 28 čer 2007 13:19

Příspěvekod Solitary » 05 dub 2008 12:19

Jo AMD ma o neco mozna rychlejsi pristupy k RAMce, ale ze bys to mel v OS na necem poznat? To bys musel mit misto mozku certifikovanej meric :lol:

polo

Příspěvekod polo » 05 dub 2008 12:20

Ja som iba zartoval :lol: :lol:

dio112
občas něco napíše
Příspěvky: 28
Registrován: 02 dub 2008 15:49

Příspěvekod dio112 » 05 dub 2008 12:30

swarm píše:Kde je to vidět při práci v OS? O čem to vlastně mluvíš??



OS je operačný systém  upne všade pri bežnom používaní Intel je napríklad zaťažený na 25% a AMD ide vyskočiť s koze :)
napr. kopírovanie, napalovanie viac dvd naraz, robenie s viacerými oknami naraz proste vidno že Intel je na tom lepšie proste keď ho zaťažíš tak Intel sa mi ani nepodarilo zaťažiť na 100% pri normálne apikácii v OS a AMD vkuse skače na 100% oba jadra  :) keď pustím rovnaké aplikácie na oboch procesoroch aj na Intel aj na amd.
MSIGX600E ntel Core 2 Duo T7700 (2.4GHz, 4MB, FSB 800MHz),4GB DDRII 667MHz (1GB Robson),250GB (5400rpm) SATA, Sony Blu-ray,
15.4" WSXGA+ (1680x1050), nVidia GeForce 8600M GT 512MB/1024MB TC,4x USB 2.0,Digital/Analog 5.1 Channel Headphone Output

dio112
občas něco napíše
Příspěvky: 28
Registrován: 02 dub 2008 15:49

Příspěvekod dio112 » 05 dub 2008 12:42

Solitary píše:Asi se mu spoustel rychleji Word :lol: :roll: protoze si vsugeroval ze Intel je rychlejsi... to ze je Intel o neco rychlejsi na stejne frekvenci tu nikdo nikdy nepopiral :roll: ale v OS poznas leda houby s octem. V OS je procesor to posledni co te brzdi, brzdi te predevsim harddisk.

Zrovna ty koukam, mas notebook asi spis na hry... a tam je ti ten Intel lepsi o 0.00nic :wink:


ha profil napríklad mam aj GX710 a aj tam vidím že je to proste vidieť ako sa sprav ten procak je tam AMD napríklad :) a o stolovom PC ani nehovorím. AMD vedšina kúpi len pre peniaze a mysli si že ma rovnako výkony procak ako Intel ale podľa mňa sa myli :)
MSIGX600E ntel Core 2 Duo T7700 (2.4GHz, 4MB, FSB 800MHz),4GB DDRII 667MHz (1GB Robson),250GB (5400rpm) SATA, Sony Blu-ray,

15.4" WSXGA+ (1680x1050), nVidia GeForce 8600M GT 512MB/1024MB TC,4x USB 2.0,Digital/Analog 5.1 Channel Headphone Output

polo

Příspěvekod polo » 05 dub 2008 12:43

Jediny kto sa myli si TY...

maxxz
guru
Příspěvky: 2847
Registrován: 16 říj 2006 06:26

Příspěvekod maxxz » 05 dub 2008 12:44

dio112: Připomínáš mi někoho jehož jméno se nevyslovuje :D


Jinak to co si tu napsal, je blbost. A nemá smysl ti na ní skoro ani odpovídat.


Víš co se říká "Nejhorší je srážka s blbcem..." ;)

Každej kdo umí napsat na forum je koukám rádoby expert. :roll: :evil:
tento účet již není aktivní.

Solitary
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3046
Registrován: 28 čer 2007 13:19

Příspěvekod Solitary » 05 dub 2008 12:47

No vidis... "podle tebe", jenze ty tu mluvis o nejakem tvem dalsim MSI notebooku (s jinak nataktovanym CPU) a to si se nam snazil tvrdit, ze na stejny frekvenci AMD nestiha... Proste je to nesmysl, pis tu co chces, ale muzes jasne videt, ze se tu vsichni vicemene shodli. Pokud se ti sekal OS pri spusteni vice oken a vytezoval se ti CPU, tak to spis reinstaluj OS (nejspis ho mas radne zaprasenej), nebo si aspon nahraj antivir a prestan chodit na porno stranky. Prinejhorsim reklamuj notebook, protoze neni neco v poradku. Okna ti totiz v oknech budou zrat RAMku, explorer totiz temer nijak nevytezuje CPU... teoreticky by tedy AMD bylo pri praci s okny naopak rychlejsi (diky lepsi praci s RAMkou) ale znovu opakuju, ze CPU je posledni vec co te bude v OS brzdit. Takze tam proste nic nepoznas... ve hrach rovnez. A v realnych aplikacich pri pouzivani systemu (tj. komprimace souboru, komprese videii atd.) ten rozdil na stejne frekvenci bude, ale ze by si kvuli tomu clovek trhal vlasy, tak to ani v nejmensi, rozdily budou par sekund (a to pri ruznych vecech na obe strany, v necem AMD exceluje nad Intelem) a ve hrach ten rozdil neni vubec. Dokud oba procesory umej nakrmit grafiku, je vse bez problemu.

maxxz
guru
Příspěvky: 2847
Registrován: 16 říj 2006 06:26

Příspěvekod maxxz » 05 dub 2008 12:58

navíc ani CPU na 2,4 GHz oproti 2 GHz nebudeš v práci systému prakticky cítit. Maximálně když zapneš nějakej program, kterej CPU vytěžuje, jenže v systému záleží jak říká Solitary i na rychlosti disku. Chtěl bych vidět o kolik je rychlejší CPU na 2,4 GHz oproti 2 GHz v kopírování, kde limitem se stává medium přes které kopírujeme, navíc pokud kopíruješ jistě ti to nevytěžuje obě jádra. Pokud jde o kopírování disk na disk v diskovém poli potom opět je limita rychlost disku. Při více oknech nevytížím ani jednojádrovej Turion a pochybuju, že dvoujádro stím má problémy to už bych veděl od kámošů co Turion X2 mají ve škole. Jediný při čem bys mohl vytížit CPU s oknama je resize v reálném čase, tam bys ale vytížil i Core 2 Duo.
tento účet již není aktivní.

Rexy

Příspěvekod Rexy » 05 dub 2008 13:01

to swarm

dio112 napsal:
swarm napsal:
Kde je to vidět při práci v OS? O čem to vlastně mluvíš??


OS je operačný systém


to bych vzdal, mas proti sobe experta :lol:


Zpět na „Hardware“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CCBot a 16 hostů