Už delší dobu se trápím s výběrem nového pracovního notebooku.
Sleduje Všechny možný weby, ale nemůžu stále najít ten pravý:)
Požadavky:
Velikost 13-14
i5/i7 skylake CPU
512GB SSD
16GB RAM
USB 3.1 Thunderbolt 3 alespoň 1x, lépe víckrát:)
IPS min Full HD, lépe 2540+
Ideálně něco lepšího než Intel 520 grafika
Cena do cca 40.000 bez DPH
Rozumná výdrž nad 6h
nbd záruka 3 roky
Nevím jestli chci s touch nebo ne:)
Zatím jsem skončil u:
xps 13 touch v nejvyšší konfiguraci s i6560 a Intel 540 grafikou
Asi se mi na tom něm líbí vše, jen bych teoreticky bral i korporátní fce jako dokování, lte modem, čtečku prstu, LAN... Prostě nevím jestli mi to nebude chybět:)
To samé ale Corporate nabízí dell e 7370 ale je jen s M CPU a stojí raketu, v porovnání s xps klidně o 10k+ více a nevim zda by mi stačilo mi cpu.
Pracuji klasický Office paket, Adobe Suite, nějaká ta virtuální mašina, lokální web server...
HP 1040 G3
Ma vše včetně modemu, např v de ho mají v konfiguraci co chci u nás by se musel nakonfigurovat, cena je ale přes limit, grafika jen 520
Nevím co usb 3.1 zda je to plnohodnotný Thunderbolt 3
HP 840 G3
Verze s IPS se vejde do limitu, dokonce včetně lte, jen jsem zjistil že usb 3.1 je jen ve verzi 3.0:(( Ach jo..
O jinych NB nevím, v zahraničí vychvalili Lenovo 460 ts, ale je bez usb 3.1:(((((
Máte pls nějaké nápady jak z toho ven?:)
Díky!
R.
Výběr lehkého 13/14 pracovního notebooku, cca 40.000 bez DPH
XPS 13 je dobrý, mám ho a jsem víc než spokojený. Baterka dá kolem 9-10 hodin na wifi (office práce, web) - i5, FHD.
Touch ale žere víc, i7 žere víc a hlavně Iris s prvními verzemi BIOSu taky žrala víc, takže bych nečekal víc než 6 hodin výdrže - nevím jestli to za to stojí. Navíc touch je dost lesklý, odlesky jsou vidět i při plném podsvícení (viz recenze notebookcheck nebo youtube).
Dokování se dá vyřešit přes USB 3.1 (včetně dobíjení) - na trhu už přibývají dokovací stanice, přes které budeš schopný připojit snad cokoli. Akorát zatím stojí přes 5 tisíc, originál od Dellu dokonce kolem 9. Výhodou by ale mohla být delší morální životnost takové dokiny. Už jsou plánované i USB-C grafiky, byť budou ze začátku drahé.
Z ostatních ti neporadím, ale můžeš zvážit do jaké míry budeš pracovat na interním a externím displeji a pouvažovat podle toho jestli nejít do většího šasi s pohodlnější klávesnicí - např. 14" latitudy od Dellu nebo odpovídající HP, Lenovo. Klidně bych přidal do úvah i Acer travelmate P648, který je podobně kvalitní, má dobrou výdrž na baterku i možnost 3leté onsite záruky.
Touch ale žere víc, i7 žere víc a hlavně Iris s prvními verzemi BIOSu taky žrala víc, takže bych nečekal víc než 6 hodin výdrže - nevím jestli to za to stojí. Navíc touch je dost lesklý, odlesky jsou vidět i při plném podsvícení (viz recenze notebookcheck nebo youtube).
Dokování se dá vyřešit přes USB 3.1 (včetně dobíjení) - na trhu už přibývají dokovací stanice, přes které budeš schopný připojit snad cokoli. Akorát zatím stojí přes 5 tisíc, originál od Dellu dokonce kolem 9. Výhodou by ale mohla být delší morální životnost takové dokiny. Už jsou plánované i USB-C grafiky, byť budou ze začátku drahé.
Z ostatních ti neporadím, ale můžeš zvážit do jaké míry budeš pracovat na interním a externím displeji a pouvažovat podle toho jestli nejít do většího šasi s pohodlnější klávesnicí - např. 14" latitudy od Dellu nebo odpovídající HP, Lenovo. Klidně bych přidal do úvah i Acer travelmate P648, který je podobně kvalitní, má dobrou výdrž na baterku i možnost 3leté onsite záruky.
Díky za mini recenzi!:) Právě, že jsem toho načetl dost. Líbila by se mi 14ka xps:) HP 840 je pro mě např. velikostí tak akorát, jen nemá plnohodnotný USB-C. Latitude nevypadá špatně, ale v konfiguraci co bych chtěl já je vždy dražší, v případě např 5470 mi přijde nb už moc masivní na přenášení...prostě nevím, možná vymýšlím nesmysly:) Fakt škoda toho lenova T460s, že nemá USB-C, jinak mi to přijde jako ideální stroj...
V případě XPS prý nejde rozšířit RAM, takže můj požadavek splňuje konfigurace s lesklým touchscreenem, v minulosti jsem chtěl vždy jen matnej displej, ale co jsem viděl několik macbooků, tak mi to přišlo celkem ok... prostě nevím, ale zatím to opravdu vypadá na xps:))
V případě XPS prý nejde rozšířit RAM, takže můj požadavek splňuje konfigurace s lesklým touchscreenem, v minulosti jsem chtěl vždy jen matnej displej, ale co jsem viděl několik macbooků, tak mi to přišlo celkem ok... prostě nevím, ale zatím to opravdu vypadá na xps:))
8GB matna verze XPS se da sehnat, ale je to tezsi (je jich mene a stoji v podstate stejne penize jako touch verze)
Jestli chces 14" tak zvaz i verzi XPS 15 (tam je ale cena trochu pres limit) nebo ten Acer travelmate P648 (prip. 645-S), to je velikosti nejbliz 13" modelum.
K cemu ti bude USB-C na Thinkpadu, ktery ma dokovani? Dokovani nahradi vetsinu vyhod USB-C. Nez se ten novy port poradne rozsiri a ty pocitis, ze ti na notebooku opravdu chybi, tak bude stejne cas na vymenu za novy stroj.
Jestli chces 14" tak zvaz i verzi XPS 15 (tam je ale cena trochu pres limit) nebo ten Acer travelmate P648 (prip. 645-S), to je velikosti nejbliz 13" modelum.
K cemu ti bude USB-C na Thinkpadu, ktery ma dokovani? Dokovani nahradi vetsinu vyhod USB-C. Nez se ten novy port poradne rozsiri a ty pocitis, ze ti na notebooku opravdu chybi, tak bude stejne cas na vymenu za novy stroj.
Zpět na „Jaký vybrat notebook“