Vista a Xp
Vista a Xp
Potřebuju poradit měl sem na notebooku nainstalovanou Vistu pak sem rozdělil HDD a na tu druhou pulku sem nainstaloval Xp jenže když pustim NB tak mi to neda na výběr jesti chci Vistu nebo Xp proste mi to nabootuje Xp nevite jak nabootovat Visu aniž bych ji znova instaloval ??
musíš si obnovit MBR, který se vymazal při přeinstalování.. Strč tam instalační DVD od Visty a v příkazovém řádku napiš Jednotka:\boot\Bootsect.exe /NT60 All ... To kde je napsané jednotka znamená to kde máš DVD s Vistou... pak se ti systém nabootouje pro změnu do Visty.. ale to je v pořádku... potom si nainstaluj freeware program EasyBDC a v ADD-REMOVE ENTRIES přidej XP.. a pak už to pojede
ThinkPad T420
No spiše mi to nekde upni hlavně ne Rapid a ješte něco jak se tak divam tak nikde nemužu najit Xp drivery tak jestli ma tady někdo skušenosti s Xp a Pavilionem 6710 jak sem tady četl že mam stáhnout drivery př dv6100 tak tam jsou jen drivery pro Intel a ja mam AMD tak jesti by se na to nekdo nepovidal Jo tady je Mail Gr3en.Apple@gmail.com dik
EDIT : Tak Grafiku už mam nainstalovanou ted ten zbytek
EDIT : Tak Grafiku už mam nainstalovanou ted ten zbytek
Super.. Ja totiz to DVD s Vistou nemuzu najit.. To je jedno jaky mas jazyk a verzi.. bootuji vsechny stejne.. zapni si v tom XP příkazový řádek tak, že dáš start->spustit->cmd a tam napíšeš "Jednotka:\boot\Bootsect.exe /NT60 All" bez uvozovek a místo jednotka příslušné písmeno tvojí DVD mechaniky.. po restartu ale nebudes mit napsano jakou verzi os chces sputit, ale napevno se ti zapne Vista.. a ve viste si nainstaluj EasyBCD a tam si pridas ten XP vypadá to možná složitě, ale je to nejjednodušší verze
ThinkPad T420
Ok diky ja totiž myslel že tem cmd mam spustit nějak když se mi pouští pc tak to dik skusim jo ješte neco už mam to XP skoro cele nainstalované ale nemužu nikde najit drivery na to horní lištu pro ovládání zvuku de to vůbec zprovoznit ??
EDIT : No takže mi spiše nejde vůbec zvuk prosim o pomoc
EDIT 2 : Jo a už mi jede Vista
EDIT : No takže mi spiše nejde vůbec zvuk prosim o pomoc
EDIT 2 : Jo a už mi jede Vista
Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“