Dosloužil stolní PC
mivlak - Budeš asi mým guru - tě lituji. Měla bych fakt změnit názor a ještě si rozmyslet TP R61?Je fakt,že TP jsou takový cihličky(oproti Dellu),ale pro mne je přednější kvalita ,pevnost ,displey,wifi...atd, proto mu dávám přednost.Nepotřebuji žádné parádičky.Zkusím ještě pročíst Vostro a XPS či Inspiron.Uvidíme.Všechny poznatky si musím utřídit přes víkend v hlavě.Prozatím ti moc děkuji a přeji krásný víkend.
Měla bych prosbu na admina - lze příspěvky na mé téma nějak uceleně vytisknout?Děkuji.
Měla bych prosbu na admina - lze příspěvky na mé téma nějak uceleně vytisknout?Děkuji.
jestli umíš anglicky, tak tady je recenze na D830: http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=3857 , http://www.notebookcheck.net/Review-Del ... 305.0.html , nebo německy: http://www.notebookcheck.com/Test-Dell- ... 800.0.html
a tu je recenze na R61: http://notebook.cz/clanky/recenze-noteb ... nkPad-R61/
a tu je recenze na R61: http://notebook.cz/clanky/recenze-noteb ... nkPad-R61/
DELL VOSTRO 1500
T7250 - 2,5 GB - WD3200BJKT - UltraSharp™ WSXGA+ TrueLife™ - 8600M GT - XP SP3 & Vista Business - 9 cell - VX Nano
+ external WD3200BEVT
T7250 - 2,5 GB - WD3200BJKT - UltraSharp™ WSXGA+ TrueLife™ - 8600M GT - XP SP3 & Vista Business - 9 cell - VX Nano
+ external WD3200BEVT
Chtěla bych se ještě zeptat - u TP R61 je klávesnice rozložená trošku jinak.Pracuji s numerickou klávesnicí docela často a zajímá mne ,jestli (těm co vlastní tento NB) hodně vadí psaní čísel.Je to samozřejmě otázka zvyku,ale......Nechtěla bych to řešit koupí externí num.klávesnice.
Normálni rozložení klávesky bude mít asi až 17" ,že? Dík.
Normálni rozložení klávesky bude mít asi až 17" ,že? Dík.
přesně tak, všechny klávesy i s numerickou má až 17"
je to otázka zvyku, tak velká, že když budeš psát pak na normální klávesnici s numerickou, tak o tu numerickou ani nezavadíš, bo to budeš mrskat přes Shift...
je to otázka zvyku, tak velká, že když budeš psát pak na normální klávesnici s numerickou, tak o tu numerickou ani nezavadíš, bo to budeš mrskat přes Shift...
DELL VOSTRO 1500
+ external WD3200BEVT
+ external WD3200BEVT
No to bude hustý, na num klav dělám hafo let denně 8 hodin.Budu to zatim zkoušet na normálu ,uvidim ,jak se přispůsobím. Našla jsem NB,je dražší,je tam recenze,má ho někdo?
http://www.ribbon.cz/katalog/notebooky/ ... 0-129.html
To jen velice okrajově,ze zájmu.Je to multimediální NB,má wifinu,výkonný .
Mimochodem,o víkendu jsem viděla NB s lesklým displejem v provozu na slunci.Šlo o starý NB ,nevim přesně číslo(ale HP).Ten displej se tak lesknul,že nebylo vůbec nic vidět.Schválně nastaveno proti slunci.Přesně,jak psal Ceco.Neříkám,že jsem se přesvědčila o matném displeji,byl to starý kus,takže kvalita a rozlišení dle toho.Beru to s rezervou.
http://www.ribbon.cz/katalog/notebooky/ ... 0-129.html
To jen velice okrajově,ze zájmu.Je to multimediální NB,má wifinu,výkonný .
Mimochodem,o víkendu jsem viděla NB s lesklým displejem v provozu na slunci.Šlo o starý NB ,nevim přesně číslo(ale HP).Ten displej se tak lesknul,že nebylo vůbec nic vidět.Schválně nastaveno proti slunci.Přesně,jak psal Ceco.Neříkám,že jsem se přesvědčila o matném displeji,byl to starý kus,takže kvalita a rozlišení dle toho.Beru to s rezervou.
tak Qosmio je jeden z nejkvalitnějších "multimediálních" notebooků v portfoliu toshiby, má výborný zvuk (repro HARMAN/KARDON) vynikající ovládací prvky a celkově velice povedený notebook, na druhou stranu je poměrně hodně velký a těžký ... (má nejkvalitnější zvuk ze všech notebooků na našem trhu)
> takže víceméně náhrada desktopu za relativně hodně peněz ... nevhodný na pravidelné nošení ..
> notebook je to však na dosti vysoké úrovni ... kvalitou a výbavou
> takže víceméně náhrada desktopu za relativně hodně peněz ... nevhodný na pravidelné nošení ..
> notebook je to však na dosti vysoké úrovni ... kvalitou a výbavou
Toshiba R600-10W
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Psýché píše:Chtěla bych se ještě zeptat - u TP R61 je klávesnice rozložená trošku jinak.Pracuji s numerickou klávesnicí docela často a zajímá mne ,jestli (těm co vlastní tento NB) hodně vadí psaní čísel.Je to samozřejmě otázka zvyku,ale......Nechtěla bych to řešit koupí externí num.klávesnice.
Tak pokud často pracuješ s numerickou klávesnicí, tak ti narovinu říkám, že Thinkpad je jedna z nejhorších voleb notebooku. Pro lidi, co nechtějí velký notebook, na klávesnicích je možnost psát na vybraném bloku kláves (kolem klávesy I a K) číslice v kombinaci se stisknutým Fn. Kolikrát je to rychlejší než psaní na opravdickém numerickém bloku stolní klávesnice, protože nemusíš zvedat ruku a rozložení je tam v podstatě stejné.
Problém je, že tohle na Lenovech nefunguje. Tam budeš muset pokaždé přepnout tu část kláves jinou klávesou natvrdo na numerickou funkci. Pak to sice funguje bez Fn, ale když budeš chtít psát zas číslice, tak to zas musíš extra přepnout (nebo se budeš muset naučit psát se Shiftem na horní řadě kláves, což mi přijde při častém psaní jako hrubě neefektivní).
Psaní na numerickém bloku jednoduše v kombinaci s Fn jsem rozebíral na svém blogu v tomto článku: http://myego.cz/item/psani-cislic-na-nu ... stiskem-fn ...ten ti doporučuju přečíst, pro získání nějaké ucelené představy. Vez kratce to ale znamená, že si můžeš vybrat jedině notebooky ASUS, FSC Lifebook, DELL, HP Compaq a Toshiba. Ty tuto funkci podporují.
Já jsem si kdysi koupil levný notebook FS Amilo a protože ty číslice píšu dost často, tak jsem byl hodně nešťastný, že to nejde. Nakonec jsem hodně pátral a společně se svým bratrem programátorem jsem udělal speciální program, který je notebook schopen oblbnout, aby to fungovalo. O tom mám článek tu: http://myego.cz/item/soft-padlock-psani ... vody-swarm ...vyzkoušené to mám na Aceru a FSC (Amilo/Pro, Esprimo) - na těch to funguje perfektně. Na Lenovu jsem to také zkoušel, ale tam se to vůbec nechytá.
Pokud je pro tebe psaní číslic opravdu tak důležité (jako třeba pro mě ), tak se podívej po něčem jiném, než je Thinkpad, anebo si rovnou s Thinkpadem kup externí numerickou klávesnici.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
No,za ty prachy se nedivím.Pokud jde vůbec porovnat zvuk s TP R61,jak je na tom TP R61? v bodech od 1 - 10.(Např.při přehrávání DVD)Vím,že je to úplně jiná kategorie ,ale jen tak pro názornost a hoooodně s nadhledem.Dík
Na vysvětlenou - viděla jsem v provozu Vaio(dovezeno z Číny za cca 50 000,-Kč), nevím přesně jaký,při přehrávání DVD.A naplno hlasitost,přesto nebylo skoro nic slyšet a rozumět rovněž..Hrůza.To tranďák před 30 lety hrál líp.
Na vysvětlenou - viděla jsem v provozu Vaio(dovezeno z Číny za cca 50 000,-Kč), nevím přesně jaký,při přehrávání DVD.A naplno hlasitost,přesto nebylo skoro nic slyšet a rozumět rovněž..Hrůza.To tranďák před 30 lety hrál líp.
je nesmysl srovnávat zvukově nejlépe vybavený notebook na trhu s business notebookem ...
> stručně > ThinkPad je kvalitní business notebook a není primárně určený jako přenosný DVD přehrávač .. pokud chceš něco na nošení a přehrávání DVD tak si kup přenosný DVDplayer za pár kaček, pokud notebook na práci tak ThinkPad ..
> repro ThinkPadu jsou dle mého "LOW" hrajou potichu a nic moc .. ale u business notebooku je to jedno
> pokud multimediální náhradu na doma s kvalitním zvukem, zajímavým designem asolidní výbavou tak ber to Qosmio
> stručně > ThinkPad je kvalitní business notebook a není primárně určený jako přenosný DVD přehrávač .. pokud chceš něco na nošení a přehrávání DVD tak si kup přenosný DVDplayer za pár kaček, pokud notebook na práci tak ThinkPad ..
> repro ThinkPadu jsou dle mého "LOW" hrajou potichu a nic moc .. ale u business notebooku je to jedno
> pokud multimediální náhradu na doma s kvalitním zvukem, zajímavým designem asolidní výbavou tak ber to Qosmio
Toshiba R600-10W
repráky na TP stojej totálně za prd, jsou nekvalitní a tiché a slouží jak už tu bylo řečenu k nějakému občasnému "nouzovému" přehrání něčeho.
řešení jsou ale sluchátka, slušné začínají párset za 1000kč, a zvuk si vychutnáš líp než s reprákama na té T Q.
pak neni důvod proč TP jako přenosný dvd přehrávač nepoužívat, teď jsem zrovna v posteli dokoukal jeden film..
co se týče číslic, pokuď potřebuješ často psát čísla asi potřebuješ i často psát písmena a v tom případě je thinkpad naopak nejlepší volbou, protože má nejlepší klávesnici široko daleko, používat externí je zbytečný, kvalitnější stejně neseženeš
a pokud už hodně píšeš, píšeš asi všema deseti a je to jen o zvyku, po nějaký době ti to ty číslice bude psát stejně intuitivně jako kterékoli jiné písmeno - naopak je to rychlejší a komfortnější než přehmatávat na numpad. klávesnice + trackpoint je pro "písaře" ůžasná kombinace, která, slovy Hulána dle mě opravdu zvyšuje produktivitu máš ruce na klávesnici a nemusíš udělat ani pohyb navíc.
ovládání má TP skutečně dokonale vychytané. je to prostě pracovní stroj a tam se počítá s tím že na tom budeš psát ( i víc než je zdrávo )
dokonalá klávesnice, trackpoint a pevné tělo. to jsou tři synonyma pro slovo thinkpad
s těma číslicema to máš jako s tim prohozenym fn a ctrl což některé ntb mají a jiné ne. je to jen o zvyku. pokavaď datluješ vyloženě jen čísla, tak ti stejně nic než zakoupit num blok k jakémukoli 15,4 ntb nezbývá.
řešení jsou ale sluchátka, slušné začínají párset za 1000kč, a zvuk si vychutnáš líp než s reprákama na té T Q.
pak neni důvod proč TP jako přenosný dvd přehrávač nepoužívat, teď jsem zrovna v posteli dokoukal jeden film..
co se týče číslic, pokuď potřebuješ často psát čísla asi potřebuješ i často psát písmena a v tom případě je thinkpad naopak nejlepší volbou, protože má nejlepší klávesnici široko daleko, používat externí je zbytečný, kvalitnější stejně neseženeš
a pokud už hodně píšeš, píšeš asi všema deseti a je to jen o zvyku, po nějaký době ti to ty číslice bude psát stejně intuitivně jako kterékoli jiné písmeno - naopak je to rychlejší a komfortnější než přehmatávat na numpad. klávesnice + trackpoint je pro "písaře" ůžasná kombinace, která, slovy Hulána dle mě opravdu zvyšuje produktivitu máš ruce na klávesnici a nemusíš udělat ani pohyb navíc.
ovládání má TP skutečně dokonale vychytané. je to prostě pracovní stroj a tam se počítá s tím že na tom budeš psát ( i víc než je zdrávo )
dokonalá klávesnice, trackpoint a pevné tělo. to jsou tři synonyma pro slovo thinkpad
s těma číslicema to máš jako s tim prohozenym fn a ctrl což některé ntb mají a jiné ne. je to jen o zvyku. pokavaď datluješ vyloženě jen čísla, tak ti stejně nic než zakoupit num blok k jakémukoli 15,4 ntb nezbývá.
Naposledy upravil(a) kyo dne 19 kvě 2008 12:24, celkem upraveno 1 x.
Lenovo Thinkpad R61 - 1680x1050, C2D T7250, 2GB 667mhz, 250GB Seagate Momentus 7200.3, NVS 140m, XP Professional + 3 year carry-in
swarm+mivlak - s tou klávesou Shift to bude asi problém,protože píšu jednou rukou a v druhé držím např.předlohu,stránky atd....Takže je pro mne rychlejší buď přepínat z numerické,ale to je blázinec,když např.v Exelu vytvářím tabulky se vzorci a píšu odkazy na buňky v jiném souboru.To je asi fakt lepší exterka,ale zase další ,,krám"?To je pro mne lepší 17"NB.Jezdim autem,tak by to nebylo zas tak strašný.Dala bych přednost Dellu,HP .Ale moje priorita je vždy kvalita,z té neslevím ani ťuk.Budu mít noťas občas na klíně,tak aby se třeba ,,nezlomil" ,dalo se na něj koukat - kvalitní displej a kvalitní wifi -komunikace.Ostatní je sekundární i když docela fajn.(filmy,Tv).Uf,myslela jsem si že mám vyhráno(vybráno)
no předlohu mám většinou položenou vedle bud na stole a nebo na stojenu .. psát jednou rukou nevim nevim ...
> autem jezdim taky, ale qosmio které má v brašně včetně všech věcí okolo skoro 7KG (včetně brašny) nevim, i mě a to mám přez 100KG příjde docela váha ..
> ThinkPad je ThinkPad .. doporučuje 8z10 vorkoholiků ... 17" notebooky na práci jsou nesmysl všeobecně ..
.. zajímavej thread
> autem jezdim taky, ale qosmio které má v brašně včetně všech věcí okolo skoro 7KG (včetně brašny) nevim, i mě a to mám přez 100KG příjde docela váha ..
> ThinkPad je ThinkPad .. doporučuje 8z10 vorkoholiků ... 17" notebooky na práci jsou nesmysl všeobecně ..
.. zajímavej thread
Toshiba R600-10W
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Klávesnice TP je sice kvalitní, ale klávesnice na Toshibě nebo HP je taky kvalitní a nějaký obrovský rozdíl tam neni. Až na to, že na Toshibě a HP jde psát líp číslice.
Číslice na horní řadě kláves nikdy nebudou tak efektivní jako sežazení do 4 řad NumPadu. To je prostě daný a s tim nizměníš. Kdyby to efektivnější bylo, tak to neni ani na stolních klávesnicích .
Číslice na horní řadě kláves nikdy nebudou tak efektivní jako sežazení do 4 řad NumPadu. To je prostě daný a s tim nizměníš. Kdyby to efektivnější bylo, tak to neni ani na stolních klávesnicích .
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Zpět na „Jaký vybrat notebook“