Notebook do školy i na hry +-20 000Kč

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Chlebovnik
guru

Příspěvekod Chlebovnik » 16 kvě 2008 15:43

onne píše:Tady si nekdo nechce nechat vysvetlit ze book za 20 tisíc není na hry. Jelikož vyhodit 20 za výkonný šmejd je blbost, tak je lepší si koupit něco buď levnějšího s pevnou konstrukcí.. např: http://lenovo.mironet.cz/lenovo-tp-r61e ... p+dp80781/ a za nějakých 5-6 tisíc si koupit do PC novou grafickou kartu a paměti...

Nebo ještě lépe - herní konzoli.

*Citoval jsem onneho, protože můj post se po odeslání objevil na další stránce a sám o sobě (bez citace) nedává moc smysl. Myslel jsem, že to takhle bude přehlednější (Když si někdo otevře tenhle thread na poslední stránce a nahoře uvidí "Nebo ještě lépe konzoli", tak to asi moc nepobere, že?

Edit NeoExNET > nepoužívej mnou předdefinované matice, děkuji .. jinak se omlouvám, nevidim fórum po stránkách jako Ty, ale jako celek, který listuji dolu - nevšiml jsem si přechodu na další stránku .. opravil jsem to do původního stavu
Naposledy upravil(a) Chlebovnik dne 16 kvě 2008 17:02, celkem upraveno 1 x.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

Pajk
občas něco napíše

mno

Příspěvekod Pajk » 16 kvě 2008 16:14

Ja jsem se taky nenechal premluvit a jdu do toho Compalu. Od nikoho z majitelu jsem zadne velke stiznosti neslysel. Je mi jasne, ze tady panove jsou zvykli na jinou kvalitu, ale staci nebyt tak narocny. Lidi kolem me maj ruzne znacky a i s Acerem za 14 tisic je kamarad spokojen, plasty mi nijak extra mekke neprijdou, akorat ten za LCD by mohl byt trozku vyztuzeny. Pokud ale s notebookem clovek zachazi slusne, tak co se mu muze stat? Planuju koupit jeste batoh Topgal 591. Je mozne, ze budu mluvit jinak po nejake negativni zkusenosti, ale zatim me nikdo nepresvedcil, ze se vyplati kupovat napr. Dell nebo HP. Kdybych chtel ale co nejlepsi kvalitu a nezajimalo by me za kolik, tak du taky do poradne znacky. Mno...musis se rozhodnout sam:).

Chlebovnik
guru

Příspěvekod Chlebovnik » 16 kvě 2008 17:07

Stačí nebýt tak náročný? Tím myslíš nebýt náročný na kvalitu notebooku? A co třeba zkusit nebýt tak náročný na výkon? Já osobně proti Compalu (VBI) nic nemám, má ho jeden můj spolužák a je s ním spokojen. Ale pokud bych se měl rozhodovat mezi kvalitou zpracování a dobrým servisem vs. pár set mhz na procíku a lepší grafikou, tak jsem jednoznačně pro tu první možnost.

Vím, že to ode mě možná zní směšně, když mám T61p, ale než se mi naskytla ta možnost nechat si ho přivést z USA, byl jsem pevně rozhodnutý pro ThinkPad R61 a to jsem taky původně chtěl nabušenou mašinu jako Asus M50/M51 nebo VBI.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

Thorus

Příspěvekod Thorus » 16 kvě 2008 18:17

Pořád se přikláním k jedné a potom zase k druhé straně :? Kvalita nebo výkon? Trička si taky nekupuju u Adidas a nerozpadnou se mi. Jeden můj kámoš má už pár měsíců MSI a taky si nestěžuje, ale když to vidim, tak se mi to prostě nelíbí. Takový divný plast.
Rozhodl jsem se, že když už budu jednou kupovat NB, tak aby mi aspoň pár let vydržel, takže bych si chtěl prostě pořídit nějaký bez nepojmenované integrované grafiky a 80GB diskem. Takže můj výběr se kvůli malému rozpočtu zužuje na "levnější" značky. Jsou na tom tedy materiálně a poruchově lépe VBI než MicroStar?
Ještě je spousta času, takže je reálná šance že se nechám přesvědčit na nějaký Lenovo nebo HP, ale momentálně se zajímám o VBI notebooky :) Poradíte mi?

Chlebovnik
guru

Příspěvekod Chlebovnik » 16 kvě 2008 18:26

Nejlepší bude, když si projdeš sekci VBI tady na fóru, především vlákno příslušného notebooku.
• ThinkPad T61p

Kajis
píše často

Příspěvekod Kajis » 16 kvě 2008 18:39

Podle mě "herní notebook" je dost blbost. když už má někdo 50tis na notebook a chce hrát hry. tak ať si koupí za 20tis notebook a za 30tis normal nabušené PC. Navíc v notebooku nevyměníte grafiku atd... takže za dva roky cena o dost klesne a nic s tím neuděláte.
HP530

neoexnet
guru

Příspěvekod neoexnet » 16 kvě 2008 18:43

v některých noteboocích s MXM modulací se dá měnit GK :wink:
Toshiba R600-10W

Thorus

Příspěvekod Thorus » 16 kvě 2008 18:44

Já nemyslím herní jako herní. Ale když má člověk notebook tak na něm přece jenom nesurfuje na netu. Rád bych chodil i na nějaké lan party -> abych rozchodil WoW, CSS, Starcraft II (az vyjde), Gears of War... no prostě takovéhle normální hry. Nemyslím si, že by se nenašel neporuchový NB kolem 20 000kč na kterém bych rozjel takovéhle hry :?

neoexnet
guru

Příspěvekod neoexnet » 16 kvě 2008 18:45

no co jsem tak četl tak zrovna Starcraft II bude dosti náročná hra ..

> jinak není problém koupit notebook do 20tisíc který zvládne novější hry, ale na úkor celkové kvality notebooku ... takže bud kvalitní notes vhodný na přenášení se slušnou baterií a nebo notebook i na hry, ke které mu se člověk bude muset chovat více opatrně ..
Toshiba R600-10W

onne
guru

Příspěvekod onne » 16 kvě 2008 18:48

Ale je těžké vysvětlit někomu kdo vidí jen GHz a MHz a MB a GB, že je lepší koupit něco jako Lenovo Thinkpad s nejlevnějšm dvoujádrem a dát si do PC lepší komponenty... Sám jsem to takhle udělal, akorát jsem si koupil levnější a méně kvalitnější HP Compaq 6720s, který patří stále do business notebooků a má pevnější konstrukci než nějaké MSI, VBI či Asusy.. (sám jsem ho už párkrát zvedal za víko :lol:)
ThinkPad T420

Thorus

Příspěvekod Thorus » 16 kvě 2008 19:00

No já bych to takhle také udělal, jenže můj desktop má docela starou základní deku, takže kdybych chtěl vyměnit moje P4 za nejaké dvoujádro, nebo AGP grafiku za nějakou PCI, takk bych stejně musel kupovat celý PC. Tak proto uvažuji o nějakém tom notebooku s nekvalitnějším obalem (sušenku si taky nekupuji podle obalu, ale podle toho jak chutná), a zabiju dvě mouchy jednou ranou...

onne
guru

Příspěvekod onne » 16 kvě 2008 19:04

Pokud jsi zručnější tak si někde prostuduj jak si poskládat PC.. objedej si součástky a slož si to.. vyjde tě to o dost levněji než nové.. nebo řekni někomu ať ti ten pc pomůže poskládat.. jinak jestli opravdu myslíš že u NTB jevýkon to hlavní a na ostatním nezáleží, tak byly veškeré rady zbytečné..
ThinkPad T420

Thorus

Příspěvekod Thorus » 16 kvě 2008 22:23

A na čem záleží? Na to, jestli se mi bude lesknout povrch? Nebo jestli se náhodou trošku neuvolní tlačítko vypínání nebo klávesa? Já si opravdu nemohu v této cenové kategorii moc vybrat... buď "kvalitnější" (nikde jsem se nedočetl, že by např vbi byly nějaké nekvalitní šunty) nebo "multimediálnější" nekvalitní (všichni tvrdíte jak je hrozný mít horší značku, ale v čem přesně se projevuje ten váš "nekvalitní" notebook?)

Zacker
píše často

Příspěvekod Zacker » 16 kvě 2008 22:51

Třeba tím že po půl roce budou ty plasty tak rozvrzané že se budeš bát aby se ntb nerozsypal.

Taky vzhledově se na levnějších modelech projevuje používání víc lesklé plasty se více škrábou,
a třeba u takového VBI FL90 se stírá lak pod klávesnicí v místě opory rukou ( nemluvě o tom že ta klávesnice sama o sobě za moc nestojí).

U modelů s hlučným chlazením se rychleji zanaší větráčky prachem.

sirius1983
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod sirius1983 » 16 kvě 2008 22:51

Tohle by bylo na dlouhé povídání a nemá smysl to opakovat, všude ba foru je toho o tom hodně napsáno, takže čti...
T420, X31
Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.

Zpět na „Jaký vybrat notebook“