Příspěvekod swarm » 17 kvě 2008 20:08
Ghost: Já myslim, že jsi to celkem vystihl. Ty velké testy jsem si taky četl u konkurence a neměl jsem sílu je ani nějak slušně komentovat. Měli byste si ale zároveň uvědomit jednu věc. Kdybychom každý notebook maximálně pomluvili, tak nám nikdo nic nepůjčí (a teď to nevztahuju na jeden konkrétní magazín/server, myslim to obecně). Je tedy potřeba psát nějak pozitivně.
Jak píší ostatní redaktoři určitě neovlivnim. Své recenze se ovšem snažím psát tak, abych na základě svých velmi bohatých zkušeností zohlednil co nejvíc věcí, který jsou pozitivní i negativní. Abych se ušetřil problémů s "negativním psaním", tak to všechno píšu co nejvíc fakticky (proto v recenzích zmiňuju třeba test zvednutí notebooku za rok základny v otevřeném stavu atd).
Samozřejmě po redaktorovi všude prochází recenze ještě přes několik lidí, kteří dělají různé úpravy. Nějaký problém jsem sice v této souvislosti už měl, že jsem se úplně nepohodl, ale řekl bych, že mimo snad jednoho případu jsem nikdy nezaznamenal, že by šlo o úpravy více než jen stylistické.
V zásadě jsem tedy přesvědčen, že ty mé recenze můj názor reflektují velmi přesně a vzhledem k tomu, kolik jich tady mám tedy nesouhlasim, že tu jsou všechny recenze ve stylu "za málo peněz hodně muziky" (pokud by někdo se mnou nesouhlasil u nějaké mojí recenze, ať se ozve - rád to s ním proberu).
swarm - blog:
http://notebookblog.czApple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)