Display WSXGA+ a hry
-
- píše často
Tak já s notebooky nemám žádný zkušenosti, tak nevím, doma mám furt CRT monitor a díky němu se mi něják zkazil zrak, proto chci LCD (snad to bude lepší) no přemýšlim právě o koupi Asus M50-AKOO4C anebo Toshiba A300 Pro.. jenže četl jsem, že Asusy po nějáký době praskaj (i kamarád mi to potvrdil, že mu něco prasklo, sice né něják hrozně) , tak vážně nechci, aby mi za dva roky notebook praskl, pak na tom bych chtěl koukat na filmy a četl jsem, že Asusy mívaj pěkný displaye.. ale zase teď nevím, jestli pro mě osobně by nebyla lepší Toshiba, protože má nižší rozlišení a já na kompu nemám rád vysoký rozlišení, maximálně tak 1024x800, vyšší bych nechtěl... ve hrách třeba ve střílečkách, hraju na 800x600, protože to písmo (různé hlášky a tak) je strašně malinký a nechci do noťase koukat s brýlema... no do Toshiby bych musel kupovat RAMku tašku a myš... Asus zase nemá Xpčka, tak já vážně nevím, který. joo a Asus má grafiku 1 GB, což bude mít určitě lehce větší výkon než 512.. ale zase Toshiba - nižší nativní rozlišení - vyšší výkon... fakt nevím, potřebuju vědět, jestli ten Asus vydrží, líbí se mi i celkové + čtečka prstů a numerická klávesnice
-
- píše často
Pokud jde o kvalitu ASUSů tak s tim ti neporadim, jedině tě můžu nasměrovat do příslušný části fóra. Rozdíl mezi CRT a LCD monitorem je opravdu zásadní, jestli nemáš zkušenosti s LCD tak se ani nedivím že bys chtěl hrát na nižším rozlišení (to neber jako útok na sebe). Ne-nativní rozlišení u CRT a u LCD monitorů to jsou dvě naprosto nesrovnatelný věci. Mimochodem to že má monitor vysoké rozlišení nic neříká o jeho kvalitě. Navíc rozlišení 1680x1050 na 15,4" monitoru?... to je na lupu.
PS - 1024x800 ? asi máš na mysli 1024x768 nebo 1280x800.
Kupování RAM do notebooku - bez problému.
XPčka - tak notebook s XP abys dneska pohledal.
Jinak pochybuji že grafika v notebooku bude mít 1GB VLASTNÍ paměti, to bude Hypermemory (Turbocache u Nvidie). Popravdě ono u grafiky střední třídy nebude moc velkej rozdíl ani mezi 256 vs 512 MB VRAM. Tak velká paměť (přes 256MB) celkem nemá význam.
PS - 1024x800 ? asi máš na mysli 1024x768 nebo 1280x800.
Kupování RAM do notebooku - bez problému.
XPčka - tak notebook s XP abys dneska pohledal.
Jinak pochybuji že grafika v notebooku bude mít 1GB VLASTNÍ paměti, to bude Hypermemory (Turbocache u Nvidie). Popravdě ono u grafiky střední třídy nebude moc velkej rozdíl ani mezi 256 vs 512 MB VRAM. Tak velká paměť (přes 256MB) celkem nemá význam.
1)jak řikám já žádný rozmazání na nenativní rozlišení nevidim, vyšší rozlišení rovná se kvalitnější displej a já 1680x1050 mám a žádnou lupu nepotřebuju, čte se na tom jedna báseň.
2)zrak se ti z žádnýho monitoru nezkazí, ne v tom smyslu že budeš potřebovat dioptrie. max nějaký záněty a podobně. jestli potřebuješ 800x600 tak koukej mazat k očaři pro brejle.
čtečka prstů je přeci k ničemu.. to bych vážně jako argument nezařazoval. já jí mám taky.
2)zrak se ti z žádnýho monitoru nezkazí, ne v tom smyslu že budeš potřebovat dioptrie. max nějaký záněty a podobně. jestli potřebuješ 800x600 tak koukej mazat k očaři pro brejle.
čtečka prstů je přeci k ničemu.. to bych vážně jako argument nezařazoval. já jí mám taky.
Lenovo Thinkpad R61 - 1680x1050, C2D T7250, 2GB 667mhz, 250GB Seagate Momentus 7200.3, NVS 140m, XP Professional + 3 year carry-in
-
- píše často
Tak to já rozmazání vidím. Schválně si zkus nastavit řekněme 1024x768 nebo menší rozlišení a uvidíš. Čitelnost textu - záleží na velikosti písma, navíc vista má pokud můžu soudit větší font než třeba XP.
Vyšší rozlišení znamená lepší zobrazení ale ne kvalitnější displej.
800x600 - co ty víš, má CRT, třeba už mu blbě zobrazuje, mám taky 8 let starej CRT monitor a v nativním rozlišení už se na to nedá dívat.
Vyšší rozlišení znamená lepší zobrazení ale ne kvalitnější displej.
800x600 - co ty víš, má CRT, třeba už mu blbě zobrazuje, mám taky 8 let starej CRT monitor a v nativním rozlišení už se na to nedá dívat.
-
- píše často
-
- píše často
ten Asus je právě s vlastní pamětí 1GB.. jinak jde o to, že poslední dva roky koukám do PC od rána do večera a něják se mi zhoršil zrak a občas mi z toho blbnou oči, říkám si, že je to možná tím vlněním monitoru, když se pořádně zadívám, tak vidím to, co bych viděl například přes foťáka mám z toho mušky před očima .. tak si říkám, že LCD snad už bude trošku lepší ... šetrnější k očim.. brýle mám, ale koukám s nima spíš jen na filmy, mám je na dálku a nechci je mít nasazený furt, když koukám do kompu, bych se později bez nich už vůbec neobešel a potřeboval ještě jiný
a ano to rozlišení jsem myslel, že mák 1024x768 (jsem už zblblej číslama z notebooků), vlákno s Asusama jsem četl a nepotřebuju nikam přesměrovat, potřebu pořádně zkušenosti lidí, co ten notebook má.. jako například, když jsem chtěl vědět, jak jdou hry (Crysis) na HD3650, tak mi někdo odepsal: mělo by to jít na střední detajly... no ale to mi odepsal někdo, kdo má jinej notebook a nemůže to vědět s urřitou jistotou, tka mě štve, že nenapíše přímo někdo, kdo s tím má prakticou zkušenost, abych vědel, co od toho můžu čekat. řekl bych, že lidi, co si koupí notebooka už sem přestanou chodit, a proto ten kdo ho ještě nemá, nezjistí nic, protože když už něco mám, už na tom stejně nic nezměním a musím to brát jak to je.
tu čtečku otisků jsem myslle jako bonus, že mě to láká zaheslovat si komp na otisk prstů to je asi nejlepší heslo (akorát to hazarduje se zdravím, aby mi pak někdo neuřízl prsty ) a ty XPčka chci, pač se tady dočítám, že hry běží lěpe pod Xp a že Visty snižujou výkon, já chci výkon co nejvyšší možný .. zatím mě nic nenapadá
a ano to rozlišení jsem myslel, že mák 1024x768 (jsem už zblblej číslama z notebooků), vlákno s Asusama jsem četl a nepotřebuju nikam přesměrovat, potřebu pořádně zkušenosti lidí, co ten notebook má.. jako například, když jsem chtěl vědět, jak jdou hry (Crysis) na HD3650, tak mi někdo odepsal: mělo by to jít na střední detajly... no ale to mi odepsal někdo, kdo má jinej notebook a nemůže to vědět s urřitou jistotou, tka mě štve, že nenapíše přímo někdo, kdo s tím má prakticou zkušenost, abych vědel, co od toho můžu čekat. řekl bych, že lidi, co si koupí notebooka už sem přestanou chodit, a proto ten kdo ho ještě nemá, nezjistí nic, protože když už něco mám, už na tom stejně nic nezměním a musím to brát jak to je.
tu čtečku otisků jsem myslle jako bonus, že mě to láká zaheslovat si komp na otisk prstů to je asi nejlepší heslo (akorát to hazarduje se zdravím, aby mi pak někdo neuřízl prsty ) a ty XPčka chci, pač se tady dočítám, že hry běží lěpe pod Xp a že Visty snižujou výkon, já chci výkon co nejvyšší možný .. zatím mě nic nenapadá
-
- píše často
A kterej ASUS to je, a s jakou grafikou (1GB VRAM )? Mušky před očima? Tak to doporučuju buďto vyměnit monitor, zajít k očaři nebo navštívit doktora Chocholouška (to snad tvůj případ nebude ).
Pokud jsi nic nenašel, založ nový vlákno, ale aby tě admin neukamenoval...
Na otázku jak ti na tom pujde nějaká hra ti nikdo neodpoví přesně, a pokud jo tak mu nevěř. Ono záleží nejen na hardwaru ale i na ovladačích, OS, programech na pozadí a dalších serepatičkách. Proto myslím že odpověď typu "Crysis pude na střední detaily" je dostačující (i když já bych ještě doplnil v jakém rozlišení).
Pokud jsi nic nenašel, založ nový vlákno, ale aby tě admin neukamenoval...
Na otázku jak ti na tom pujde nějaká hra ti nikdo neodpoví přesně, a pokud jo tak mu nevěř. Ono záleží nejen na hardwaru ale i na ovladačích, OS, programech na pozadí a dalších serepatičkách. Proto myslím že odpověď typu "Crysis pude na střední detaily" je dostačující (i když já bych ještě doplnil v jakém rozlišení).
HD3650 je jen o maličko výkonější HD2600 což je o maličko slabší nvidia 8600gt. na všech tech těhle karách ti to půjde při při WXGA na medium, něco na high , tady na foru je o tom dost.
xpčka dneska už na novym ntb neseženeš, leda když máš vista business tak to můžeš legálně downgradovat. jenže na asusech ani msi business neni. hry pod nima jedou líp ale ne nijak razantně. co ti nepůjde na vistách ti nepůjde ani pod xp a opačně.
jediná skutečná výhoda je rychlost startu, výhoda vist je zas plynulejší a celkově rychlejší práce + stabilita.
xpčka dneska už na novym ntb neseženeš, leda když máš vista business tak to můžeš legálně downgradovat. jenže na asusech ani msi business neni. hry pod nima jedou líp ale ne nijak razantně. co ti nepůjde na vistách ti nepůjde ani pod xp a opačně.
jediná skutečná výhoda je rychlost startu, výhoda vist je zas plynulejší a celkově rychlejší práce + stabilita.
Lenovo Thinkpad R61 - 1680x1050, C2D T7250, 2GB 667mhz, 250GB Seagate Momentus 7200.3, NVS 140m, XP Professional + 3 year carry-in
-
- píše často
No já bych nepaušalizoval že co nepůjde na vistách nepůjde na XP. Mě na vistách např nešel STALKER, na XP ano. PREY - na vistách jel trhaně a na XP krásně plynule - stejné verze ovladačů, stejný hardware, Visty aktualizované, hry patchnuté. Tím nechci říct že jsou Visty špatné, právě naopak, je to dobrý systém (lepší správa paměti, využití nejnovějších technologií, bla bla bla..... nemá cenu rozvádět), ale pokud nehraješ DX10 hry tak jsou na hraní XP lepší (můj názor).
-
- píše často
Tenhle Asus http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54337 .. jinak do háááje našel jsem Toshibu P300, která je to samé jako Toshiba A300-15V ale se 17kou displayem, já o tom notasu vubec nevedel, jestli bude PRO verze tyhle 17ky, tak mám jasno http://www.ribbon.cz/katalog/notebooky/ ... 0-133.html
jinak bude znat rozdil ve vykonu procesoru T8300 a T9300?? jeden má 2,4 GHZ a 3 MB Cache a druhej 2,5 a 6 MB.. mozna to znat bude, ne?? v budoucnu treba..
jinak bude znat rozdil ve vykonu procesoru T8300 a T9300?? jeden má 2,4 GHZ a 3 MB Cache a druhej 2,5 a 6 MB.. mozna to znat bude, ne?? v budoucnu treba..
nemyslím si, že ten 0,1 Ghz rozdílu a ten cache utrhnou trochu více asfaltu... každopádně P300 Pro není...
jinak nepozoruji nějaké rozmazání při hraní na jiné než nativní rozlišení...
jinak nepozoruji nějaké rozmazání při hraní na jiné než nativní rozlišení...
DELL VOSTRO 1500
T7250 - 2,5 GB - WD3200BJKT - UltraSharp™ WSXGA+ TrueLife™ - 8600M GT - XP SP3 & Vista Business - 9 cell - VX Nano
+ external WD3200BEVT
T7250 - 2,5 GB - WD3200BJKT - UltraSharp™ WSXGA+ TrueLife™ - 8600M GT - XP SP3 & Vista Business - 9 cell - VX Nano
+ external WD3200BEVT
-
- píše často
S výběrem ti radit nebudu, ale doporučuju si udělat vlastní "průzkum trhu" než něco koupíš, a nedávej jen na to co ti někdo nabulíkuje (nestranný člověk na tomhle světě neexistuje - a dokažte mi někdo opak ), nenech si nic nakecat (a obvzlášť ne od prodejců).
HD3650 s 1GB VRAM - máš pravdu má giga vlastní ram, ale mě stejně připadne dávat na mainstreem notebookovou grafiku přes 512MB jako zvěrstvo (je to jenom marketingový pozlátko, dopad na výkon nula nula nic).
Rozdíl v těch procesorech bude, ale opravdu minimální (výrobní technologie je myslím stejná).
HD3650 s 1GB VRAM - máš pravdu má giga vlastní ram, ale mě stejně připadne dávat na mainstreem notebookovou grafiku přes 512MB jako zvěrstvo (je to jenom marketingový pozlátko, dopad na výkon nula nula nic).
Rozdíl v těch procesorech bude, ale opravdu minimální (výrobní technologie je myslím stejná).