NB okolo 30 000 Sk, HDMI vstup nutnostou

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Castle
občas něco napíše

NB okolo 30 000 Sk, HDMI vstup nutnostou

Příspěvekod Castle » 23 kvě 2008 19:45

Ahojte,

notebook si vyberam uz pomerne dlho, povodne som chcel nejaku vykonnejsiu masinku, ale po precitani tohto fora sa to ukazalo ako nie prilis rozumne. Nakoniec som sa rozhodol, ze si na hry kupim konzolu, na ktorej bude urcite herny zazitok lepsi a bez nejakych kompromisov, ktore by som musel pri notebooku robit kazdopadne.

Konzolu uz mam vybratu, teraz potrebujem "len" notebook :)
Poziadavky su nasledovne:

- cena okolo tych 30k Sk, +- 3k (v prepocte na Kc to je 24k, +- 2,4k)
- graficky vykon ma vzhladom na vyssie napisene nezaujima
- HDMI port na pripojenie konzoly, nechcem pouzit ziadne konverzne kable, alebo ako to nazvat, zhorsuje to obraz
- co najlepsi monitor, aky sa da v tejto cenovej kategorii zohnat (co do rozlisenia, ale aj do kvality zobrazenia) vzhladom na to, ze na notebook mienim pripajat konzolu
- budem na nom tiez pracovat, pri praci by notebook mal byt absolutne tichy a chladny
- hmotnost nehra velku rolu, ale vacsi, ako 15.4", by uz nemal byt

Par poznamok:
- serepeticky, ako design, farba a podobne, ma nezaujimaju
- je mi jasne, ze monitor na notebookoch sa nikdy nevyrovna plnohodnotnemu desktopovemu monitoru, prave preto som tam napisal "v tejto cenovej kategorii".

Prosim, uvadzajte len notebooky, u ktorych s uplnou istotou viete, ze maju HDMI port.

Vdaka !

//edit C: Upraveny titulok

CeCo

Příspěvekod CeCo » 23 kvě 2008 20:12

Problem. HDMI sa do notebookov neda vobec pripojit ako vstup.

C

Castle
občas něco napíše

Příspěvekod Castle » 23 kvě 2008 20:30

Ejha, tak to je naozaj problem...
Predpokladam, ze ked to nejde v pripade HDMI, dalsie taketo porty (DVI atd.) budu asi tiez len na vystup. To znamena, ze jedine dalsie riesenie, ktore ma napada, je TV Tuner. Tam bude sice kvalita obrazu miziva (S-Video...uh), ale lepsia, ako ziadna.

Cize, ktore notebooky vyhovuju mojim poziadavkam, ktore som popisal vyssie a maju namiesto HDMI TV Tuner ?

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 23 kvě 2008 20:38

neni lepsi neomezovat se tv tunerem na malo kvalitni multimedialni booky, ale vzit neco z business tridy, treba R61 s WSXGA+ matnym , luxusnim displejem, a tv tuner strcit do pcmcia nebo expresscardu?

ptz jinak, jestli chces zichy, chladny notebook,. kvalitni, musis do business..
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

Castle
občas něco napíše

Příspěvekod Castle » 23 kvě 2008 20:44

Ano, aj nad tym som rozmyslal, preferoval by som ale zariadenie, ktore ma vsetko v jednom. Ak sa nenajde dostatocne kvalitny notebook, tak to zrejme poriesim tak, ako navrhujes.

Edit: Kedze sa ukazalo, ze za slusnu cenu viem zohnat externy monitor, nebudem nakoniec riesit TV Tuner ani nic podobne a zoberiem si R61.

Ale, vdaka aj tak, zase som sa dozvedel nieco nove :)

Zpět na „Jaký vybrat notebook“