Zdravím, chci si pořídit kvalitní podložku pod notebook s co nejvyšším chladícím výkonem a nemůžu se rozhodnout mezi těmito dvěma kandidáty:
ZALMAN NC-1000 - skvělá a známá podložka od renomovaného výrobce,
vysoký chladící výkon...
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... mitstart=5
FLEX cRadia NoteBook Stand - na trhu nová, obrovský 22 cm větrák
podle mě by mohla chladit ještě lépe...
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... mitstart=6
Jediný test porovnávající tyhle dvě je na pctuningu, ale zdá se mi dost nekorektní, takže pokud máte nějaké nápady tak sem s nimi...
Jakou podložku? ZAlMAN NC-1000 nebo FLEX cRadia?
Mám Zalmana, nemužu si na něj stěžovat, a neměnil bych.
I když ten druhý díky velkému ventylátoru nemusí pracovat špatně.
....pro lepší proudění vzduchu mám ale spodní část noťasu odkrytovánu. Možná je to špatně, ale z mého pohledu je to lepší.
I když ten druhý díky velkému ventylátoru nemusí pracovat špatně.
....pro lepší proudění vzduchu mám ale spodní část noťasu odkrytovánu. Možná je to špatně, ale z mého pohledu je to lepší.
Macbook Pro 13" (i5-Ram8gb1600MHz-120SSD+320HDD)-iPhone 4
no, zas na druhou stranu, velky vetrak uchladi stejne i pri daleko mensich otackach, takze by mohl byt tissi, nez 2male v zalmanu. otazka ale je, jak jsou kvalitni loziska, kolik vydrzi a jak dlouho dokazou byt ticha.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
zalman
Ano tak to mohu potvrdit. Osobně jsem nedávno koupil podložku ZALMAN NC-1000 a jsem s ní naprosto spokojen. Při nižším zatížení není ji třeba vůbec zapínat, či nechat běžet na min. otáčkách. A při vysokém zatížení stačí zvýšit otáčky a chladí výborně (např. při hraní náročné 3D hry: bez podložky na grafice 83°C a s podložkou 76°C !!)
DELL Precision M6400 Q9300@2,53GHz; 6GB; ATI 7820 1GB GDDR5; 1920x1200 E2Glass; 2xHDD(1xSSD,1x1TB)
Lenovo E530 i7-3632@2,2GHz; 8GB, NVIDIA GT635M; HD+
Lenovo G770 C2D@2,2GHz; 8GB,ATI
Lenovo E530 i7-3632@2,2GHz; 8GB, NVIDIA GT635M; HD+
Lenovo G770 C2D@2,2GHz; 8GB,ATI
vojtab píše:tipuju to na "velkej větrák = velkej kravál"
osobně bych koupil Zalman
no, tipuješ špatně
naopak, zvuk interferuje a proto se do destopu dávají aspoň 120 mm větráčky s nízkými otáčkami, malý větráček potřebuje ke stejnému průtoku vzduchu vyšší otáčky a tím se zvyšuje hlučnost, navíc jsou tam dva...
typický příklad byly první chipsety, které trochu hřály, tak na ně hodily malej větráček.. řvalo to jak kráva a do roka bylo po něm..
takže po stráce hlučnosti bych upřednostnil velký větrák malých otáček (má i delší životnost)
a jinak sem tohle taky řešil, ale pokud NB nenacham ležet na nohou, tak se rozehřeje jen střední část spodní strany, takže pro mě by bylo možná lepší prostě použít klasický ventilátor do USB, vložený na správné místo, celý NB mam ze zadu podepřený, čímž je pod ním místo a stejně bych trochu podepřel na zadní straně i větráček.. bohužel u nás pozavírali skoro všechny IT shopy a nechci platit 80 za balík kvůli ventilátoru..
EDIT: asi bych měl nejdříve číst všechny příspěvky, pardon za rekapitulaci
Lenovo Legion 5-17ACH6H; DELL Inspiron 7720 SE, Toshiba Satellite Pro A300-15V
no, ani neni
je léto, nákup studentů v plném proudu, na poli chladících podložek se toho moc neudálo (nějaké nové kusy, ale Zalman krásně klesnul na ceně a drží se na špici..)
a docela by mě zajímalo, jak si ten jednovětrákový kus vede, překvapilo mě, že jeden podobný kus na tom byl jen průměrně ...
je léto, nákup studentů v plném proudu, na poli chladících podložek se toho moc neudálo (nějaké nové kusy, ale Zalman krásně klesnul na ceně a drží se na špici..)
a docela by mě zajímalo, jak si ten jednovětrákový kus vede, překvapilo mě, že jeden podobný kus na tom byl jen průměrně ...
Lenovo Legion 5-17ACH6H; DELL Inspiron 7720 SE, Toshiba Satellite Pro A300-15V