leon píše:to už je jen spekulace...
1. Ak by bola informácia v článku korektná, potom by Krevety, Potkanus a leon nemuseli vyššie špekulovať dovtedy, pokiaľ aj Pepa (pravdepodobne autor článku) neodkýval CeCove tvrdenia.
2. Informácia, že nb bez OS je ideálna pre majiteľov multilicencie je správna, ale neplatí pre tých, ktorí v súčasnosti zvažujú jej zakúpenie. Autor predstavenia mohol uviesť vhodnejšie príklady k podpore kúpy nb bez Windows XP (napr. vôľa užívateľa voľby alternatívneho OS...). Skutočne za úplne korektné nepovažujem uvádzať pri predstavení NOVÉHO notebooku argument už neexistujúceho spôsobu zakúpenia Windows XP.
3. Úsudok, že uvedenie multilicencií v článku je mätúce, pretože ľudia " nadobudnu dojem, ze si mozu TERAZ kupit NB bez OS a OS vyriesia "multilicencnym CD od kamarata", ktore vsak urcite nie je legalne..." sa mi nezdá len tým, čo vulgárne nazývate "špekuláciou".
4. Taktiež, že veľké firmy, na ktoré sa multilicencia vzťahuje si kúpu hardwaru + softwaru riešia po vlastnej osi (napr. cez rôzne poradenské IT firmy formou konkurzov) sa mi nezdá špekuláciou.
5. Jediná špekulácia, ktorú som v CeCových príspevkoch vybadal spočívala tvrdení o cieľovom čitateľovi serveru notebook.cz. Myslelo sa toto?
Zdá sa, že CeCo je celkom pripravený skladať účty z toho, čo hovorí. Je však na to pripravený aj prostoreký Krevety, alebo leon?