Mám HDD 160gb HDD skutečná pamět je 142GB dal sem na HDD asi max 20-25gb dat a mám místo na HDD kolem 97gb
Prosím o POMOC!!!!!!!
strácí se mi neustále místo na hdd
Ahoj
Všichni mluví jen o bodu obnovení a v tom to zrovna není. Bod obnovení nesežere nikdy tolik místa jako skryté backupy přímo nastavené lenovem.
Najed si do backup manažera a tam si ty zálohy smaž.
Lenovo je má nastavené bez účasti uživatele, tedy pokud je to předinstalovaný systém.
Takže hlavně klid.
Najed si do backup manažera a tam si ty zálohy smaž.
Lenovo je má nastavené bez účasti uživatele, tedy pokud je to předinstalovaný systém.
Takže hlavně klid.
Já to taky řešil a už je to zdárně snad hotový
1) vypnout body obnovení
2) rescue and recovery- jestli tam nemáš zálohu, tak ji vymazat
3) vyčistit disk a mělo by to bejt v klidu
todle celkově mi zabíralo cca 40Gb
1) vypnout body obnovení
2) rescue and recovery- jestli tam nemáš zálohu, tak ji vymazat
3) vyčistit disk a mělo by to bejt v klidu
todle celkově mi zabíralo cca 40Gb
Lenovo TP R500: 15,4", Core 2 Duo 2.26GHz, 2 GB DDR3, Radeon 3470, 16OGB, MS Vista Bus. +
ThinkPad port Advanced mini dock
ThinkPad port Advanced mini dock
Nechci malovat čerta na zeď, ale líbí se mi, jak tu každý brečí o místo a raději vypíná veškeré zálohy ... rozumnější mi přijde omezit místo pro tyto zálohy, ale přeci jen je nechat aktivní (alespoň jednu z nich) ... už se těším na ta témata nejede to, co s tím a zálohu nemám
... jakože minimálně si hlavně vypalte R&R média, data se vždy dají stáhnout vyndáním disku a překopírováním do jiného PC (pokud nepoužíváte šifrování, to pak silně doporučuji zálohovat). Osobně si myslím, že při dnešních cenách disků není problém zálohovat na PC, externí disk apod., celá záloha pomocí R&R pokud vynecháte filmy a jiný balast (čistě potřebná data) se vejde většinou kolem 20GB (systém a důležitá data) a rozdílové zálohy jsou většinou otázkou v rámci 1-5GB. V případě poruchy či problému k nezaplacení (popřemýšlejte, zda za to větší místo na disku stojí, zda není lepší udržovat si místo jiným způsobem - a např. vypnout obnovení Win, nebo ho omezit např. na 5GB - doporučuji, jinak obnovení win je schopno žrát strašné množství disku naprosto zbytečně) ...

TP T61 7664-18G, 2x2GB RAM 800MHz, Intel SSD 330 180GB, Advanced Mini-Dock
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x8GB DDR3 1600MHz, 128GB mSATA Crucial M4 SSD
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x4GB DDR3 1600MHz, 256GB mSATA Crucial M500 SSD
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x8GB DDR3 1600MHz, 128GB mSATA Crucial M4 SSD
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x4GB DDR3 1600MHz, 256GB mSATA Crucial M500 SSD
Mám podobný problém. Obnovil jsem v NTB systém Win Vista ze zálohy přes Rescue and Recovery. Z mého oficiálně 160 GB disku (skutečně 141 GB partition) v NTB vidí Windows zaplněných 93 GB a volných JEN 48 GB.
Přitom součtem velikosti obsazených složek zjištuji, že by to mělo být místo 93 jen 33 GB. Ukazuje to průzkumník i Total Commander.
Otázka zní: Kam se mi podělo 60 GB ?
Obnovení systému mám samozřejmě vypnuté.
a skryté zálohy Rescue and Recovery mám 2 (celkem 16 GB), takže mi furt někde chybí 54 GB.
Disk zkontrolován a čištěn různými programy (Vyčištění disku, Kontrola chyb, TuneUP Utilities i CCleaner) a pořád žádná změna.
Ať googlím jak googlím na žádnou pořádnou radu nenarazím. Vždycky radí vypnout Obnovení systému, které já už mám vypnuté a zabírá mi 0kB. Poradíte mi někdo?
EDITvyřešeno
----------------------------------------------------------------------------------
Tak jsem si poradil sám. Nakonec jsem zjistil, že to ztracené místo na disku zabírají soubory v System Volume Information do které jsem neviděl, dokud jsem si k ní nenastavil úplný přístup. Nechat vypnutý nástroj Obnovení systému nestačilo. Chtělo to naopak zapnout Obnovení sytému. Vytvořit aspoň jeden bod obnovení. Vymazat všechny body obnovení až na poslední a poté vypnout Obnovení systému. Pak má teprve složka SVI nulovou hodnotu.

Přitom součtem velikosti obsazených složek zjištuji, že by to mělo být místo 93 jen 33 GB. Ukazuje to průzkumník i Total Commander.

Otázka zní: Kam se mi podělo 60 GB ?
Obnovení systému mám samozřejmě vypnuté.

a skryté zálohy Rescue and Recovery mám 2 (celkem 16 GB), takže mi furt někde chybí 54 GB.

Disk zkontrolován a čištěn různými programy (Vyčištění disku, Kontrola chyb, TuneUP Utilities i CCleaner) a pořád žádná změna.
Ať googlím jak googlím na žádnou pořádnou radu nenarazím. Vždycky radí vypnout Obnovení systému, které já už mám vypnuté a zabírá mi 0kB. Poradíte mi někdo?
EDITvyřešeno
----------------------------------------------------------------------------------
Tak jsem si poradil sám. Nakonec jsem zjistil, že to ztracené místo na disku zabírají soubory v System Volume Information do které jsem neviděl, dokud jsem si k ní nenastavil úplný přístup. Nechat vypnutý nástroj Obnovení systému nestačilo. Chtělo to naopak zapnout Obnovení sytému. Vytvořit aspoň jeden bod obnovení. Vymazat všechny body obnovení až na poslední a poté vypnout Obnovení systému. Pak má teprve složka SVI nulovou hodnotu.
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“