Lockhard píše:Puppy: Proč myslíš? Nějaké důkazy či snad osobní zkušenost? Nebo jen flame...
Protoze zadny mobilni operator v CR nepouziva standardni technologie a frekvence, proto je ti interni 3G modul pouzivany v civilizovanych zemich naprosto k nicemu (nepocitam tu trapnost od O2 ktera ma pokryti jen v casti Prahy a Brna). Jak T-Mobile ("4G") tak O2 (CDMA) potrebuji specialni hardware, dnes nabizeji jen PCMCIA karty. Vodafone pro jistotu nenabizi nic
Pokud tomu stale neveris, projdi si diskuze treba na mobilmania.cz Ptat se operatoru je zbytecne, na dotazy co s novym notebookem ktery uz nema PCMCIA (a casto ani ExpressCard) slot zasadne neodpovidaji.
u nas uz pomerne slusne Orange rozbehol HSDPA takze ja by som interny modul ocenil. teraz musim vsade trepat PCMCIA kartu. (btw Orange uz u nas ponuka aj expresscard verziu HSDPA modemu)
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
to ne. staré se jen vyprodají, nové budou totiž cenou daleko nad nimi, a tak jim defakto konkurovat nebudou. staré modely z nabídky zmizí během pár dnů, týdnů.
Lenovo Thinkpad R61 - 1680x1050, C2D T7250, 2GB 667mhz, 250GB Seagate Momentus 7200.3, NVS 140m, XP Professional + 3 year carry-in
Puppy: Je sice pravda, že UMTS/HSDPA má v ČR zatím jen slabé pokrytí (Praha a Brno), ale jinak můžeš na 98% ČR (zhruba) bezproblémově využít EDGE, který ti na vyřízení mail a přečtení novinek bohatě stačí.
Navíc si myslím, že se v druhé polovině tohoto roku začne pokrytí UMTS/HSDPA rozšiřovat i do jiných lokalit (a bude poskytováno i jinými operátory), takže se investice do 3G modulu výhledově určitě vyplatí.
Zdá se, že ty nové ThinkPady se poněkud opozdili. V té novince [odkaz] psali pro nové T-Series: Shipping starts June 3rd, 2008.
Škoda, zajímalo by mě, kolik budou stát a jak zdařilé budou. Ta přepínatelná ATI HD3650 vypadá zajímavě - jsem zvědav, zda použili/použijí stejný systém jako má třeba Sony Vaio SZ-serie.
Ja se toho spis bojim, to budou zase s*ackodispleje a nechutne tluste ramecky okolo nich, jak Lenovo v posledni dobe predvadi u vsech modelu Zatimco drive se clovek mohl tesit na nove modely, jelikoz vedel ze budou splnovat jiste standardy kvality, dnes se uz jen desi kam az to opet klesne.
Ja se toho spis bojim, to budou zase s*ackodispleje a nechutne tluste ramecky okolo nich, jak Lenovo v posledni dobe predvadi u vsech modelu Zatimco drive se clovek mohl tesit na nove modely, jelikoz vedel ze budou splnovat jiste standardy kvality, dnes se uz jen desi kam az to opet klesne.
kazdej kdo v tradici TP pokračuje ti řekne že nic nikam neklesá.. to sou kecy.
displeje jsou tam nejlepsi dostupne ( u wsxga to tak proste je ) , ramecek ma kazdej notebook tak nevim co resis. schvalne se neekoho zeptej jestli zna neco jako otlaceny klavesy na displeji apod..
Lenovo Thinkpad R61 - 1680x1050, C2D T7250, 2GB 667mhz, 250GB Seagate Momentus 7200.3, NVS 140m, XP Professional + 3 year carry-in
by ma zaujimalo co su zac tie modely SL300/SL400/SL500 (vraj nahrada za N200/V200) a co je na klavesnici W700 ten velky touchpad(?) pod numerickym blokom
prekladac na google mi zablokoval firemny firewall ako anonymizer
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8