chci nb a nic o tom nevim
-
- občas něco napíše
chci nb a nic o tom nevim
chystam se teď koupit si noťas, ale nějak nic o nich nevím... po zoufalém pátrání a čtení si parametrů věcí kterym nerozumim jsem usoudila, že fajn by mohl byt
IBM lenovo tp r61i
nebo HP Compaq 6720s
chci to jen tak na bezne uzivani...tj net, filmy, hudba, fotky a sem tam nejaka nenarocna hra..nejlip aby to melo zabudovanej mikrofon a ne uplne hrozny repraky, i když ty si stejně budu muset pořidit asi ke vsemu
prenaset ho zatim moc casto nebudu,ale tak po půl roce uz asi jo...
nechci do toho vrazit moc penez,ale zaroven se bojim, ze bude moc hucet, nebo se mi rozpadne ci tak nejak, tak zoufale volam o pomoc a zadam o radu
nedavam sem odkaz na konkretni notebook, protoze jsem stihla postrehnout, že maji jeste ruzny podcisla s ruznymi cenami a trochu pozmnenenym softwarem, takze jsem z toho jelen...
prosim prosim tedy o pripominky a doporuceni nejakeho konkretni nb
IBM lenovo tp r61i
nebo HP Compaq 6720s
chci to jen tak na bezne uzivani...tj net, filmy, hudba, fotky a sem tam nejaka nenarocna hra..nejlip aby to melo zabudovanej mikrofon a ne uplne hrozny repraky, i když ty si stejně budu muset pořidit asi ke vsemu
prenaset ho zatim moc casto nebudu,ale tak po půl roce uz asi jo...
nechci do toho vrazit moc penez,ale zaroven se bojim, ze bude moc hucet, nebo se mi rozpadne ci tak nejak, tak zoufale volam o pomoc a zadam o radu
nedavam sem odkaz na konkretni notebook, protoze jsem stihla postrehnout, že maji jeste ruzny podcisla s ruznymi cenami a trochu pozmnenenym softwarem, takze jsem z toho jelen...
prosim prosim tedy o pripominky a doporuceni nejakeho konkretni nb
na to přenášení je lepší thinkpad (výztuhy víka, aktivní ochrana disku, kovový panty), co jsem viděl tak se Hpečka dost přehřívaj (myslim 6720tku) kdybys chtěla lepší HPčko tak kup 6715tku ale nevim jestli se ještě prodávaj. Já osobně bych volil thinkpad.
edit: U toho HPčka jsem ještě četl nějakej problém s displejem (6720)
MacBook Pro 13"
Intel C2D 2,4 Ghz, 4 Gb ram, nVidia 320m
Intel C2D 2,4 Ghz, 4 Gb ram, nVidia 320m
djrr píše:na to přenášení je lepší thinkpad (výztuhy víka, aktivní ochrana disku, kovový panty)
vyztuhy vika len 14,1" R61 - vid FAQ http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... hp?t=11139
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
djrr píše:co jsem viděl tak se Hpečka dost přehřívaj (myslim 6720tku)
možná si to trošku pleteš s pavilionama.. já jsem už přes měsíc a půl šťastným majitelem výše zmíněného HP compaq 6720s... teploty jsou naprosto nízké i po hraní těch nejnáročnějších her.. zatím jsem nepřekročil teplotu 60°.. Občas trošku zapne větrák ale to je tak vše.. Jinak displej je naprosto normální a problémy s ním nejsou.. jen ve Windows XP při pohnutí víkem to zabliká, ale to není žádná vada.. ve Vistě vše funguje jak má.. někdo to opravil nějakým BIOSem.. Jinak toto HP se vůbec neprohýbá, na svou nízkou cenu má dosti pevné plasty.. Oproti TP má i vyšší výkon ve stejné ceně.. konstrukce jsou stejné.. jelikož do 15ti tisíc seženeš jen verzi R61e, která nějak extrémě neoplývá výbavou.. proto si myslím že je lepší vzít HP Compaq 6720s s dvoujádrovým procesorem a předinstalovaným OS..
ThinkPad T420
no je to divne...
6720s fakt nema problemy se zahrivanim...treba tam nejel vetrak a vevnitr nejaky bordel, i to je mozne...
6720s fakt nema problemy se zahrivanim...treba tam nejel vetrak a vevnitr nejaky bordel, i to je mozne...
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
-
- občas něco napíše
Přidávám se k obhajobě HP 6720.
Máme ho taky. Absolutně se nehřeje a při použití RM Clock, snížení napětí a frekvence teplota nepřesáhne 44C - paráda. Oproti bývalýmu Aceru je toto lednička.
Nosit se dá parádně - lehký. Plasty má pro mě dostatečně pevné (žena ho taky ještě nezničila ) a výdrž na baterie při Wordu a netu je v pohodě přes 4h. Designově se mě moc líbí, ale to už je čistě subjektivní věc.
Za cenu do 15k, což je segment, ve kterém jsem nedávno též vybíral, nemá podle mě moc konkurence.
Displej problikává ve WinXP, ale je tu vlákno jak to vyřešit. Ve Vista to nedělá a vše šlape jak má.
Howgh
Máme ho taky. Absolutně se nehřeje a při použití RM Clock, snížení napětí a frekvence teplota nepřesáhne 44C - paráda. Oproti bývalýmu Aceru je toto lednička.
Nosit se dá parádně - lehký. Plasty má pro mě dostatečně pevné (žena ho taky ještě nezničila ) a výdrž na baterie při Wordu a netu je v pohodě přes 4h. Designově se mě moc líbí, ale to už je čistě subjektivní věc.
Za cenu do 15k, což je segment, ve kterém jsem nedávno též vybíral, nemá podle mě moc konkurence.
Displej problikává ve WinXP, ale je tu vlákno jak to vyřešit. Ve Vista to nedělá a vše šlape jak má.
Howgh
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
mobilcarl: Nj, dobře na tom byl i 6820s a ten má přitom navíc ještě dedikovanou grafiku, takže té výdrži i věřim.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
-
- občas něco napíše
-
- občas něco napíše
Zpět na „Jaký vybrat notebook“