Lenovo R61 nebo Toshiba Tecra S5
Lenovo R61 nebo Toshiba Tecra S5
Ahoj,
Chystám se koupit noťas a po dlouhém hledání mi zůstali tito dva kandidáti. Nevím pro který z nich se rozhodnout. Můžete se podělit o své zkušenosti?
Parametry mají celkem podobné. Nehodlám hrát hry, potřebuju vysoké rozlišení a odolnost pro časté přenášení. Původně jsem byl rozhodnutý pro R61, ale když jsem narazil na S5 tak jsem znejistěl. Ptřebuju pomoct se rozhodnout.
Díky miki10
Chystám se koupit noťas a po dlouhém hledání mi zůstali tito dva kandidáti. Nevím pro který z nich se rozhodnout. Můžete se podělit o své zkušenosti?
Parametry mají celkem podobné. Nehodlám hrát hry, potřebuju vysoké rozlišení a odolnost pro časté přenášení. Původně jsem byl rozhodnutý pro R61, ale když jsem narazil na S5 tak jsem znejistěl. Ptřebuju pomoct se rozhodnout.
Díky miki10
-
- Moderátor
U toshiby mi vadí malá výdrž baterie, ale na druhou stranu má o něco větší výkon a záruku.
R61 je zase IBM/LENOVO a to už má nějakou váhu a většina má s ním dobré zkušenosti.
Fakt nevím a váhám.
Nevíte někdo na jakou maximální výdrž baterie se dá dostat u těchto modelů?
Jestli máte někdo nějaké zkušenosti s TECROU, budu rád za každé info.
R61 je zase IBM/LENOVO a to už má nějakou váhu a většina má s ním dobré zkušenosti.
Fakt nevím a váhám.
Nevíte někdo na jakou maximální výdrž baterie se dá dostat u těchto modelů?
Jestli máte někdo nějaké zkušenosti s TECROU, budu rád za každé info.
-
- Moderátor
-
- Moderátor
Asi takhle, pokud je u tebe priorita přenositelnost a práce v terénu, určitě bych volil laptop od IBM/Lenovo. Ovšem ne R61, tato řada je určena pro domácí použití, ale T61, manažerská řada zaměřená na nízkou váhu, malé rozměry, vysokou odolnost. Ideální pro práci v terénu. Pak je také vhodnější volba 14" displeje páč 15,4" je už velká plotna a nevyniknou ty mobilní atributy jako u 14" (rozlišení 1400x1050). Hry v plánu nemáš, k tomu také notas není primárně určen, nicméně samostatná grafárna je vždycky lepší volba. Vzhledem k ceně předpokládám, že peněz máš dost, tak T61 by neměl být problém (pokud možno se vyhni modelům T60, které mívají problémy se základníma deskama). Já jsem řešil podobný problém jako ty, ovšem kritériem byla i cena. Nakonec jsem si pořídil starší model T43p přímo z divize IBM pro doprodej (2668-GEU). Za T61 výkonem a výbavou moc nezaostává ovšem cenu raděj ani neuvedu aby někteří nespadli ze židle. Pak mě nějaký ten šrám co TP utrží v terénu ani moc netrápí, něco přece vydrží a cena nebyla drastická aby mě to mrzelo.
IBM TP T43p - noťas, který furt funguje...
Z ATC beru na velkoobchod takže ceny jsou celkem v poho.
Do T61 už se mi investovat nechce Chci se vejít do 30k i s brašnou a bezdr. laser myškou.
Spíše mě zajíma proč ne Tecru. Vnitřně taky nějak tíhnu k IBM (hlavně kvůli výdrže baterie, ale někde v testech jsem četl, že vydrží tak do 3 hodin a to Tecra prý taky), pořád se nemůžu rozhodnout.
Do T61 už se mi investovat nechce Chci se vejít do 30k i s brašnou a bezdr. laser myškou.
Spíše mě zajíma proč ne Tecru. Vnitřně taky nějak tíhnu k IBM (hlavně kvůli výdrže baterie, ale někde v testech jsem četl, že vydrží tak do 3 hodin a to Tecra prý taky), pořád se nemůžu rozhodnout.
-
- Moderátor
miki10 píše:Jestli máte někdo nějaké zkušenosti s TECROU, budu rád za každé info.
osobne skusenosti s tecrami nemam ale S5 bude co sa tyka pevnosti na tom podobne ako R61 - tiez ma vyztuzene sasi, klavesnicu odolnu proti poliatiu a ochranu HDD.
co sa tyka vydrze tak toshiba na to bude podobne - je k nej mozne dokupit 12cell bateriu, k R61 9cell + 3cell do ultrabay miesto DVD mechaniky. toshiba mozno trochu vacsiu lebo ma slabsiu grafiku - 8400M G vs 8400M GS na R61 (ale zas starsi a vykonnejsi cpu). v zaklade maju oba 6cell bateriu takze vydrz bude tiez velmi podobna.
v prospech toshiby je aj 3rocna zaruka v zaklade. pokial kupis R61 na firmu tak ma zaruku len 1 rok a dokupenie service packu na 3 roky je min tak +2000 k cene.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
Zpět na „Jaký vybrat notebook“