jj, proste nejde o perfektni slicovani plastu, ale o celkovou pevnost vyrobku.
btw. guf: "odstávající víko v otevřeném stavu" - myslel jsi v zavrenem, ne?
je pravda, ze TP ma hodne pevne kovove panty, ktere leccos vydrzi, stejne tak jako samotne telo. co se tyce displeje - 14-ky obecne nejsou nic moc, ostatne to vidim i na tom mem, ale barvicky kaslat, ntb ma byt na praci, ne na barvicky, venku mi to nevadi, doma mam monitor.
klavesnice na TP jsou jedny z nejlepsich, na dellu i HP se pise dobre, ale na TP to nema, stejne jako trackpoint je u TP nejlepsi.
kupil bych si dlouhou zaruku, ten notas ma na to, aby vydrzel klidne 5 let (vzhledem k pevnosti a kvbalite pouzitych materialu), tak kdyby se neco pokazilo, at je to kryte, (pac kazi se vsechny notasy, nejen ty low-endove. i IBM-ka se kazily - napr. problemy s odlupujicim cipem grafiky na T4x radach.)
klvesnice se lesti, hl. mezernik, s tim nic nenadelas u zadneho ntb., kdyzta si ji po 2-3 letech nechas vymenit.
s tou vuli plastu - i D630 ma na nekterych mistech malou vuli, ale je to temer neznatelne - hl. v oblastech, kde je plast podlozeny kovovym ramem - nekdy mene nekdy vice, zalezi, jak je prave notebook zahraty - prikladam za vinu ruzne roztaznosti a vlastnostem materialu pri zmene teploty.
komponenty lenova rovnocene IBM?
mathew777 píše:hej zle som sa vyjadril myslel som nezdielanu grafiku, a tvoj argument ze boli davno pred lenovom tak to hej ale nie u IBM thinkpad, pretoze to boli cisto biznis notebooky. V tejto rade vidim prvykrat nezdielanu grafiku...
nezdielanu grafiku ma moj skoro 5rocny T40 (ati mobility radeon 7500). V R61/T61 je prvy krat grafika od Nvidie.
mathew777 píše:ale neviem ake dosky sa tam davaju do tejto rady, ak by nahodov niekto vedel, dajte pls vediet...
od Lenova
mathew777 píše:hej tieto veci som pocul ze IBM skrachovalo na tom ze vyrabalo tak kvalitne notebooky ze vydrzali dlho a tym padom nikto nekupoval dalsie...
toto mi pride celkom vtipne ale od reality to ma daleko
a co sa tyka sucasnych thinkpadov tak v niecom su lepsie ako konkurencia a v niecom horsie (napr. Compaq alebo Latitude). dokonaly notebook neexistuje a kazdy notebook ma svoje chyby. a ano kvalita notebookov ide dole lebo kazdy chce notebook za 20-30tisic a nie za 60-80tisic.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
mathew777: Myslim, že bys tolik neměl poslouchat svého kamaráda. Kde kdo dělá, že tomu rozumí, ale těch, co tomu vážně rozumí a nepapouškují jen názor z webů, je málo. Právě s těma "papouškama" se setkávám deno-denně a už se mi to dost omrzelo.
Jinak já mám 14,1" ThinkPad R61 s dokovací stanicí a tříletou NBD. Řekl bych, že i denní používání by to mohlo snést po dobu klidně 5 let. Myslim si, že je to jeden z těch mála notebooků, co vydrží i déle, ale tam už je to (jako všude) o štěstí na kus.
Jinak já mám 14,1" ThinkPad R61 s dokovací stanicí a tříletou NBD. Řekl bych, že i denní používání by to mohlo snést po dobu klidně 5 let. Myslim si, že je to jeden z těch mála notebooků, co vydrží i déle, ale tam už je to (jako všude) o štěstí na kus.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
dakujem vsetkym za odpovede...
tuto temu som hlavne zacal preto aby som videl aj nazory ostatnych ludi ohladom lenova...este raz diky za rady a uz len jednu vec by som sa opytal sice je to mimo temy ale nechcem koli tomu zakladat novy topic,,,priblizne o kolko vydrzi dlhsie baterka so stavanou grafikou oproti nezdielanou grafikou
dakujem
tuto temu som hlavne zacal preto aby som videl aj nazory ostatnych ludi ohladom lenova...este raz diky za rady a uz len jednu vec by som sa opytal sice je to mimo temy ale nechcem koli tomu zakladat novy topic,,,priblizne o kolko vydrzi dlhsie baterka so stavanou grafikou oproti nezdielanou grafikou
dakujem
co se tyce displeju - co tak slycham tak komplet vsechny WXGA displeje v 15,4" a vsechny do 14" jsou smejdy - takze tady si lenovo nema s nikym nic vycitat. co se tyce WSXGA displeju, tak to jsou uz z principu nejkvalitnejsi dnesni TN displeje co se strkaj do NTB. v zadnym jinym ntb lepsi displej nenajdes, jedine ty na stejne urovni.
lidi si neuvedomujou, ze jete pred par lety stal spickovej ntb klidne 100000 a ten horsi 60. Za 30 tisic, jestli vubec neco, bys mel jen vetsi kalkulacku.
dneska takovejhle ntb jako je R61 14" stoji 22 tisic a 15" 27tisic. a to jsou hodne vykone stroje. takze si musis uvedomit, ze muzes bejt vubec rad ze si muzes za tyhle penize neco koupit, a R TP patri k tomu nejlepsimu. jestli se to vyrovna starsim TP za i nekolikrat vyssi cenu.. to je otazka.
ja nevidim duvod proc ne. za elektroniku ruku do ohne nestcim ( a to ani tehda IBM ) ale co se tyce pevnosti ntb, tak nevidim absolutne problem aby vydrzel taky klidne tech pet let. bez jakejkoli skrabancu a stop poskozeni i kdyz s nim nebudes zachazet v rukavickach
lidi si neuvedomujou, ze jete pred par lety stal spickovej ntb klidne 100000 a ten horsi 60. Za 30 tisic, jestli vubec neco, bys mel jen vetsi kalkulacku.
dneska takovejhle ntb jako je R61 14" stoji 22 tisic a 15" 27tisic. a to jsou hodne vykone stroje. takze si musis uvedomit, ze muzes bejt vubec rad ze si muzes za tyhle penize neco koupit, a R TP patri k tomu nejlepsimu. jestli se to vyrovna starsim TP za i nekolikrat vyssi cenu.. to je otazka.
ja nevidim duvod proc ne. za elektroniku ruku do ohne nestcim ( a to ani tehda IBM ) ale co se tyce pevnosti ntb, tak nevidim absolutne problem aby vydrzel taky klidne tech pet let. bez jakejkoli skrabancu a stop poskozeni i kdyz s nim nebudes zachazet v rukavickach
Lenovo Thinkpad R61 - 1680x1050, C2D T7250, 2GB 667mhz, 250GB Seagate Momentus 7200.3, NVS 140m, XP Professional + 3 year carry-in
Re: re
Mimochodem ja jsem s notebooky od FS pracoval a to s Lifebooky ne s Amilo. A i když mám vůči této firmě z jistých nejmenovaných důvodu averzi tak ty notebooky jsou celkem povedené. Jediná nevýhoda je, že je to 100% kancelařina. Jinak mají taky víko z nějakého toho kompozitu.Guf píše:ale FS prostě podle mě nedosahuje kvality HP ani Lenova... Subjektivně jsou plasty na starém, levném FS na stejné úrovni jako ty na TP, jen mají horší povrchovou úpravu.
Celý život bojuji s průměrností.
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“