cafte pravdepodobne budem mat v notebooku tento procesor, keby sa ma porovnat s nejakym jednojadrovym procakom co je napriklad v desktope tak s akym...aby som si vedel lepsie predstavit vykon tohto procaku
pretoze Core 2 Duo T5750 (1.83 GHz) urcite nebude rovnako vykonny ako Core 2 Duo T5500 (1.83 GHz)
alebo ked nebudem vyuzivat programi s podporou dvojjadroveho procaku tak sa sila tohoto procaku nebude zdvojnasobovat ale bude pracovat len jedno jadro, nie?
Dakujem
Core 2 Duo T5750 (1.83 GHz)
prirovnat to k desktopovemu jednojadrovemu nejde....
jinak, i v programech, ktere nemaji podporu 2 jader muzes pocitit navyseni vykonu proti 1 jadru...kdyz mas spustenych vice veci soucasne, nektery prg treba muze jet v 1 jadru,m druhy v 2.....multitasking je daleko lepsi.
jinak, i v programech, ktere nemaji podporu 2 jader muzes pocitit navyseni vykonu proti 1 jadru...kdyz mas spustenych vice veci soucasne, nektery prg treba muze jet v 1 jadru,m druhy v 2.....multitasking je daleko lepsi.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Zrovna studuji mobilni procesory od Intelu taky, tady je dobrej CPU guide na Notebookreviewu, treba ti to pomuze.
Na druhy strance toho threadu zrovna jeden zvazuje radu 5xxx proti 7xxx, vysledkem je tusim vyber 5xxx, protoze ta uspora stala za to a vykonove to neni "pry" az takovej rozdil.
A na strane pet pak resej volbu vhodnyho procesoru z rady 5xxx, tak mrkni i na to (http://forum.notebookreview.com/showthr ... 906&page=5).
Nicmene v tom mam taky poradny zmatek, hlavne chci poresit rozumny kompromis vykon vs. vydrz.
A na strane pet pak resej volbu vhodnyho procesoru z rady 5xxx, tak mrkni i na to (http://forum.notebookreview.com/showthr ... 906&page=5).
Nicmene v tom mam taky poradny zmatek, hlavne chci poresit rozumny kompromis vykon vs. vydrz.
Rozdiel medzi seriou T7xxx a T5xxx je najma v podpore HW virtualizacie, ktoru podporuju vsetky T7xxx, dalej ma vacsina z T7xxx 800MHz FSB a aj vacsiu (4MB) L2 cache a preto su aj drahsie. Zakladne porovnanie procesorov C2D je tu: http://www.intel.com/products/processor ... re2duo.htm
HW virtualizacia je uzitocna ak nahodou pouzivate virtualne PC cez VirtualBox alebo nejaky podobny program. Kvoli tomu som si ja osobne zobral CPU, ktore mam.
HW virtualizacia je uzitocna ak nahodou pouzivate virtualne PC cez VirtualBox alebo nejaky podobny program. Kvoli tomu som si ja osobne zobral CPU, ktore mam.
DEREK: dik,,,hmmm ono mne hlavne islo o to ze ja mam vybrany notebook IBM lenovo TP R61 a ten ma v ponuke rozne tieto procaky, ked tak premyslam tak mne uplne staci 5750,,,dik moc
michalko58: hmmm tiez paradny odkaz aspon uz vdaka tym vasim odkazom ma prehlad ako sa tie procaky drzia, dik moc
dakujem za vycerpavajuce a plne informacne odkazy a rady...
michalko58: hmmm tiez paradny odkaz aspon uz vdaka tym vasim odkazom ma prehlad ako sa tie procaky drzia, dik moc
dakujem za vycerpavajuce a plne informacne odkazy a rady...