Zdravím.
Mám jen dotaz - doporučujete mít zapnutý windows defender? Mám zapnutý Vista firewall + avast.
A ještě k baterii - mám vadnou baterii, vydrží jen chvilku. Chci si koupit novou, ale až tak za 3 měsíce, kdy snad bude o něco levnější. Proto plánuju mít NTB stále na nabíječce - a tak se raději ptám - můžu tak něčím škodit, nebo to "odnese" jen baterka, která je už stejně v háji?
Díky.
Windows Defender + baterie
nevím jestli jsem tě správně pochopil...
já windows defender zaplý nemám, místo toho používám Ad-Aware 2007...
a k té baterce, mi taky jede notes skoro nonstop na nabíječce, zvláště o zkouškovém, to nemám ani důvod ho někam nosit, tak je furt na stole... baterka se opotřebovává i když ji nepoužíváš...
já windows defender zaplý nemám, místo toho používám Ad-Aware 2007...
a k té baterce, mi taky jede notes skoro nonstop na nabíječce, zvláště o zkouškovém, to nemám ani důvod ho někam nosit, tak je furt na stole... baterka se opotřebovává i když ji nepoužíváš...
DELL VOSTRO 1500
T7250 - 2,5 GB - WD3200BJKT - UltraSharp™ WSXGA+ TrueLife™ - 8600M GT - XP SP3 & Vista Business - 9 cell - VX Nano
+ external WD3200BEVT
T7250 - 2,5 GB - WD3200BJKT - UltraSharp™ WSXGA+ TrueLife™ - 8600M GT - XP SP3 & Vista Business - 9 cell - VX Nano
+ external WD3200BEVT
jo umí...
a k té baterce: http://myego.cz/item/jak-na-baterii-rad ... -panasonic
a k té baterce: http://myego.cz/item/jak-na-baterii-rad ... -panasonic
DELL VOSTRO 1500
+ external WD3200BEVT
+ external WD3200BEVT
-
- guru
Díky za link.
Btw. V tom článku se píše mj. i o vyjmutí baterie - není to asi za běhu NTB, co? Já nevím, jak je to uvnitř .. jestli ji klidně můžu vytáhnout a z nabíječky to vezme jinou cestou a NTB pořád pojede, nebo jestli je jediný spoj přes baterku.
Mám HP Pavilion.
Nechám si to tedy tak, jak to mám všude a už dlouho - FireWall + Avast! .
Btw. V tom článku se píše mj. i o vyjmutí baterie - není to asi za běhu NTB, co? Já nevím, jak je to uvnitř .. jestli ji klidně můžu vytáhnout a z nabíječky to vezme jinou cestou a NTB pořád pojede, nebo jestli je jediný spoj přes baterku.
Mám HP Pavilion.
Nechám si to tedy tak, jak to mám všude a už dlouho - FireWall + Avast! .
drž se jen toho, abys nenabíjel baterku do 100%, a případně nastav od kolika procent se má začít nabíjet. nevim jak tvůj ntb ale můj na to má soft.
např. když vytáhneš ntb a pojedeš do baterky kde zůstane 70% , tak nabíjením do plný kapacity tu baterku "Ničíš" a je lepší, když se i při připojení do sítě nabíjet nezačne - pokud tedy víš že nebudeš potřebovat maximální kapacitu.
mě se začíná nabíjet až když kapacita klesne pod 20% a nabíjí se do 93%.
jeslti ale budeš kapacitu baterky využívat na maximum, tak se na to vyprdni a smiř se s tim, že budeš muset novou baterku koupit o nějakej měsíc dřív, já myslim že je to vcelku zanedbatelný.
např. když vytáhneš ntb a pojedeš do baterky kde zůstane 70% , tak nabíjením do plný kapacity tu baterku "Ničíš" a je lepší, když se i při připojení do sítě nabíjet nezačne - pokud tedy víš že nebudeš potřebovat maximální kapacitu.
mě se začíná nabíjet až když kapacita klesne pod 20% a nabíjí se do 93%.
jeslti ale budeš kapacitu baterky využívat na maximum, tak se na to vyprdni a smiř se s tim, že budeš muset novou baterku koupit o nějakej měsíc dřív, já myslim že je to vcelku zanedbatelný.
Lenovo Thinkpad R61 - 1680x1050, C2D T7250, 2GB 667mhz, 250GB Seagate Momentus 7200.3, NVS 140m, XP Professional + 3 year carry-in
mivlak: To jsem se ptal jen ze zajímavosti
kyo: No ... nikde jsem to nenašel za necelý rok používání ... co máš za NTB ? Já ten HP Pavilion ... takový softík bych bral.
Teď mám v háji tu baterku asi (nabíjím to asi tak ... 4-5 hodin (z nuly) a mám teprve 41%. Asi po 3 hodinách (cca 35%) jsem dal restart - ikonka baterky byla na 100% nabitá. Odpojil jsem to tedy ze sítě, abych zkusil, jak dlouho to vydrží ... Drželo se tam pořád 100% (což mi bylo divný) a později jsem dal další restart - najel mi OS a už tam bylo nějakých 35% - nabíjím doteď a je tam zmiňovaných 41%.
kyo: No ... nikde jsem to nenašel za necelý rok používání ... co máš za NTB ? Já ten HP Pavilion ... takový softík bych bral.
Teď mám v háji tu baterku asi (nabíjím to asi tak ... 4-5 hodin (z nuly) a mám teprve 41%. Asi po 3 hodinách (cca 35%) jsem dal restart - ikonka baterky byla na 100% nabitá. Odpojil jsem to tedy ze sítě, abych zkusil, jak dlouho to vydrží ... Drželo se tam pořád 100% (což mi bylo divný) a později jsem dal další restart - najel mi OS a už tam bylo nějakých 35% - nabíjím doteď a je tam zmiňovaných 41%.
Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“