Lesklý display
Lesklý display
Čus,
jaktože většina mobilních pc (notebooků) mají lesklý display ? vždyt v terénu je to absolutně nepoužitelné, všechny jsou jak zrcadla ... to si výrobce neuvědomuje, že to lidi budou někam tahat když je to notebook ? Hlavně, že LCD monitory(stolní) jsou krásně matné a nelesknou se. Prostě to nechápu, dávaj to do mobilních telefonů, notebooků. Je mi z toho na blití.
Xampik
jaktože většina mobilních pc (notebooků) mají lesklý display ? vždyt v terénu je to absolutně nepoužitelné, všechny jsou jak zrcadla ... to si výrobce neuvědomuje, že to lidi budou někam tahat když je to notebook ? Hlavně, že LCD monitory(stolní) jsou krásně matné a nelesknou se. Prostě to nechápu, dávaj to do mobilních telefonů, notebooků. Je mi z toho na blití.
Xampik
vetsina business notebooku ma matny displej. muzu te ale ubezpecit, ze ani matny neni na slunku zadna vyhra. na slunku je treba specialni displeje, davaji se napr. do outdoor notebooku (dell ATG), nebo do nekterych ultraprenosnych (toshiba r500).
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
dobře, zapomeneme na slunce venku a co teda normálně ve škole, prostě lesklej display je horší, a zajímalo by mě co je levnější, jestli matnej nebo lesklej z pohledu výrobce, protože i když to neni ono s matnym, tak je přeci lepší ne ?
Edit Solitary: přesně jak ti řekl alfah4ns, přečti si PRAVIDLA viz CITACE, dík
Edit Solitary: přesně jak ti řekl alfah4ns, přečti si PRAVIDLA viz CITACE, dík
-
- guru
xampik->
co je levnejsi...hm..tezko rict, zalezi primo od booku. spise si upresni pozadavky a cenovy limit a neco s matnym se najde
btw. necituj posledni prispevek, moderatori ti nadaji
co je levnejsi...hm..tezko rict, zalezi primo od booku. spise si upresni pozadavky a cenovy limit a neco s matnym se najde
btw. necituj posledni prispevek, moderatori ti nadaji
kazdy velky byk byl jednou tele
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
říká se, že levné matné display-e mají "vyblité" barvy. Takže spoustu lidí rádo lesklé. "Však ty odrazy nám nevadí"
Já jsem viděl lesklej jednu hodinu a když jsem měl internetovou stránku, zamnou okno, vidím stránku, vidím sebe, vidím okno, tak jsem to vypl a vrátil.
Teď mám Lenovo R61 a je to super
Dneska jsem to zkusil otevřít na zahradě - největší jas - viditelnost malinká. Filmy bych na tom nesledoval. Ale psát by se dalo.
Ve škole to bude určitě v poho

Já jsem viděl lesklej jednu hodinu a když jsem měl internetovou stránku, zamnou okno, vidím stránku, vidím sebe, vidím okno, tak jsem to vypl a vrátil.

Teď mám Lenovo R61 a je to super

Dneska jsem to zkusil otevřít na zahradě - největší jas - viditelnost malinká. Filmy bych na tom nesledoval. Ale psát by se dalo.
Ve škole to bude určitě v poho

Já osobně lesklé displeje nemám rád. Tam kde to používám mi sedne více matný. Ať už je to škola nebo doma. Všude je nějaké okno.. Navíc na lesklém jsou až moc vidět upatlaniny.. Raději matný.. Odjakživa mám an všech LCD matný displej a vůbec si neztěžuju
Jelkikož dívat se na book a vidět v něm svůj obličej je opravdu odpudivé 

ThinkPad T420
Já jsem na výběr neměl prostě byl displej lesklý. No už trochu jsem si zvykl, na světlých plochách to skoro není vidět a na tmavých už je to horší ale barvy jsou perfektní.
HP Pavilion dv6805,AMD Turion 64 X2 Mobile™ TL-60 2GHz,15,4"WXGA,NVIDIA GF 8400M GS-256MB,2Gb DDR2 667 MHz, 160Gb ,Vista Home Premium 32-bit
Lebo si tak zakaznici vyziadali (ci uz priamo alebo nepriamo). Realne su vonku pouzitelne tak 4 notebooky - Toshiba R500 s transmisivnym displejom, Dell ATG s 500nitovym jasom displeja a nejake Panasonic Toughbook (vybrane rady). Inac zhola nic, bezne mavaju displeje tak 200nit jas, co je na von silne nedostacujuce. Leskly ci matny pri tak nizkom jase nehra ulohu, vonku neuvidis nic ani na jednom.
C
C
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Xampik: Ty evidentně žádný notebook s lesklým displejem nemáš, co? Jinak bys tu tohle neplácl. Ve škole ti bude putna, co máš za displej. Nejdřív si to vyzkoušej (a teď nemyslim, že mrkneš spolužákovi přes rameno, prostě si vyzkoušej na tom pracovat).
*) autor tohoto příspěvku sice má matný displej na svém ThinkPadu, ale bohaté zkušenosti s desítkami notebooků mu dávají obrovský nadhled
*) autor tohoto příspěvku sice má matný displej na svém ThinkPadu, ale bohaté zkušenosti s desítkami notebooků mu dávají obrovský nadhled
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)