Dokoupení MS Office k DELL ntb?
Dokoupení MS Office k DELL ntb?
Koupil jsem si v září 2007 notebook DELL XPS M1330 a rád bych si teď pořídil MS Office 2007. DELL je k novým notebookům nabízí za cca 3000Kč. Je možno dodatečně dokoupit Office za zvýhodněnou cenu a neplatit plnou cenu (10000Kč) ?
ThinkPad T400 & R61, Dell XPS M1330
-
- Moderátor
ceny komponent v konfigurátoru jsou vždy levnější, než když si to pak budeš chtít dokoupit samostatně. nemáš jednoduší se vykašlat na dell a koupit si office normálně. pro domácnosti a studenty je za méně než 1500 (tedy ta základní varianta)...
Naposledy upravil(a) sirius1983 dne 21 čer 2008 18:20, celkem upraveno 1 x.
T420, X31
Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.
Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.
rekl bych ze ne.
nicmene 10k za office vyhodit nemusis, jsou home/student verze, basic verze, small business verze...zadna z techto nestoji vic nez 5k, zalezi, jake produkty MS office potrebujes.
nicmene 10k za office vyhodit nemusis, jsou home/student verze, basic verze, small business verze...zadna z techto nestoji vic nez 5k, zalezi, jake produkty MS office potrebujes.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
jj, dokonce se prodava jen licence v podobe klice kolem tisicovky, je tam word, excel, powerpoint, onenote, instalacku stahnes.
basic stoji kolem 3-3,5, small business pod 5. zalezi, co potrebujes. mi teda staci W+E+PP bohate.
basic stoji kolem 3-3,5, small business pod 5. zalezi, co potrebujes. mi teda staci W+E+PP bohate.
kazdy velky byk byl jednou tele
alfah4ns píše:jj, dokonce se prodava jen licence v podobe klice kolem tisicovky, je tam word, excel, powerpoint, onenote, instalacku stahnes.
jj ale je to OEM Home edicia. tzn. viazana na hardware kde je prvy krat instalovana a urcena len na nekomercne vyuzitie http://www.microsoft.com/slovakia/licen ... l/oem.mspx . pre pouzitie na doma je imho ovela lepsie zainvestovat o 4 stovky viac do drahsej krabicovej (retail) Home verzie ktoru je mozne legalne doma nainstalovat na 3 rozne pocitace a na hardware viazana nie je http://www.microsoft.com/slovakia/licen ... balsw.mspx . OEM verzie su bez supportu od MS - pokial by bola OEM verzie kupena od Dellu tak support poskytuje Dell. na retail verzie poskytuje support priamo Microsoft.
na komercne vyuzite je nutne kupit min basic ediciu (outlook, word a excel) za cca 3700 alebo o cca tisicku drahsiu small business ediciu (basic + powerpoint, publisher a business contact manager). ceny su za OEM verzie.
edit: pozeral som konfigurator XPS 1330 a za 3 tisicky je tam prave ta OEM verzia basic edicie, ktoru za 3700 dostanes napr. tu http://www.alza.cz/kancelarsky-balik-oe ... d71852.htm - akurat bez supportu od Dellu.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
Potřebuji to pro komerční užití, takže home&student verze nepřipadá v úvahu... Takže si klidně mohu koupit OEM verzi? Všude totiž mají psáno toto:
"Upozornění: jedná se o OEM licenci, která je určená pro stavitele počítačů (System builder), kteří instalací přebírají podporu tohoto produktu. "
"Jedná se o OEM software, který neobsahuje médium, ale pouze licenční klíč. Podle licenční politiky firmy Microsoft může OEM Office 2007 instalovat pouze Microsoft System Builder (Czech Computer). Software lze koupit pouze s novým kompletním PC, na kterém bude tento software předinstalován."
Jenže já stavitel počítače nejsem a aby bylo vše licenčně správně, obávám se, že ani OEM verze pro mě nebude dostačující
"Upozornění: jedná se o OEM licenci, která je určená pro stavitele počítačů (System builder), kteří instalací přebírají podporu tohoto produktu. "
"Jedná se o OEM software, který neobsahuje médium, ale pouze licenční klíč. Podle licenční politiky firmy Microsoft může OEM Office 2007 instalovat pouze Microsoft System Builder (Czech Computer). Software lze koupit pouze s novým kompletním PC, na kterém bude tento software předinstalován."
Jenže já stavitel počítače nejsem a aby bylo vše licenčně správně, obávám se, že ani OEM verze pro mě nebude dostačující
nemal si na tom notebooku predinstalovanu ani trial verziu MS Office? tie MLK kity su urcene na upgrade predinstalovanych trialov. vid moznosti skusobnych verzii http://www.microsoft.com/cze/office/trial.mspx
Ghost píše:nemal si na tom notebooku predinstalovanu ani trial verziu MS Office? tie MLK kity su urcene na upgrade predinstalovanych trialov. vid moznosti skusobnych verzii http://www.microsoft.com/cze/office/trial.mspx
a když jsem měl office předinstalované na vistách a teď jsem tam hodil XP a žádné office tam nemám, tak mi také stačí ta MLK edice?
pokial bola ta MLK licencia kupena do 90 dni od kupy notebooku a je pouzivana na tom notebooku ku ktoremu bola kupena (je to OEM) tak je to ok. licencia nie je viazana na OS. http://www.microsoft.com/cze/office/off ... tions.mspx
myslim že by ti OpenOffice by pro tebe mohla bejt dobrá volba. Když se s tim naučíš tak poznáš že je to to samé jako MS Office.
DELL Precision M4500 / Intel Core i7-740QM(1.73GHz,6MB,Quad Core,45W / AntiGlare WLED LCD Panel (1920X1080) / NVIDIA Quadro FX 880M (1024 MB) / 8GB 1333MHz DDR3 / 320GB-7200RPM HDD /Backlit Keyboard / WIN 7 Ultimate (64bit)