do 25k .. 15,4'' .. vyztužená šasi .. grafická karta ..
do 25k .. 15,4'' .. vyztužená šasi .. grafická karta ..
Konečně jsem našetřil peníze, tak už zbývá jen vybrat ten nejvhodnější.
Moje požadavky jsou:
-> cena do 25 tisíc
-> trochu penvější šasi (nebudu ho přenášet denně, ale ať něco vydrží)
-> 15,4'' display
-> Core 2 duo kolem 2MHz (nebo alternativu od AMD)
-> co nejvýkonější grafická karta (s ohledem na stanovený cenový limit)
-> 3GB RAM (případně 2GB a 1 bych si dále dokoupil)
-> OS Windows Vista Home Premium (zaslechl jsem, že se od Business vezre liší tím, že má víc programů na správu multimédií, což by se mi hodilo, navíc výhody Business verze nejspíš nevyužiji)
-> co nejvější kapacita pevného disku (alespoň 200GB)
-> webkamera, bluetooth a brašna v ceně potěší
Nevím, zda se moje požadavky budou vejít do cenového limitu, překročit se ho nebojím, ale víc peněz nyní k dispozici nemám, tzn. kdybych měl koupit dražší, musel bych ještě chvíli šetřit.
Předem děkuji za rady a návrhy!
Moje požadavky jsou:
-> cena do 25 tisíc
-> trochu penvější šasi (nebudu ho přenášet denně, ale ať něco vydrží)
-> 15,4'' display
-> Core 2 duo kolem 2MHz (nebo alternativu od AMD)
-> co nejvýkonější grafická karta (s ohledem na stanovený cenový limit)
-> 3GB RAM (případně 2GB a 1 bych si dále dokoupil)
-> OS Windows Vista Home Premium (zaslechl jsem, že se od Business vezre liší tím, že má víc programů na správu multimédií, což by se mi hodilo, navíc výhody Business verze nejspíš nevyužiji)
-> co nejvější kapacita pevného disku (alespoň 200GB)
-> webkamera, bluetooth a brašna v ceně potěší
Nevím, zda se moje požadavky budou vejít do cenového limitu, překročit se ho nebojím, ale víc peněz nyní k dispozici nemám, tzn. kdybych měl koupit dražší, musel bych ještě chvíli šetřit.
Předem děkuji za rady a návrhy!
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
Na co to budeš potřebovat? Jestli na hry, tak....
Jestli na něco jiného tak Lenovo ThinkPad R61 15,4". krásně vyhovuje všemu co říkáš.
Je to takový - nej NB v cenové kategorii.
Jen nevím, jestli ti bude stačit jeho graf. karta.
I když - Half-Life 2 jsem na něm rozjel na nejvyšší rozlišení i detaily bez sekání.
Jestli na něco jiného tak Lenovo ThinkPad R61 15,4". krásně vyhovuje všemu co říkáš.

Jen nevím, jestli ti bude stačit jeho graf. karta.
I když - Half-Life 2 jsem na něm rozjel na nejvyšší rozlišení i detaily bez sekání.

Jasný, jsem se upsal : )
Tak na hry .. jak se to vezme. Hraju Age of Conan, ale to má vyšší nároky, takže to abych rozjel alespoň na střední detaily.. Jinak CS Source by teda mělo jít v poho, takže bych snad mohl být spokojenej. Ale jinak hraju rád..
Jen tak pro zajímavost, nějaký model s lepší grafickou kartou na trhu není? (v této cenové relaci)
Co jsem tak koukal, tak má ale docela malý disk, tzn. musel bych přikoupit externí + další 1GB RAM (ale to bych asi nechal na dýl, až jestli uvidim, že mi 2 nebudou stačit)
Tak na hry .. jak se to vezme. Hraju Age of Conan, ale to má vyšší nároky, takže to abych rozjel alespoň na střední detaily.. Jinak CS Source by teda mělo jít v poho, takže bych snad mohl být spokojenej. Ale jinak hraju rád..
Jen tak pro zajímavost, nějaký model s lepší grafickou kartou na trhu není? (v této cenové relaci)
Co jsem tak koukal, tak má ale docela malý disk, tzn. musel bych přikoupit externí + další 1GB RAM (ale to bych asi nechal na dýl, až jestli uvidim, že mi 2 nebudou stačit)
polo píše::shock: Vidno ze ta nebavi ako by si chcel hrat CS alebo Age of Conan na konzoli ? Inac nato ti bude stacit aj ta Quadro nvs140 aby tito bezalo plinulo ale stredne detaili v AOC to urcite nebudu nato pod Vistou by si potreboval aspon Quadro FX570 pri nativnom WSXGA+....
No právě proto by měl popřemýšlet spíš nad http://www.ribbon.cz/katalog/notebooky/ ... 0-15v.html než (btw. na tomhle fóru mi všichni připadají jako nějací obchodní agenti od Lenova co se ho snaží propagovat jak se dá a každýmu ho doporučují, jak právě R61 je to nejlepší co se dá sehnat...) to Lenovo R61. Má menší nativní rozlišení, je výkonnější a je vyztužená...
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
Mno, obchodní agenti, to snad ne
Ale tak nějak se Lenovu podařilo, že je ten model R61 ať už v menší odolnější nebo větší taky odolné verzi jeden z nejlepších v cenové kategorii pro rozumnou práci.
Resp pro office, Photoshop, Pinnacle a další grafické a kancelářské aplikace.
Samozřejmě kdybys neřekl že chceš kvalitní šasi, aby to nemuselo být tak chladné, aby to bylo nebylo tak tiché, aby to nemělo takový kvalitní display, tak ti tu doporučíme nějaký (no.. Asus ne
) Fujitsu-Siemens, nebo Toshibu, nebo - hlavně - HP
Asi tak
Kdybys byl vášnivý gamer, taky bychom ti doporučili něco jiného

Resp pro office, Photoshop, Pinnacle a další grafické a kancelářské aplikace.
Samozřejmě kdybys neřekl že chceš kvalitní šasi, aby to nemuselo být tak chladné, aby to bylo nebylo tak tiché, aby to nemělo takový kvalitní display, tak ti tu doporučíme nějaký (no.. Asus ne

Asi tak

Kdybys byl vášnivý gamer, taky bychom ti doporučili něco jiného

kvůli nějaký jedný hře je nesmysli přehodnocovat koupi ntb.. jak dlouho tě ten Age of Conan bude bavit? Měsíc? Půl roku ? .. Na tý nvs140 jde rozchodit v rozumnejch detailech každá dněšní rozumná hra..
Lenovo Thinkpad R61 - 1680x1050, C2D T7250, 2GB 667mhz, 250GB Seagate Momentus 7200.3, NVS 140m, XP Professional + 3 year carry-in
Nepovažuju se za nějakýho vášnivýho gamera .. proto ani nechci extra herní ntb. Ale skutečnost je prostě taková, že hry hraju rád.
A jak dlouho mě bude bavit AoC? : )) 3 roky jsem teď hrál WoW a nepřestal jsem kvůli tomu, že by mě to přestalo bavit, ale právě kvůli tomu, že AoC považuju za nástupce týhle super hry .. takže asi tak, AoC mě jen tak bavit nepřestane. A když už tý hře budu věnovat tolik času, nechci, aby bylo utrpení na to koukat! (jako to je teď na mém stolním PC)
Edit: Teď mám grafickou kartu GeForce 6600 128MB - je teda ta v R61 lepší?
A jak dlouho mě bude bavit AoC? : )) 3 roky jsem teď hrál WoW a nepřestal jsem kvůli tomu, že by mě to přestalo bavit, ale právě kvůli tomu, že AoC považuju za nástupce týhle super hry .. takže asi tak, AoC mě jen tak bavit nepřestane. A když už tý hře budu věnovat tolik času, nechci, aby bylo utrpení na to koukat! (jako to je teď na mém stolním PC)
Edit: Teď mám grafickou kartu GeForce 6600 128MB - je teda ta v R61 lepší?
no ja mam 6200 se 128-bit sbernici (tzn 6600 s uzamcenyma pixel pipelines - odemcene v riva tunereu, takze neco jako 6600
) a v ntb quadro 135m, coz je +/- podobne vykonna jak 140m. hry jedou tak nejak zhruba stejne.

kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
v tom případě třeba nějakou A300 nebo PRO, nižší kvalita, horší displej, klávesnice atd. ale z té multimediální kategorie v téhle ceně to lepší.
ani tam ale nepočítej s tim že to bude mít nějakejch úchvatenej grafickej výkon, oproti nvs 140 je sice cca. jednou tak výkonná, ale na nové hry na max detaily to furt neni.
ani tam ale nepočítej s tim že to bude mít nějakejch úchvatenej grafickej výkon, oproti nvs 140 je sice cca. jednou tak výkonná, ale na nové hry na max detaily to furt neni.
Lenovo Thinkpad R61 - 1680x1050, C2D T7250, 2GB 667mhz, 250GB Seagate Momentus 7200.3, NVS 140m, XP Professional + 3 year carry-in
Zpět na „Jaký vybrat notebook“