Chlazení, hluk, regulace
Tak jsem už nevydržel a řekl jsem si, že tam dám poslední (V116B). Chtěl jsem původně rovnou z woken, ale psalo mi to
"Cannot flash if Memory Managers (e.g. EMM386) present"
Co tím kdo chtěl říct netuším, ale dle návodu (díky) jsem si stáhl obraz bootovacího cd (asi by šlo i udělat rovnou v neru, ne?) a na druhé vypálil soubory a flashnul to odtud.
... teda fakt šok to vypnutí. I když jsem o tom věděl předem.
Následně to bootovalo pouze do biosu a chtělo si to vynutit povolení nebo zakázání TMP (zvolil jsem reject, tedy nevypnout).
No k mému milému překvapení se to teď nechladí mezi 27-35 ale 42-47. To je milé, že?
Bohužel v praxi to znamená, že pokud je procesor zcela bez zátěže, je minutu klid a 20s větráček (tedy stejně jak předtím).
Pokud třeba jen otevřu firefox, jako teď když píšu tenhle příspěvek, naměřená teplota ustavičně podivně poskakuje a větráček běží stále ačkoli fouká jen chladný vzduch.
Vypadá to tedy, že od verze 107B je to s chlazením stále horší a horší :((
Věřím ale, že to se tomu na vbi začnou věnovat a brzo to vychytají. Ostatně dokud na problém někdo neupozorní, těžko ho může někdo řešit.
(tak ten větráček běží až na párvteřinové pauzy fakt furt)
V116B nedávejte zřejmě nějak blbne měření teploty
"Cannot flash if Memory Managers (e.g. EMM386) present"
Co tím kdo chtěl říct netuším, ale dle návodu (díky) jsem si stáhl obraz bootovacího cd (asi by šlo i udělat rovnou v neru, ne?) a na druhé vypálil soubory a flashnul to odtud.
... teda fakt šok to vypnutí. I když jsem o tom věděl předem.
Následně to bootovalo pouze do biosu a chtělo si to vynutit povolení nebo zakázání TMP (zvolil jsem reject, tedy nevypnout).
No k mému milému překvapení se to teď nechladí mezi 27-35 ale 42-47. To je milé, že?
Bohužel v praxi to znamená, že pokud je procesor zcela bez zátěže, je minutu klid a 20s větráček (tedy stejně jak předtím).
Pokud třeba jen otevřu firefox, jako teď když píšu tenhle příspěvek, naměřená teplota ustavičně podivně poskakuje a větráček běží stále ačkoli fouká jen chladný vzduch.
Vypadá to tedy, že od verze 107B je to s chlazením stále horší a horší :((
Věřím ale, že to se tomu na vbi začnou věnovat a brzo to vychytají. Ostatně dokud na problém někdo neupozorní, těžko ho může někdo řešit.
(tak ten větráček běží až na párvteřinové pauzy fakt furt)
V116B nedávejte zřejmě nějak blbne měření teploty
MSI GX720X-026CZ
a
HEL80 - T7600 go 7600 - Momentus 160GB
a
a co nejakej starsi bios z techto stranek? http://www.bizcom-us.com/support/TechSu ... adPage.htm
compal nema nejakej techsupport, kam se da napsat?
compal nema nejakej techsupport, kam se da napsat?
Tak jsem tam dal V110B (přímo ze stránek vbi) a už úplně v pohodě. :-D
Když už se někdy větráček roztočí, tak neběží naplno a už neruší.
Ještě jsem aktivoval coolbits a přepnul pro běžnou práci na 2D, ale o tom se někdo vyjadřoval, že to na větráček nemá vliv.
Když už se někdy větráček roztočí, tak neběží naplno a už neruší.
Ještě jsem aktivoval coolbits a přepnul pro běžnou práci na 2D, ale o tom se někdo vyjadřoval, že to na větráček nemá vliv.
MSI GX720X-026CZ
a
a
Flash Biosu
Já jsem si podle níže uvedeného článku na inetu udělal bootovací CD s freedosem pomocí programu NERO:
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... itstart=99
+ jsem na to CD dopálil bios stažený z vbi.cz, nabootoval CD s freedosem a spustil ten dávkový soubor (el80flh.bat). Vše proběhlo OK.
Jo a jak píše Phosphorus, po dokončení flashování se počítač bez varování najednou vypne. Taky jsem se vylekal ale to je v pořádku. Když jsem jej zapnul, vše bylo ok a při POST testu už to hlásilo novou verzi Biosu 116B.
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... itstart=99
+ jsem na to CD dopálil bios stažený z vbi.cz, nabootoval CD s freedosem a spustil ten dávkový soubor (el80flh.bat). Vše proběhlo OK.
Jo a jak píše Phosphorus, po dokončení flashování se počítač bez varování najednou vypne. Taky jsem se vylekal ale to je v pořádku. Když jsem jej zapnul, vše bylo ok a při POST testu už to hlásilo novou verzi Biosu 116B.
VBI HEL-80, CD T2400-1.83GHz, 1GB DDR2, 100GB SATA-7200ot/min, Go7600 256M
Hučení větráčku
A víš že ani ne? Použil jsem ten prográmek pro měření teploty, ukazuje to kolem 44-45 stupňů a ntb nijak hlasitě nehučí. u výdechu chlazení je občas patrný horký vzduch, ale co se týká hučení, tak bych to nenazval. jenže já ted právě pouze surfuju na netu a nebo dělám v Dreamweaveru stránky. Takže ho nijak zvlášť nezatěžuju. kdybych zapnul hru nebo něco podobného, hučení se ozve
Měření teploty jader CPU
Právě jsem zkoušel měřit teploty obou jader pomocí prográmku CORE TEMP. NTB už běží od rána (internet, Dreamweaver) a teplota osciluje mezi 46-49 stupni celsia. Občas větráček zapne, ale že by to byl "hluk" jako v případě kdy si třeba zahraju hru, tak to ne.
To že zapne já registruju podle teplého vzduchu kolem výdechu chlazení a abych ten větráček slyšel, musím hodně nastražit uši
bavíme se o biosu 116B.
čili chlazení mě u práce určitě neruší
To že zapne já registruju podle teplého vzduchu kolem výdechu chlazení a abych ten větráček slyšel, musím hodně nastražit uši
bavíme se o biosu 116B.
čili chlazení mě u práce určitě neruší
-
- píše často
Je to asi tim, ze bud zde diskutujici lide nemeli moznost si poslechnout prilis mnoho notebooku, nebo proste tim, ze kazdy z nas povazuje za snesitelnou jinou uroven hluku.
Mne napriklad hluk vydavany mym hlg30 vubec nevadi a jednoznacne patri k tem tissim aktivne chlazenym notebookum, se kterymi jsem mel moznost pracovat.
Mne napriklad hluk vydavany mym hlg30 vubec nevadi a jednoznacne patri k tem tissim aktivne chlazenym notebookum, se kterymi jsem mel moznost pracovat.
Compal HGL30, Merom T7200 2.0GHz, nVidia 7600go 256MB, 1GB DDR2 RAM, 120GB 5400rpm HDD, WiFi, BT, Win XP Pro CZ
Predtim: IBM ThinkPad T30, Digital HiNote Ultra2000, IBM ThinkPad365x, MicroStar Notestar NP-740
Predtim: IBM ThinkPad T30, Digital HiNote Ultra2000, IBM ThinkPad365x, MicroStar Notestar NP-740
me core temp ukazuje teplotu obou jader 20 stupnu ted.. kdyz teplota vystoupa na 26 stupnu tak se spusti vetrak a zchladi to na 20 zase. Bios 114B
Tak jsem dal 116B a core temp uz ukazuje teploty okolo 45, ted aktualne 42 a vetrak fouka porad. Sice lehce, ale jde to slyset
Tak jsem dal 116B a core temp uz ukazuje teploty okolo 45, ted aktualne 42 a vetrak fouka porad. Sice lehce, ale jde to slyset
VBI Compal HEL80: C2D T7200, GO7600, 2 GB RAM, 160 GB HDD, WIFI, BT
-
- Moderátor