Toshiba X200-252 vs. Toshiba Pro A300-15V notebook na kolej
Toshiba X200-252 vs. Toshiba Pro A300-15V notebook na kolej
Ahoj, po dlouhém pročítání tohoto fóra jsem se dostal ke dvěma poměrně odlišným notebookům a nevím, který si vybrat.
Toshiba X200-252 http://www.ribbon.cz/katalog/notebooky/ ... 0-252.html
Toshiba Pro A300-15V http://www.ribbon.cz/katalog/notebooky/ ... 0-15v.html
Notebook budu přenášet maximálne 2x týdně (vlakem).
Požaduji od něj, vysoký výkon, nejen pro 3D modelování v Inventoru, Pro/Engineeru atd., ale i pro rendrování videí z těchto programů.
Občas si na něm chci zahrát hry, např.: GTR 2, Il-2, SBK-08 a z budoucích her Ferrari Project, možná Mafii 2.
+ klasika Office, internet, filmy, hudba,...
Navíc na něm chci provozovat i Linux (Mandriva 2008.1) a slyšel jsem, že prej se Linux nemusí s grafikama od ATI.
Sepsal jsem si na papír výhody a nevýhody každého z nich a teď už se vůbec nemohu rozhodnout Který z těchto dvou se Vám zdá lepší?
Toshiba X200-252 http://www.ribbon.cz/katalog/notebooky/ ... 0-252.html
Toshiba Pro A300-15V http://www.ribbon.cz/katalog/notebooky/ ... 0-15v.html
Notebook budu přenášet maximálne 2x týdně (vlakem).
Požaduji od něj, vysoký výkon, nejen pro 3D modelování v Inventoru, Pro/Engineeru atd., ale i pro rendrování videí z těchto programů.
Občas si na něm chci zahrát hry, např.: GTR 2, Il-2, SBK-08 a z budoucích her Ferrari Project, možná Mafii 2.
+ klasika Office, internet, filmy, hudba,...
Navíc na něm chci provozovat i Linux (Mandriva 2008.1) a slyšel jsem, že prej se Linux nemusí s grafikama od ATI.
Sepsal jsem si na papír výhody a nevýhody každého z nich a teď už se vůbec nemohu rozhodnout Který z těchto dvou se Vám zdá lepší?
Naposledy upravil(a) BikerArny dne 01 črc 2008 10:58, celkem upraveno 1 x.
-
- Moderátor
a300 je na tohle nevhodna - nizke rozliseni. na cady, inventory apod. nejmene wsxga+ nebo externi displej.
jinak - jak uz psal sirius
jinak - jak uz psal sirius
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Cena do 30 000 Kč s DPH (čekám, že ta Toshiba X200 ještě zlevní ).
Hry si rád zahraju, nicméně když nepůjde Mafia 2, brečet nebudu. Jde mi hlavně o svižnej chod při rendrování videí, to mě na mým kompu doposavaď trápilo nejvíc.
A asi spíš 17" abych nemusel dokupovat externí monitor.
Ještě k té Pro A300-15V, mě se líbí, že nemá lesklé víko displeje, navíc jsem slyšel, že má víko vyztužené hořčíkovou slitinou.
Hry si rád zahraju, nicméně když nepůjde Mafia 2, brečet nebudu. Jde mi hlavně o svižnej chod při rendrování videí, to mě na mým kompu doposavaď trápilo nejvíc.
A asi spíš 17" abych nemusel dokupovat externí monitor.
Ještě k té Pro A300-15V, mě se líbí, že nemá lesklé víko displeje, navíc jsem slyšel, že má víko vyztužené hořčíkovou slitinou.
-
- píše často
taky doufam, ze X200 zlevni o par tisic aspon.. jinak nevite nekdo, jestli se ta X200ka da pripojit k siti pres LAN? protoze mam doma router se dvema kompy a Wifi router nemame a pokud si koupim toho notase, tka ja sam ten router uz nezaplatim.. proto se chci zeptat, jestli mi tam pujde net pres kabel... COM (anebo jak se to nazyva)
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
Ethernet rozhodne ma
Inak X200 ma z mojho pohladu najzasadnejsiu vyhodu vo vysokom rozliseni. A300 ma len WXGA ...
Pre zaujemcov o A300 (predsalen su dost lacne)
http://www.extranotebook.cz/domaci-tosh ... e-a300-15j
Inak X200 ma z mojho pohladu najzasadnejsiu vyhodu vo vysokom rozliseni. A300 ma len WXGA ...
Pre zaujemcov o A300 (predsalen su dost lacne)
http://www.extranotebook.cz/domaci-tosh ... e-a300-15j
-
- píše často
Chci se zeptat, dá se na Toshibě X200 nastavit rozlišení třeba 800x600 ci 1024x768? Jde mi o to, ze v soucasny dobe mam CRT monitor a rozliseni vyssi nez 1024x768 nechci, pže je moc malé písmo.. proto se ptám, budu-li mít Toshibu X200, která má nativní rozlišení 1680x1050 a budu-li chtít mít stálé rozlišení 1024x768 pracovní plochy a ve hrách i 800x600 nebude zdeformované písmo a nebude to snižovat výkon grafické karty???
anebo mě opravte třeba CRT monitor a LCD se stejným rozlišením neznamená stejná velikost písma.. ??
o tý Toshibě X200 jsem na 99 procent rozhodlej, tak potrebuju mit vsecny informace a tahle je pro me dost dulezita.. dekuju moc
anebo mě opravte třeba CRT monitor a LCD se stejným rozlišením neznamená stejná velikost písma.. ??
o tý Toshibě X200 jsem na 99 procent rozhodlej, tak potrebuju mit vsecny informace a tahle je pro me dost dulezita.. dekuju moc
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
www.tvcalculator.com
tam si zadaj viditelnu uhlopriecku svojho crt a pouzivane rozlisenie proti parametrom tej X200 a uvidis rozdiel v hustote/velkosti bodov.
Velkost pisma inak nezavisi lend od velkosti bodov, ale aj od nastavenia systemu a prevadzkovat LCD displej na nenativnom rozliseni v inej situacii nez pri hrach, ktore to v nativnom nedaju, je totalna blbost.
Rozmazanie/zhorsenie kvality obrazu je brutalne aj ked sa dodrzi pomer stran ...
Tiez si este uvedom, ze ostrost a kontrast LCD je omnoho vyssi nez u CRT a naviac u toho budes blizsie sediet.
A uplny ideal je to aj tak vyskusat nazivo ak si ale moc slepy, tak 1440×900 na 17" noteboooku bude pre teba lepsia volba
tam si zadaj viditelnu uhlopriecku svojho crt a pouzivane rozlisenie proti parametrom tej X200 a uvidis rozdiel v hustote/velkosti bodov.
Velkost pisma inak nezavisi lend od velkosti bodov, ale aj od nastavenia systemu a prevadzkovat LCD displej na nenativnom rozliseni v inej situacii nez pri hrach, ktore to v nativnom nedaju, je totalna blbost.
Rozmazanie/zhorsenie kvality obrazu je brutalne aj ked sa dodrzi pomer stran ...
Tiez si este uvedom, ze ostrost a kontrast LCD je omnoho vyssi nez u CRT a naviac u toho budes blizsie sediet.
A uplny ideal je to aj tak vyskusat nazivo ak si ale moc slepy, tak 1440×900 na 17" noteboooku bude pre teba lepsia volba
Twisted firestarter, @madciapka
-
- píše často
-
- píše často
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
Bohuzial si ani nenapisal, ake mas vlastne CRT a ake na nom prevadzkujes rozlisenie, takze neviem ake by si chcel skusenosti ... Ja rozchodim aj 1280x800 na 8,9" iny maju problemy aj s vacsimi bodm - je to extremne individualne a v tom ti pomoze ten tvcalculator ... keby si sa ho teda snazil pochopit
Twisted firestarter, @madciapka
-
- píše často
Zpět na „Jaký vybrat notebook“