HP Compaq nw8440 a obchod gigacomputer

notebooky HP - Hewlett-Packard (Compaq, Pavilion, Presario) a vše kolem
vencla

HP Compaq nw8440 a obchod gigacomputer

Příspěvekod vencla » 30 čer 2008 13:46

Dobrý den potřeboval bych prosím poradit a slyšet Vaše názory na model HP Compaq nw8440 a také reference na obchod gigacomputer (webova adresa www.gigacomputer.cz ). Mám možnost mít tento notebook za vcelku přijatelnou cenu oproti normálním cenám tak o něm velice uvažuju. Zvládne tento notebook častější přenášení ( minimálně třikrát do týdne), grafické programy, programy na úpravu videa a fotek ( něco na způsob photoshopu aj.), sem tam na novější hru ( COD 4 apod.)

Děkuji všem za Vaše připomínky a návrhy :wink:

PS: Popřípadě kdyby Vám tento model "nevoněl" tak navrhněte jinou alternativu v hodnotě cca 35tisic Kč.
Ještě jednou díky.

kyo
guru

Příspěvekod kyo » 30 čer 2008 15:08

to už je starej model, doporučuju http://www.alza.cz/ibm-lenovo-thinkpad- ... d87026.htm nebo http://www.alza.cz/ibm-lenovo-thinkpad-t61-d90387.htm pokud chceš dedikovanou grafickou kartu. případně 14" verze, pokud ti to hardwarově dostačuje ( nepožaduješ extra grafický výkon ) je to to nejlepší co v ceně kolem 35tisíc dostaneš.
Lenovo Thinkpad R61 - 1680x1050, C2D T7250, 2GB 667mhz, 250GB Seagate Momentus 7200.3, NVS 140m, XP Professional + 3 year carry-in

vencla

Příspěvekod vencla » 30 čer 2008 16:05

no byl jsem totiz dnes v obchodě a byl mě představen tento notebook, docela se mi i zamlouval tak sem se na něj chtěl zeptat...no vidim, že zrovna čerstvé zboží mi asi nenabízeli.... jinak chtěl jsem puvodně Sony Vaio FZ31M to jsem bohuzel nesehnal- pry už není v nabídce...a kamenných obchodů s notebooky v mém okolí je pekelně málo. Zase notebook kupuju poprvé tak nechci kupovat přes net....

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 30 čer 2008 21:25

proc ho nehces kupovat pres net?
levnejsi
pravo vratit zbozi do 14 dnu bez udani duvodu...
objdenas z domu, pozitri ho mas doma...

mrkni na czc.cz, alza.cz, mironet.cz....
osvedcene obchody, servis budes resit primo s vyrobcem - rychlejsi nez pres obchod (on by to i tak poslal tomu vyrobci, tak preskocis jeden clanek)
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

CeCo

Příspěvekod CeCo » 30 čer 2008 21:34

Gigacomputer predava repasy - renew, pouzite demo-kusy, skladovky a pod...

C

vencla

Příspěvekod vencla » 30 čer 2008 22:44

pres ten net se nějak bojim platby, protože nemám kartu nějak na ty platby přes net, potom přijde mi to složitější vracet nějakou věc netovému obchodu než odložit vystavený model v obchodě a říct ne diky hledam něco jiného. jinak kdybych do toho šel tak určitě přes nějaké renomované obchody....

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 30 čer 2008 22:53

platit kartou nemusis, muzes to dat na dobirku a zaplatit kdyz ho privezou.

btw. kdyz uz te neukecame - i kdyz nemas duvod se bat, czc.cz je spolehlivy obchod, nema problem s vracenim penez...
tak dobry obchodnik ti ten notebook objedna...ale pocitej s tim, ze bude stat vice, nez v eshopech.

Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

vencla

Příspěvekod vencla » 30 čer 2008 23:00

jako tou dobirkou kdyby to bylo na poste to neni spatne tam by to slo zaplatit i normalni kartou kterou mam....nemam proste tu kartu s kterou jdou delat transakce pres internet.....tu embosovanou nebo jak se tomu nadava. ja si necham poradit od zkusenejsich....pres internet jsem si kupoval leda fotak ktery vsak stejne dorazil na kamennou prodejnu kde jsem si ho vyzkousel a nakonec vzal.... jinak co sem byl v obchodech a ze jsem jich prosel....tak moc nebyli ochotni objednavat notebook....a kdyz uz tak jenom vyhradne zavazne s tim ze je jistota ze si ho vezmu a zaplatim.....

projedu ty shopy teda tu alzu a czc.cz

kyo
guru

Příspěvekod kyo » 30 čer 2008 23:04

jenže když ho vezmeš a zaplatíš, tak nemáš možnost vrátit ho bez udání důvodu, což se dost hodí.. vadný pixely a jiný chyby který třeba ani nebudeš moci vyreklamovat. to je právě ten důvod, proč já koupil ntb na dobírku messengerem i když bydlim 15 minut od Alzy a proč bych ntb jinak už nekoupil. díky tomu jsem se vyhnul několikadenní reklamaci, prostě jsem vzal, vrátil a vzal hned jinej ten samej :)
Lenovo Thinkpad R61 - 1680x1050, C2D T7250, 2GB 667mhz, 250GB Seagate Momentus 7200.3, NVS 140m, XP Professional + 3 year carry-in

Ghost
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Ghost » 30 čer 2008 23:08

vencla: minimalne na alze urcite mozes zaplatit aj bankovym prevodom na zaklade proforma faktury. embosovanu kreditku nepotrebujes.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

vencla

Příspěvekod vencla » 30 čer 2008 23:17

@kyo: právě to je ten důvod proč takové prodejce posílám do různých zákoutí ( berte to pouze jako metaforu:-D ) protože na co mi je že si objednam u něj notebook za velke prachy a ani si ho neosaham ....v tom případě je samozřejmě mnohem lepší jít do toho přes net...ale stále hledam nějaký solidní obchod kde mi buď vyjdou vstříc a risknou to že objednají model, který jim třeba zustane v krámě anebo si ho u nich byt i za urcite vetsi penize u nich koupim....

Bohužel jak to tak vidím tak budu hold muset jít do te transakce přes internet což se mi moc nezamlouvá....jak to teda je? nějaka dovážková služba ala ppl,dhl mi doveze notebook...muzu u nich zaplatit kartou jak v normalním obchodě?nebo po mě budou chtit cash?

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 30 čer 2008 23:23

klidne muzes i v hotovosti z ruky do ruky ;-)

no bez zalohy ti to ten obchodnik samozrejme neobjedna. ja myslel, ze uz mas vybrano...

vencla

Příspěvekod vencla » 30 čer 2008 23:35

víceméně jsem vybráno měl...jenže neustálým hledaním a chozením po kamenných obchodech jsem se dostal do zoufale situace...chtěl jsem si ten dany notebook prinejmensim osahat a trochu vyzkouset nez do nej pujdu....ale to mi zadny kamenny obchod nenabidl..proste strasne....nabizeli mi bud slabsi nahrazky za stejnou cenu nebo mi nabizeli ruzne repasy viz gigacomputer....rikal ze pry sou fungl nove...ja si rikal ze je neco divneho ze je to o 10k levnejsi nez jinde....no ale tvrdil ze to berou z velkoobchodu a primo od vyrobce tak proto....no ale radsi sem se zeptal,bylo mi to divne....puvodně jsem měl vybrán Sony Vaio FZ 31 M ale to prostě ten v kamenných obchodech nebyl k sehnaní tak sem ruzně se poohlížel i po jiných značkách v cenové hladině 35tisic zhruba

CeCo

Příspěvekod CeCo » 01 črc 2008 10:47

vencla:
Su to repasy robene HP. Ten ich potom distribuuje dalej ako HP Renew... Klasicky odrb. HPckari raz boli inkognito v jednej predajni repasovanych HPciek (take ako maju v gigac) a skoro padli na zem, ked im predajca vysvetlit, ze "Renew su lepsie ako fungl nove notasy".

C

vencla

Příspěvekod vencla » 01 črc 2008 11:55

tak to je fakt psycho...no to se potom vydělává když dělají takové dá se říct podfuky s noťasama.... hnus, pro mě jako pro odběratele a zákazníka to je hodně nečestné jednání... renew nikdy nemuze byt jako new přece :lol: takže gigacomputer opravdu zavrhuju... ted mi však poraďte, když neseženu toho Sony Vaio FZ31M( vím že na foru HP to je lehce off-topic ale co...) tak co mi poradíte něco za podobnou cenu se stejnou kvalitou a výkonem...když bude lepší tak se zlobit nebudu...

Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“