Alienware area-51 m15x

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Ghost
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Ghost » 18 bře 2008 13:49

podla poslednych sprav ma m15x dost velke problemy s prehrievanim pri zatazi

Many members in our Alienware forum have run into performance issues with their new Area-51 m15x gaming notebooks. While playing games, the GPU overheats after a certain period of time and then underclocks to keep itself cool, resulting in unsatisfactory gaming performance.

This message comes from Frank Azor, VP of Alienware's Product Group:
"Over the weekend, we tested several solutions for the m15x issue related to graphics overheating. We have confirmed that the issue surrounds the software-controlled thermal profiles not performing as designed. We have created and will distribute a beta BIOS to all customers who have emailed us regarding this issue.
...
We will continue to further test the beta BIOS and will provide a final solution for our customers as soon as possible."

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4317
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

brnakp
občas něco napíše

Příspěvekod brnakp » 19 bře 2008 23:20

jo jo, poslední 2 týdny jsem vývoj tohoto problému s m15x dost sledoval a skoro jsem objednávku zrušil....

Problém byl v tom, že při extrémní zátěži se grafická karta začala více zahřívat (přes 85°c) a notebook se snažil teplotu snížit, jenže místo ke zrychlení otáček větráčku došlo k podtaktování grafické karty. Teplota se sice snížila, ale výkon grafiky taky :(

Ale podle aktuálních zpráv Alienware problém vyřešilo - po updatu biosu už větráček funguje správně, k podtaktování nedochází a teplota se drží někde nad 75°C při maximální zátěži, což už je v pořádku.

Takže teď už jen, aby evropská divize Alienware konečně dostala na sklad chybějící šasi a začalo se s výrobou...

brnakp
občas něco napíše

tohle píšu na Alienware m15x

Příspěvekod brnakp » 19 dub 2008 23:06

Tak ve čtvrtek večer mi DHL konečně doručilo Alienware m15x, takže poslední 2 noci jsem toho moc nenaspal a dnes to nebude lepší...

Konfigurace Penryn 9300 2,5 GHz, Nvidia 8800 GTX, 2 GB RAM, 200 GB HD 7200ot., displej 1440x900 dává ještě větší výkon, než jsem čekal. V dokumentaci z výstupních testů výrobce je uvedeno 10352 bodů v 3DMarku06 (zřejmě v nativním rozlišení displeje).

Zpracování je také výborné, nic se neprohýbá, nevrže a neskřípe. Kryt displeje se neprohýbá, je pevný. A design se prostě povedl :)

Super vychytávka jsou 2 grafické karty. Primární je 8800GTX, která opravdu hřeje (v klidu mezi 55-65°C, při maximální zátěži mezi 78-88°C), ale Oblivion zvládá na maximální detaily v plném rozlišení displeje naprosto bez problémů. A druhá karta je integrovaná od Intelu, která naopak vůbec nehřeje, ale na normální práci v pohodě stačí a šetří baterii, když je potřeba.

Takže zatím jsem velmi spokojený a doufám, že to tak zůstane :)

neoexnet
guru

Příspěvekod neoexnet » 19 dub 2008 23:23

jj přej ... a smím se zeptat jek je to se zárukou?
Toshiba R600-10W

brnakp
občas něco napíše

záruka

Příspěvekod brnakp » 20 dub 2008 00:13

Zatím mám záruku na 1 rok - funguje 24/7 na telefon a mail, v případě jednodušší poruchy pošle AW náhradní díl a podle návodu na jejich www se to dá vyměnit (schválně jsem se na to díval a mají to udělané dost srozumitelně i pro netechnické typy), v případě velkého problému bych musel poslat notebook (na jejich náklady) do Irska, což by znamenalo cca 2 týdny... Ale to bych nerad přivolával.

Zřejmě ještě dokoupím záruku na 3 roky celkem, abych měl klid.

Edit NeoExNET > dodržuj základní pravidla fóra, nekopíruj příspěvek nad Tvým viz. CITACE :arrow: http://notebooky-forum.notebook.cz/viewtopic.php?t=1448 , děkuji

neoexnet
guru

Příspěvekod neoexnet » 20 dub 2008 00:18

záuku na 3roky by jsem u stroje s takovým výkonem a prodkcí tepla doporučil, jinak díky za odpověď
Toshiba R600-10W

roberto6379
občas něco napíše

Hoj

Příspěvekod roberto6379 » 02 črc 2008 18:55

Zdravim brnakp

mam dotaz jak ti slape notas po skoro 4 mes. ???? Taky na nej koukam uz mam vyplnenou objednavku ale jeste stale malinko vaham.....

roberto6379
občas něco napíše

Příspěvekod roberto6379 » 02 črc 2008 19:19

Jsem normalne malm dostal infarkt kdyz jsem si nakonfiguroval tuto nadheru
Mam takovej pocit ze tu nekdo psal ze 8GB operacky neni moznych. Tak ja tvrdim opak 8)

Obrázek .

Crysys by na tom slapal minimalne na 96FPS ach jo uz jen 10000$ resp. 5000$ (5 uz mam na Area-51 m15x) a je to :twisted:

kyo
guru

Příspěvekod kyo » 02 črc 2008 19:56

10000 dolarů ? stolní pc se stejnym výkonem seženeš za 2000.. tady už někdo fakt neví co s pěnezma.. přenosný to neni, na baterky to nevydrží víc než půl hodiny, na klíně to neudržíš.. no tomu řikám přenosnej počítač.
Lenovo Thinkpad R61 - 1680x1050, C2D T7250, 2GB 667mhz, 250GB Seagate Momentus 7200.3, NVS 140m, XP Professional + 3 year carry-in

roberto6379
občas něco napíše

Příspěvekod roberto6379 » 02 črc 2008 20:25

kyo píše:10000 dolarů ? stolní pc se stejnym výkonem seženeš za 2000.. tady už někdo fakt neví co s pěnezma.. přenosný to neni, na baterky to nevydrží víc než půl hodiny, na klíně to neudržíš.. no tomu řikám přenosnej počítač.

To je jenom priklad .... takovou kravu bych si stejne nekoupil.....
Uz jsem si malem objednal Area-51 m15x v plny palbe,
krome 64GB SSD misto toho tam bude 200GB 7,2k HDD ale jeste cekam na odpoved od brnakp jak je s tim svym spokojenej.....

brnakp
občas něco napíše

m15x šlape suprově :)

Příspěvekod brnakp » 02 črc 2008 21:26

m15x můžu jen doporučit, jsem s ním naprosto spokojený, dokonalá kombinace výkonu a mobility.

Při objednávání doporučuju objenat základní konfiguraci, aby notebook fungoval. A teprve dodatečně objednat (mailem nebo telefonicky, nejde to přímo na www) třeba delší záruku, smartbay baterii nebo další přídavné komponenty, protože je to minimálně o 1/3 levnější... Objednával jsem právě takto dodatečně záruku na 3 roky, batoh a smartbay baterku a cena byla podstatně výhodnější.

A třeba u paměti je na zvážení objednat jen 1 GB a pak si v ČR dokoupit a vyměnit ji za 4GB, vyjde to levněji. Ale osobně jsem objednal rovnou 2GB a zatím mi to úplně stačí.

Díval jsem se i na m17x, ale to už je opravdu moc velký "macek". M15x je opravdový notebook, výdrž baterie při stealth modu, integrované grafice a wifi připojení k internetu je cca 2,5 hod. A když přidám smartbay baterku, ukazuje to až 5 hodin, ale takhle dlouho jsem u internetu ještě nevydržel :)

A hlavně při dedikované 8800GTX pustím všechny hry na plné detaily (kromě Crysis, kde se čeká na nové ovladače...). Samozřejmě notebook potom pěkně hřeje a občas hlasitě točí větráčky, ale při herním zápalu to nevnímám. A se sluchátky už vůbec ne. A při normální práci a surfování je chlazení skoro neslyšitelné.

Prostě jsem z m15x pořád nadšený. Lepší notebook v kategorii 15,4" pořád ještě není k dostání. Ano, až bude centrino2, bude asi něco lepšího, ale to by člověk musel čekat pořád a nekoupil by nikdy nic ...

Závěr - doporučuju koupit, při dnešním kurzu eura to vyjde hodně dobře :)

roberto6379
občas něco napíše

Příspěvekod roberto6379 » 02 črc 2008 23:05

Dekuji za odpoved a za radu s tou pameti mas fakt pravdu tam pride na
6,5k tady na 1,6k coz je fakt rozdil a korunka ke korunce a bude na .... :wink:

mogul-m
občas něco napíše

Re: m15x šlape suprově :)

Příspěvekod mogul-m » 05 zář 2008 19:07

brnakp píše:
Díval jsem se i na m17x, ale to už je opravdu moc velký "macek". M15x je opravdový notebook, výdrž baterie při stealth modu, integrované grafice a wifi připojení k internetu je cca 2,5 hod. A když přidám smartbay baterku, ukazuje to až 5 hodin, ale takhle dlouho jsem u internetu ještě nevydržel :)

Zajimalo by me, jak zjistis, ze ti jede integrovana grafika. To ze se zmackne Stealth mod rozhodne nerika, ze jede integrovana. Mas ji snad vypsanou ve spravci zarizeni? Mam notase s integrovanou a tam je jasne detekovana jako - Mobile Intel 965Expres..... , tady na Alienovi nic takoveho neni. A to ani dokonce po aktivovani Stealth modu a naslednem restartu, jak se doporucuje na nekterych forech. Navic, protoze integrovanou grafiku mam, vim jak se chova a jake ma vykony a rozhodne nemuzu tvrdit, ze me na Alienu jakakoli integrovana bezi.

brnakp píše:A hlavně při dedikované 8800GTX pustím všechny hry na plné detaily (kromě Crysis, kde se čeká na nové ovladače...). Samozřejmě notebook potom pěkně hřeje a občas hlasitě točí větráčky, ale při herním zápalu to nevnímám. A se sluchátky už vůbec ne. A při normální práci a surfování je chlazení skoro neslyšitelné.

Pokud se hraje narocnejsi hra, pak se vetrak netoci " obcas " , ale imrvere :-) Hold je to HIGH TOP. Nicmene, pro zajimavost, hra " LOKI " , bugdet za 2 stovaky, presto s peknou grafikou umi radne rozpalit tenhle chip. A nejen ten, i procak se pekne rozpali a chladice pak frcej oba. Na druhou stranu pri s naprosto stejnem nastaveni, ALE pri zapnuti stealth modu se hra sice obcas cukne a to chci zduraznit- opravdu jenom obcas pri nejakem tom nacteni v nove oblasti, leč po graficke strance rychlosti- plynulosti na nicem neztrati a vetracky se nerozjedou ani po hodinovem hrani !!!! To cuknuti bych spise prirazoval znizene spotrebe na sbernici, nebo pametem, nebo cemu se to vlastne znizuje. Rozhodne se snizuje grafice a procesoru, protoze vetraky skutecne nejedou na vetsi zatez a ten zakladni level - jen aby to foukalo uz stejnak neslysim, protoze jsem nahluchlej :-)

brnakp píše:Prostě jsem z m15x pořád nadšený. Lepší notebook v kategorii 15,4" pořád ještě není k dostání. Ano, až bude centrino2, bude asi něco lepšího, ale to by člověk musel čekat pořád a nekoupil by nikdy nic ...

Ano, je to pecka. Jen to rozvrzane šasi ... to je des. Snad si to casem sedne.

Shiririx
občas něco napíše

Příspěvekod Shiririx » 05 zář 2008 19:49

Taky ted premyslim o koupe tohoto notebooku, akorat je to opravdu tak hrozne s tou sasi? o hlucnost ani teplotu mi moc nejde po mem asusu C90 si myslim ze je vsechno v cajku =) jeste bych mel dotazek neni problem dokoupit tu dlouhou zaruku zpetne, popripade do jake doby? kolik je to zhruba znat kdyz se zbytek doobjedna az pozdeji (predevsim myslim zaruku a baterku)? predem dekuji za odpovedi...

brnakp
občas něco napíše

Příspěvekod brnakp » 05 zář 2008 20:35

Já se šasi nemám problém, vrzne to je při otevření dispeje, ale jinak nic. Prodloužení záruky z 1 na 3 roky jsem dokupoval asi po měsíci, nebyl s tím problém, naopak to bylo cca o 1/3 levnější...

Zpět na „Jaký vybrat notebook“