Vlada Dutka píše:S tou (ne)hlasitostí reproduktorů nemohu ani malinko souhlasit. Nejspíš jsi nečetl recenzi, když jsi psal mnoho věcí, které už jsou v ní, ale třeba mně přijde naprosto dostačující. A že nemá basy? Který notebooky bez subwooferu mají lepší?
Zdravim, po dlhsej dobe som zavital opat na toto forum a napadlo mi ze by som sa mohol podelit o jednu skusenost. Ja mam Satellite A100-237 a ak ma model o ktorom sa tu bavite zvukovku Realtek HD Audio, tak sa to tyka aj jeho.
Ovladace na zvukovku pre Windows XP od Toshiby (a aj priamo od Realteku v starsich verziach) instaluju totiz dva subory s prednastavenym ekvalizerom, v ktorom su vyrazne potlacene, ba az vypnute nizke frekvencie. Ovladace pre Windows Vista by mali byt uz bez problemov (dane subory neinstaluju), takisto aj nove ovladace od Realteku (ale pozor, preinstalaciou ovladacov sa to nezmeni ak ste uz mali stare, pretoze k zmazaniu suborov nedojde).
Takze postup je nasledovny - chodte do adresara C:\Windows\System32\Drivers a pozrite sa, ci tam mate subory RTHDAEQ0.DAT a RTHDAEQ1.DAT. Ak tam su, tak ich vymazte (premenujte, presunte inam, to je jedno), restartujte notebook, chodte do Ovladacich panelov, otvorte Realtek HD Sound Effect Manager a vypnite ekvalizer (kym su tie dva subory v tom adresari, tak sa ekvalizer nezobrazuje). Basove frekvencie by mali byt ovela lepsie, samozrejme, na lacinych sluchadlach alebo zabudovanych reproduktoroch to prilis nepocut (i ked nejaky rozdiel tam je), ale ak zapojite k notebooku kvalitnu sustavu alebo sluchadla, tak chybajuce basy su znatelne (btw. cez loopback je mozne namerat az cca -10dB utlm v najnizsich frekvenciach)...
Vyskusajte a dajte vediet ci ste tam tie subory mali, na fore Toshiby sa na chybajuce basy stazovali majitelia roznych modelov Satellite A100 a toto to vyriesilo... Minimalne sa to tyka A100-237-cky... Snad som niekomu pomohol (ja som hladal riesenie niekolko dni)
.
EDIT: Ak sa to tu uz riesilo, tak sorry...