Acer a skrytý oddíl na disku...

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
abi
občas něco napíše

Acer a skrytý oddíl na disku...

Příspěvekod abi » 02 čer 2006 17:25

Vsechny NTBky i stolni PC od Aceru maji na zacatku disku asi 3GB skryty FAT oddil. Na nem se nachazeji instalacni soubory WinXP a doprovodny software od aceru. Potreboval by jsem si tyto data zazalohovat a nasledne tuto 3GB partitionu smazat. Jenze jak rikam, partitiona je skryta a treba i pres PQPMagic nejde "zviditelnit". Jakym zpusobem by se dali data z tohoto odilu zalohovat. (Delat Image partitiony se me nechce :D )
Cital jsem si na "http://fflog.blog.lupa.cz/0603/tak-mam-laptop-a-na-nem-windows-xp" ale moc mi to nepomohlo...dik

mixo
občas něco napíše

Příspěvekod mixo » 02 čer 2006 18:16

ono na to mas nejaky program co ti umozni spravit recovery dvd. myslim ze to je od NTI (aspon na mojom travelmate) moc si nespominam lebo uz cez 3/4 roka mam linux :wink:

abi
občas něco napíše

Příspěvekod abi » 02 čer 2006 18:43

Myslis teda ze kdyz vytvorim Recovery CD/DVD, ze se soubory z toho skryteho oddilu zazalohuji?
No teoreticky by to tak melo byt, protoze na te skryte partitione jsou WinXP install. soubory...
Jinak tu partitionu chci smazat kvuli tomu ze je na nejrychlejsi casti disku, a taky chci mit 4 partitiony. 1)EXT2/3 2)SWAP 3)WinXP 4)DATA ... :)

mixo
občas něco napíše

Příspěvekod mixo » 02 čer 2006 23:46

malo by to byť ono, ak ti teda ponúkne spraviť " recovery disk" disk tak máš vyhraté. Ja mam na 1x DVD a robil som System recovery tak 3x. Potom som si dal linux ;)
Neviem ako je to pri Aspire, ale moj Travelmate to má aj na dvoch cd -> myslím - recovery cd.. Priamo v balení k NB

leon

Příspěvekod leon » 03 čer 2006 11:40

nemam ted po ruce zadny Acer, ale pokud vim tak by primo Recovery SW utilita od Aceru ve Win XP mela dokazat vytvorit instalacni Recovery DVD ... davaj to na disk aby usetrili za medium, ale je tu moznost udelat si vlastni.

Agila77.com
občas něco napíše
Kontaktovat uživatele:

postup

Příspěvekod Agila77.com » 09 úno 2007 08:44

zajímalo by mě zda je někde popsaný pořádný postup jak udělat zálohu té skryté partition a jak postupovat u nového disku aby se tak člověk vyvaroval problémům

jeff78

Příspěvekod jeff78 » 24 úno 2007 09:59

to by me taky zajimalo

Agila77.com
občas něco napíše
Kontaktovat uživatele:

50% eRecovery Acer vyřešeno

Příspěvekod Agila77.com » 27 úno 2007 00:32

Tak jak se mrknou na disk jsem našel po 6ti měsících pátrání skoro náhodou zde http://www.fs-driver.org/index.html (fs-driver.org) nainstalujete si tento program a v ovládacích panelech si přiřadíte písmeno pod kterým to chcete vidět prej to platí i pro linux disky což je někdy dobře aby jste furt nemusely přepínat mezi OS .... problém pokud nemáte jako já není ve vidění ale záloze dat které se tam dostaly omylem a jevem na který jsem ještě nepřišel takže u mě zní problém jak vytvořit skrytý disk a vložit tam ty správná bootovatelná data .... pomohl by asi manuál český k norton ghostu a nebo té ulitě co je dělaná Acer recovery záloha .... takže raď-te či vyřeště pomoc :!:
Acer TravelMate 2303LCi + NOVĚ MSI EX600X-233CZ
řešil jsem tu problém s zálohováním a PQSERVICE
http://xchat-plzen.wz.cz/gif/acer-20.jpg popis problému

Zpět na „notebooky Acer“