ACER TravelMate 6592G a nefunkcni numericka klavesnice

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
necik
občas něco napíše

ACER TravelMate 6592G a nefunkcni numericka klavesnice

Příspěvekod necik » 04 črc 2008 16:44

Koupil jsem tenhle NTB asi pred mesicem a jsem s nim spokojeny az na jednu vec - pri stisknutem tlacitku Fn nefunguje numericka klavesnice (klavesy s modrymi popisky). Ani cisla, ani +,-,* a /.

Tato numericka klavesnice funguje pouze po predchozim stisku Fn + NumLk, ale to je v praxi nepouzitelne - prilis mnoho stisku klaves. Pak to totiz musite zase pres Fn + NumLk vypnout.

Nefunguje to ani kdyz najedu do Linuxu nebo pisu primo v BIOSu, takze to musi byt zakazane uz nekde na urovni BIOSu (nebo snad primo hardwarove v klavesnici?).

Resil jsem to s podporou ACERu, ale ti se tim odmitaji zabyvat - ze to tak ted u novych modelu je a nic se s tim nebude delat. Pritom mi tohle prijde jako zakladni funkcnost a vubec nechapu, jak nekoho pri navrhu tohohle notebooku mohlo napadnout tohle vypnout.

Hledal jsem o tom neco na internetu, ale nenasel jsem vubec nic. Jsem opravdu sam, komu tohle vadi? Mate nekdo nejaky napad, jak by se daly tyhle numericke klavesy rozjet i bez podpory ACERu, treba nejakym rezidentnim programkem ve Win?

Zpět na „notebooky Acer“