Obracím se na vás všechny s problémem, na který jsem narazil včera. Pořídil jsem si internet od UPC, a dále jsem pak chtěl pomocí wifi routeru roznášet signál po bytě. Koupil jsem si router od Edimaxu, a nastavil ho.
Ze svého noťasu, na kterém mám nainstalovaná Win XP jsem se v pohodě připojil. Ale kámoš, který má noťas s Windows Vista, se sice dokázal připojit k síti, ale už jej to nepustilo dál na internet. Pokud se připojil normálně přes kabel, tak se na internet dostal.
Nevíte někdo co s tím?
Windows Vista, nelze se pomocí Wifi připojit k internetu
Tak už si tím opět hrajeme a bojujeme. Zkoušl jsem se pingnout na bránu a nechtil jsem se, tedy z toho noťasu s Vistama, takže předpokládám, že by to mohl být firewall? Pokud by to tím bylo tak nemam nejmenší tušení co a kde nastavit, co kde povolit...
Jinak jinde prý kamarádovi Wifi funguje, a router je nastaven tak, že přiděluje automaticky.
Jinak jinde prý kamarádovi Wifi funguje, a router je nastaven tak, že přiděluje automaticky.
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
Krevety píše:Teda sprava bezdratovych siti ve Viste je na lepsi urovni nez v XP (muj nazor) a vse funguje uplne normalne (fakt)
Sprava bezdratu v XPckach je dle mych zkusenosti hodne zalostna, lepsi si stahnout nejakej software od vyrobce wifi karty, Visty sem nevidel.
Fujitsu-Siemens Amilo Pro V3545, C2D T5500 1,66 GHz, 1 GB DDR2 667 MHz, nVidia Go 7300, HDD 160 GB, Kubuntu 8.04 Hardy, Supreme Commander
Prvnich 25 let sveho zivota jsem byl nestastny, protoze mi chybel kvalitni notebook.
Prvnich 25 let sveho zivota jsem byl nestastny, protoze mi chybel kvalitni notebook.
-
- občas něco napíše
- Kontaktovat uživatele:
Je pomerne znamo, ze Visty jsou na AP vybirave.
Reseni - pockat na nejakou zaplatu od M$, prejit na jiny OS ci poridit jine AP.
Toto rikam se 2 zkusenostmi:
- koupil jsem na podzim do firmy MSI Megabook S271 s OEM Visty. A mimo jine se mi je nepodarilo pripojit na "firemni" (cti naprosto open a free for all) wifi. Zkousel jsem psi kusy a vysledkem je zjisteni, ze jde o nesnasenlivost konkretnich kusu HW (prehrati FW ani zmena parametru AP nepomahala, zato identicke nastaveni na jinem AP bez problemu prijima).
- konference o SW zalozenych na neuronovych sitich (tj. konferencni centrum plne ITmanu) - a zoufali ajtaci behajici s vistami po chodbach, posleze oblehajici "ta spravna" AP...
Edit Solitary: dodržuj základní pravidla fóra, necituj příspěvek nad Tvým viz. CITACE PRAVIDLA, děkuji
Reseni - pockat na nejakou zaplatu od M$, prejit na jiny OS ci poridit jine AP.
Toto rikam se 2 zkusenostmi:
- koupil jsem na podzim do firmy MSI Megabook S271 s OEM Visty. A mimo jine se mi je nepodarilo pripojit na "firemni" (cti naprosto open a free for all) wifi. Zkousel jsem psi kusy a vysledkem je zjisteni, ze jde o nesnasenlivost konkretnich kusu HW (prehrati FW ani zmena parametru AP nepomahala, zato identicke nastaveni na jinem AP bez problemu prijima).
- konference o SW zalozenych na neuronovych sitich (tj. konferencni centrum plne ITmanu) - a zoufali ajtaci behajici s vistami po chodbach, posleze oblehajici "ta spravna" AP...
Edit Solitary: dodržuj základní pravidla fóra, necituj příspěvek nad Tvým viz. CITACE PRAVIDLA, děkuji
Envy 17 (i7+HD 6850), dříve MSI GX700PX-097CZ (dříve HP nc6120)
Nejspíš by to mohlo být řešením Tvého problému.
http://support.microsoft.com/kb/928233/en-us
http://support.microsoft.com/kb/928233/en-us
Zpět na „Ostatní náměty k diskusi“