Toshiba X200-23G a XP

notebooky Dynabook a Toshiba (Satellite, Portégé, Tecra, Qosmio, Libretto) a vše kolem nich
michalmachorek
občas něco napíše

Toshiba X200-23G a XP

Příspěvekod michalmachorek » 10 črc 2008 12:59

Přečetl jsem si již dříve vložená témata na toto téma, ale nikde jsem nenašel řešení mého problému nebo jsem špatně hledal. Mám problém v přeistalaci systému v tom, že mi po vložení cd s xp nenajdou HDD a to jsem zkoušel windows se SP3 tři verze, pak s SP2 a vloženými ovladačemi na sata čipovou sadou Intel® PM965 Express a zase nic. Bios je okleštěný takže tam nejde nic nastavit.
Prosím nepište mi reakce proč XP, je to jen o volbě, že je tam chci zkusit. Dík za každou radu.
TOSHIBA Satellite X200-23G, Core™2 Duo T9300, 4GB RAM, 250GB+250GB HDD, NVIDIA® SLI dual GeForce® 8600M GT

Spectral
občas něco napíše

Příspěvekod Spectral » 11 črc 2008 00:59

XP ani s SP3 neobsahují ovladače pro SATA HDD, takže je buď musíš integrovat do instalačky např. pomocí nLite (popíšu níže) nebo si seženeš externí disketovou mechaniku a strčíš do ni disketu s ovladači (viz níže).

Každopádně budeš potřebovat správné SATA ovladače. Ty najdeš zde: http://sweb.cz/spectral/it/ICH8M_32bit.zip (mám taky X200-23G, tyhle ovladače jsem úspěšně použil já a tenhle příspěvek ti píšu z WinXP :) )

Doporučuji integraci do instalačky Windows pomocí nLite. Postupuj podle návodů (na netu jich je plno). Ten uvedený ZIP někam rozbalíš a pak v nLite v Integraci ovladačů zadáš cestu do té složky.

Až budeš instalovat operační systém s takto vytvořeným CD, NEmačkej už při instalaci F6 !

Spectral

P.S. Připrav se na to, že na webu Toshiby sice jsou ovladače pro XP na většinu komponent (audio, čtečka, kamera...), ale s některými věcmi budeš muset trochu bojovat (ovladače na grafiku z www.laptopvideo2go.com , fingerprint SW z Vist atd.) a některé věci nerozchodíš vůbec (většina klávesových kombinací s Fn -> Toshibácký obslužný SW totiž pro XP neexistuje). Good luck.

michalmachorek
občas něco napíše

Příspěvekod michalmachorek » 11 črc 2008 13:25

díky, jdu to zkusit
TOSHIBA Satellite X200-23G, Core™2 Duo T9300, 4GB RAM, 250GB+250GB HDD, NVIDIA® SLI dual GeForce® 8600M GT

Zpět na „notebooky Dynabook (dříve Toshiba)“