Lukass: kamarádce jsem nainstaloval Win Vista na její novej NB (asi 3 dny novej) a chtěl jsem jí tam dát: Kerio Personal Firewall (nepovedlo nainstalovat, možnost ohrožení bezpečnosti) ironické. Dále ALcohol 120% / Daemon Tools - při instalaci ALcoholu se "pos*aly" Visty a musel jsem to CELÉ reinstalovat. Práce zas na 3 hodiny. Polovinu programů co v PC využívám mi to prostě nedovolilo nainstalovat. Prohlížení složek pomalejší než ve Vistě. Vista = grafika. XP = "spolehlivost" (spolehlivé není nic.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
)
Nechci, aby se mě každou chvilku něco ptalo, jestli si jsem opravdu jistý že to chci nainstalovat, pak jestli jsem si opravdu jistý jestli to chci spustit, pomalu jestli jsem si opravdu jistý jestli to chci zas vypnout... XP 64bit = 4Gb ram.
Jinak 4Gb ram je zbytečných. Mám tam 2gb, asi dám na 3Gb, protože rozdíl mězi 2 a 3 je ještě znatelý, rozdíl mezi 3 a 4 je znatelný pouze ve Vin Vista, protože to samej systém žere 2Gb. Takže 2gb je málo.
Někomu ovšem vyhovují Visty. Nevím, jestli je to kvůli tomu, že je to "novější, tedy lepší" nebo jestli mu na tom opravdu funguje to co potřebuje lépe než na XP. Já jsem pro XP, jiní pro Visty.
Neříkám co je lepší, to se nedá říct. Aspoň myslím.