Notebook pro studenta do 30 000,-Kc

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Eagle40

Notebook pro studenta do 30 000,-Kc

Příspěvekod Eagle40 » 12 črc 2008 19:34

Zdravím,

nebudu to dlouho protahovat. Jsem student a během prázdnin chci řešit koupi notebooku. Rád bych Vás tedy poprosil o rady a pomoc.
Zde jsou mé požadavky.

Limit: +- 30 000,-Kč vč. DPH
Display: 14" nebo 15" - WXGA (WSXGA+)
Procesor: Intel Core 2 Duo "Penryn" min. 2GHZ
RAM: 2GB DDRII 667MHz (1GB bych si pripadne dokoupil)
Grafika: nějaká dediková, upřednostňuji Nvidii - hry upřesním dále
HDD: min 200 GB 5400 rpm. (u VAIA jsem ochoten i těch 4200rpm.)
- rád bych tam měl HDMI a čtečku otisku prstů a možnost ovládání přehrávaní např. muziky bez zapnutí displeje (není to ale kromě HDMI nutnost)

Samozřejmě bych také rád v rámci možností kvalitní šasi. Notebook budu přenášet 2-3x týdně trolejbusem. Větší výdrž baterie je také výhodou, avšak pokuď jde k danému notebooku dokoupit druhá, není nutností.
Jsem také příznivcem zajímavého designu, který lehce vybočuje z mainstreamu.

Hry sice hraji, ale nijak extra. Rad si občas zahraji stařičký Vietcong a závodní simulace. Požaduji ale, aby mi na notebooku jel Test Drive Unlimited na rozumné rozlišení i detaily.

Asi je mi jasné, že mi doporučíte Lenovo R61. Je to i jeden z mých kandidátů, ale vadí mi chybějící podpora HDMI a "krabicoidní" vzhled (bez urážky majitelů). Ovšem rád bych slyšel i jiné návrhy. Počítač na 99% budu kupovat v Mironetu, tzn. servis v průměru do 5 dnů - to jen aby nebyly znevýhodněny značky, které nemaji NBD...

Vím, že požadavků je více než mnoho, ale rozhodně jsem ochoten z některých slevit za cenu vyšši kvality (necpěte mně stále jen R61 prosím :D, max jednou :) )

Předem děkuji za každou radu...

onne
guru

Příspěvekod onne » 12 črc 2008 20:17

Tak já začnu.. TP R61 s NVS140 :wink: Nic lepšího nenajdeš a krabicoidní vzhled je právě to cool co všechny upoutá a budou závidět :wink:
ThinkPad T420

slamaqe
občas něco napíše

Příspěvekod slamaqe » 12 črc 2008 21:11

nebo ještě můžeš popřemyšlet o HP Compaq 8510p - 1 - 2

u toho prvního by sis musel dokoupit ram, ale ta ja za pakatel a ten druhý je sice trochu dražší, ale má dobrý výkon i provedení

Eagle40

Asus M50SV

Příspěvekod Eagle40 » 12 črc 2008 23:18

Děkuji za úvodní příspěvky. Co se týká obou zmíněných, všechno todle vím, i ten vzhled bych klidně překousl. Jen to HDMI u Lenova, jinak bych moc nevahal :( A to HP mi už přijde za ty peníze předražené. Nezavrhuji, zvážím :wink:

A teď se zeptám (to bude kamenovaní) :D . Co zásadního (nerad bych slyšel to, že Asus je šmejd a cokoliv co udělá je špatné) byste vytkli nb Asus M50SV-AS160C - http://asus.mironet.cz/asus-m50svas160c ... p+dp84051/ . Je mi jasné, že kvalita konstrukce nebude asi taková, jako u výše zmíněných. Nicméně jsem měl možnost krátkého osobního seznámení a neřekl bych, že je na tom tento Asus špatně. Je sice nepatrně větších rozměrů než konkurence stejné velikosti, nicméně to dle mého dohání výbavou a nadstandartním vybavením. Ano, je zde slabá výdrž baterie, počítal bych ale s dokoupením druhé. Jsem zvyklý se k věcem chovat s úctou, proto si myslím, že by v mojich rukou také mohl pár let prežít. A co se týká poruchovosti, pokazit se dle mého může jakákoliv věc, s tím si to ale člověk již kupuje. Ale to je jen můj názor, rád bych slyšel Váš. Ale nemám v oblibě, když se všechny věci jedné značky házi do stejného pytle. Recenze taky nevyzněly špatně...Díky za reakce...

Edit: Jsem si vědom, že porovnávám neporovnatelné. Ale přeci jen bych znal názory nezávislé na srovnání dvou notebookových tříd...

polo

Příspěvekod polo » 12 črc 2008 23:29

Vsetko co udela ASUS nieje spatne to zdaleka nieje pravda povedal by som ze take dosky,grafiky,zvukovky a podobne veci su spickovej kvality/spracovania...

Ale tieto multimedialne notebooky su vyrobene za par drobnych z dost lacnych materialov tazke sa hodia akurat tak ako domace multimedialne centrum na cesti to nieje aj ked vydrzat pri opatrnom zaobchadzani dake 2 roky moze bez problemov...

slamaqe
občas něco napíše

Příspěvekod slamaqe » 12 črc 2008 23:31

tak nevím jak s tím zakoupením druhé baterky...
...ještě jsem ji nikde neviděl

jestli ale hodláš ntb 2x 3x týdně přenášet, tak bych ti ho moc nedoporučoval

pokazit se může cokoliv i ten TP, záleží na kusu

ja jdu na VS a objednal jsem si to HP, protože ho budu často přenášet, jinak jsm taky o tom Asusu uvažoval, ale už ani trochu o něm neuvažuju

Chlebovnik
guru

Příspěvekod Chlebovnik » 12 črc 2008 23:33

Já sem prapůvodně taky uvažoval o tom Asusu M50, ale přesně jak říká polo - je to multimediální notebook určený na domácí použití. I když mam nakonec něco jiného, upřednostnil jsem R61čku před M50kou.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

Eagle40

Příspěvekod Eagle40 » 12 črc 2008 23:38

Děkuji za názory, a co Sony Vaio FZ31M? Také ho mám prostudované, nebudu ho zde prezentovat, jen tedy poprosím o další názor...:) http://sony.mironet.cz/sony-vaio-fz31m- ... p+dp81006/

hrabusj
občas něco napíše
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hrabusj » 13 črc 2008 00:04

To už se radši podívej po toshibě, sony ne.

IBM R61 by stál za řeč, já se teď rozhoduju mezi třemi ntb... :D
Jan Nožička

HP Pavilion dm3 13,3"

polo

Příspěvekod polo » 13 črc 2008 00:31

SONY je stilovy a skutocni multimedialni notebook a navyse ma kryt displeja a spodni kryt z Uhliku...

Eagle40

Příspěvekod Eagle40 » 13 črc 2008 10:19

Mno když beru v potaz stránku designu, Vaio jasně vede. Pak ale člověk koukne na cenu příslušenství a nadšení opadne. Láká mě tam ale také kvalitní displej. Když se řekne Lenovo, rozum jasně velí kup ho. Ale stále mi vadí to HDMI a strohý design. Doma mám v plánu ho hojně připojovat k plazmovce. Ale přístí týden se na Lenova pojedu podívat a osahat, tak uvidím :)

A co DELL??? Lze nějak rozumně poskládat - případně koupit již sestavu z obchodu kolem těch 30. Vím že za 35kKč již není problém, ale to je již mnoho. Někde jsem také zaslechl, že když si to v tom konfigurátoru poskládáte a kontaktujete nějakým způsobem prodejce, něco z toho slevní. Co je na tom pravdy?:)

Edit: Jaký máte názor na dovoz Dellu ze zahraničí??? Přeci jen jsou tam ceny trošku jinde...

Eagle40

Příspěvekod Eagle40 » 13 črc 2008 10:22

hrabusj píše:.
IBM R61 by stál za řeč, já se teď rozhoduju mezi třemi ntb... :D

Mezi jakými, smím-li se zeptat :D ?

Prochy_
píše často

Příspěvekod Prochy_ » 13 črc 2008 14:15

hele zkousel sem na konfiguratoru slozit dell XPS 1530 a povedlo se mi ji slozit v te stejne konfiguraci jako se prodava, ale krome 6cell sem si tam dal 9cell baterku... sestava stala 42k bez DPH (celkove skoro 50k)a po telefonatu s dell pracovnikem, jsem mu svoji sestavu poslal a on mi udelal cenu na 42k i s DPH, coz je nejakych 36 bez DPH, takze si myslim ze kdybys tam necpal tak silny komponenty jak sou v XPS 1530, ktere se prodavaji v eshopech, tak by ses na tech 30k dostal si myslim

Eagle40

Příspěvekod Eagle40 » 13 črc 2008 17:27

Mno ja uz jsem lovil a hledal a myslim, ze jsem ulovil :)

Dell Studio 15 - mam ho poskladanej shruba kolem 28 bez dane. Co vy na to? Co jsem koukal na recenze (zatim jich moc neni), tak byly velice pozitivni a ma vse, co pozaduji. Nechcu ale prosim slyset, kasli na dell, kup si radsi R61 :D Diky :wink:

Jak to je ale se zarukou pres konfigurator???

Prochy_
píše často

Příspěvekod Prochy_ » 13 črc 2008 17:52

takovou zaruku jakou si das tak tam mas :) myslim ze default je jeden rok NBD

Zpět na „Jaký vybrat notebook“