Sifrujete disk(y) na vašem notebooku?
-
- občas něco napíše
Sifrujete disk(y) na vašem notebooku?
Tak otazka zni celkem jasne, sifrujete svoje disky? Preci jenom notebook je nachylnejsi na ukradeni nez normalni stolni pocitac. Pokud sifrujete disky jakym programem?
Pouzivate vicenasobne sifrovani? (Tj. sifra sifry?)
Poklesy vykonu apod.?
Ja prave zkousim truecrypt, ktery se mi pomerne libi, mate s timto programem nejake zkusenosti?
Předem diky za odpovedi.
Pouzivate vicenasobne sifrovani? (Tj. sifra sifry?)
Poklesy vykonu apod.?
Ja prave zkousim truecrypt, ktery se mi pomerne libi, mate s timto programem nejake zkusenosti?
Předem diky za odpovedi.
MSI GX600PX - 204CZ + Win Vista Home Premium SP1
C2D(T8300) 2.4GHz, 3GB DDR2, GF8600(512VRam), HDD 320GB, 15.4'' WXGA
C2D(T8300) 2.4GHz, 3GB DDR2, GF8600(512VRam), HDD 320GB, 15.4'' WXGA
Integral: Jinak sifrovani disku se uz resilo tady http://notebooky-forum.notebook.cz/viewtopic.php?t=9997 ... zamykat to tu nebudu, ale pro priste az budes mit zase napad zalozit nejaky thread se nejdriv podivej jestli uz neexistuje.
Pokud nemate na disku nejaky zhavy material, po kterem vam jdou (uzivatelske pirateni do teto kategorie urcite nespada), tak je zbytecne sifrovat necim jinym nez nejrychlejsimi algoritmy v TrueCrypt. Stejne pokud uz byste na neco dojeli, tak to bude na spatne zachazeni s pristupovymi udaji, ne na algoritmus.
Kombinovat Twofish a Serpent dohromady, jako kolega tady, mi prijde uplne zbytecny, pokud tam neschovava data ohledne pozic iranskych jadernych sil.
Jinak TrueCrypt je absolutne nejlepsi nekomercni reseni.
Kombinovat Twofish a Serpent dohromady, jako kolega tady, mi prijde uplne zbytecny, pokud tam neschovava data ohledne pozic iranskych jadernych sil.
Jinak TrueCrypt je absolutne nejlepsi nekomercni reseni.
VBI Compal EL80 (15,4", 1280x800 • T7200 2,0GHz • 2GB RAM • GF go7600 256MB • 250GB, 5400ot. • Wifi, Bluetooth • Windows 7)
NEODPOVÍDÁM NA DOTAZY V SOUKROMÉ POŠTĚ
NEODPOVÍDÁM NA DOTAZY V SOUKROMÉ POŠTĚ
Vytvořit svazek -> Vytvořit svazek uvnitř nesystémového oddílu/zařízení -> Standartní/Skrytý (jak chceš) -> ...
Toshiba Tecra S5-13D / C2D T7700 2,4 GHz / 2 x 1 GB RAM / 250 GB HDD s ochranou proti otřesům / Quadro NVS 130M / matný 15,4" displej WSXGA+ / Dual-boot: Mandriva Linux 2010 Spring + Windows XP Professional
Ja to mam tak, ze vsechny data mam nasmerovany do jednoho adresare a ten sifruju pomoci sifrovani ve Windows, ale nemam tucha jak spolehlivi to je, jestli to je vubec ucinny. Kdyz pak delam zalohy na DVD, tak to sifruju pomoci programu CryptCD 4.
TrueCrypt mam sice nainstalovanej, ale nejak se v nem moc nevyznam a vsechny navody co jsem nasel byly jen v anglictine, takze sem jeste nenasel odvahu to vyzkouset. Ale vsude na ten program slysim jen chvalu.
TrueCrypt mam sice nainstalovanej, ale nejak se v nem moc nevyznam a vsechny navody co jsem nasel byly jen v anglictine, takze sem jeste nenasel odvahu to vyzkouset. Ale vsude na ten program slysim jen chvalu.
HP EliteBook 8560w - LG664EA,
Zpět na „Software (nejen) pro notebooky“