Downgrade z Vista Business/Ultimate na XP Pro
-
cikinek
- občas něco napíše
jeste jedna otazka,sehnal jsem si tedy original klic pro win xp pro, ALE otazka zni, musim pouzit pri instalaci i Original instal cd win xp pro? Dale mel jsem R61i, ted mam R61, hardwarove snad skoro stejne masiny, na tu R61i mam recovery cd s xp pro, nesly by tyto cd pouzit pri preinstalaci toho meho noveho R61, nebyl by to problem prave s tou akcivaci a legalnosti, kdyz v tech recovery cd je urcite zaznamenano, ze je to pro jinou masinu...?? diky za rady...ted tedy hlavne shanim original instalacni cd win xp pro, produkt key uz mam ... .-)
-
Ghost
- Moderátor
-
cikinek
- občas něco napíše
to Ghost: Dekuju za pomoc! Myslis, ze bude vadit, kdyz oficialni produkt key co mam a oficialni cd Win xp nepatri puvodne k sobe? Pobere mi system ten kod, nebo to musi byt opravdu jen CD+key presne to, co bylo zakoupeno dohromady ?? cetl jsem tady, ze je to snad jedno, ze CD neni asociovano natvrdo s nejakym produkt kodem....? Diky za info.
-
Ghost
- Moderátor
pri pouziti recovery medii od lenova product key nepotrebujes.
co sa tyka kluca tak nemusi byt priamo s tou instalackou ale musi byt s tym istym typom. kluc pre OEM XP Pro licenciu nebude napr. fungovat s instalackou VLK XP Pro (corporate verzia).
co sa tyka kluca tak nemusi byt priamo s tou instalackou ale musi byt s tym istym typom. kluc pre OEM XP Pro licenciu nebude napr. fungovat s instalackou VLK XP Pro (corporate verzia).
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
-
PavelH
- občas něco napíše
-
aNTi
- občas něco napíše
as
Dnes som pozeral na jednej stranke R61 s win. XP pro. zaujimalo by ma ze keby som si kupil R61 s win XP ci by som po spusteni tiez robil zalohu celeho systemu ako u Visty. A dalej by ma zaujimalo zeci je fakt potrebne kupovat downgrade medium na XP ked mam doma Xpecko vlastne ci sa daju vsetky veci potom k booku stiahnut z netu, grafika, maticna , baterka atd. DIK
-
jmacourek
- občas něco napíše
Office2007 moznost stahnuti.
U novych R61 a T61 jsou media pro downgrade jiz prilozena. Co se office 2007 tyka, instalacky jsou ke stazeni z internetu. Staci mit klic ktery zaregistrujete na strankach microsoftu a oni Vam poslou/zobrazi linky ke stazeni. tyto jsou platne tusim asi 24 hodin (tedy sdilet se nedaji). K dispozici jsou vsechny jazykove verze. Proi moznost stazeni ale musite lezt z z jazykove mutace anglicke (EN-us). Takto to aspon bylo pred pul rokem kdy jsem to resil ja...mirdin píše:Tak nevím jestli to je pravidlo, ale já teď kupoval notebook R61i konkrétně NG1E9CV s Vistou Bussiness a Recovery media pro XP jsou přiloženy. Pouze jsem musel doobjednávat media pro Office (koupil jsem zároveň MLK licenci) a ten po obnovení XP není nainstalován a bez medií to nejde.
-
Ghost
- Moderátor
Re: as
nie je nutne ich kupovat. pokial mas vlastne mozes pouzit tie. ovladace a utility si mozes samozrejme stiahnut z webu (pripadne rozchodit win a siet a zvysok dotahat cez system update utilitu). z webu nestiahnes akurat predinstalovany 3rd party software (diskeeper, windvd,...). instalacky k nim najdes na hdd, staci ich odzalohovat.aNTi píše:A dalej by ma zaujimalo zeci je fakt potrebne kupovat downgrade medium na XP ked mam doma Xpecko vlastne ci sa daju vsetky veci potom k booku stiahnut z netu, grafika, maticna , baterka atd. DIK
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
-
Bummer
- píše často
Dobrá, přesunu se sem. Můj problém:
Zatím jsem to nevyřešil. Jen jsem se zasekl jinde.Včera mi přišel TP R61 NF5DECV a dneska jsem chtěl provést downgrade na XP s pomocí Product Recovery CD. Jenže i když bych rád postupoval podle návodu, který mi přišel přibalený k CD, v aplikaci, která naběhne po nabootování z onoho CD chybí položka Full Restore.
Zkoušel jsem místo toho nějakou jinou, ale výsledkem je jen to, že při bootování z HDD naběhne podobné rozhraní, které po mě chce Product Recovery Supplemental Disc a nezávisle na tom, jestli ho vložím nebo ne také Product Recovery Disc 1. Dál jsem se nedostal - ty CD mám jen v podobě obrazů u sebe v PC - 10 CD nebo DVD jsem k dispozici neměl.
Co s tím? Mohl bych samozřejmě použít instalačku čistých Windows XP, ale to se mi moc nechce, protože to znamená dalších několik hodin strávených stahováním ovladačů atd.
-
SonGokussj4
- píše často
-
Bummer
- píše často
Povedlo se mi dostat na disk téměř přesnou kopii toho rozhraní, co bootuje z CD. Toť vše.
Toto na mě vyskočí po bootu z CD:

Na co tam kliknout? Podle příručky na Full Restore, to tam ale není.
Toto na mě vyskočí po bootu z CD:

Na co tam kliknout? Podle příručky na Full Restore, to tam ale není.
Naposledy upravil(a) Bummer dne 19 črc 2008 16:40, celkem upraveno 3 x.
TP R61 [C2D T8100@2,1GHz, 1x2GB DDR2, Quadro NVS140m 128MB, 15,4" WSXGA+ mat]
-
SonGokussj4
- píše často
Stále nechápu v čem je problém? Možná zkus zas bootovat z HDD ne z mechaniky.
Co jsem dělal já tak: zasunul jsem první CD, šel jsem tím pádem do ThinkVantage, tak jsem zvolil totální formát HDD, začalo to po mně chtít postupně všechny 3 CD, pak se to asi 2 hodiny samo instalovalo bez zásahu. byly restarty a tak. Stále něco.
edit: nad touto obrazovkou jsem se taky zasekl. Jak tam dáš to Restore Your System, tak tam dej myslim úplnědo dole, což je do tovární stavu a ono to po tobě pak bude chtít ty 3 CD.
Kolik to pro tobě zatím chtělo CD?
Co jsem dělal já tak: zasunul jsem první CD, šel jsem tím pádem do ThinkVantage, tak jsem zvolil totální formát HDD, začalo to po mně chtít postupně všechny 3 CD, pak se to asi 2 hodiny samo instalovalo bez zásahu. byly restarty a tak. Stále něco.
edit: nad touto obrazovkou jsem se taky zasekl. Jak tam dáš to Restore Your System, tak tam dej myslim úplnědo dole, což je do tovární stavu a ono to po tobě pak bude chtít ty 3 CD.
Kolik to pro tobě zatím chtělo CD?
-
Bummer
- píše často
Právě pokud dám to poslední, tak to udělá to, co jsem popisoval v prvním postu. Nechápu, co dělám špatně - asi skvrny na slunci.
EDIT: Super. Už to vypadá nadějně, konečně mi to vzalo to poslední CD. Nechápu, proč to předtím nešlo...
EDIT2: Tak hotovo. Asi to byla vážně nějaká špatná aura.
EDIT: Super. Už to vypadá nadějně, konečně mi to vzalo to poslední CD. Nechápu, proč to předtím nešlo...
EDIT2: Tak hotovo. Asi to byla vážně nějaká špatná aura.
Naposledy upravil(a) Bummer dne 19 črc 2008 18:11, celkem upraveno 1 x.
TP R61 [C2D T8100@2,1GHz, 1x2GB DDR2, Quadro NVS140m 128MB, 15,4" WSXGA+ mat]
-
SonGokussj4
- píše často
-
cry_more
tak som spravil uspesny downgrade, lenze som si myslel ze mi to xp nainstaluje v slovencine - ked aj vista bola. na desktope ma sk xp a zvyk je proste zelezna kosela
nemozem najst nikde funkcny jazykovy upgrade - na stranke microsoftu som nasiel len na ceske xp . Na wareze - viesm ze to sem nepatri som videl nejake slovak MUI - chcem sa spytat je mozne to legalne stiahnut - ved winy su origos ....