Asus M51VA-AS036C, problémy s CD/DVD mechanikou
Asus M51VA-AS036C, problémy s CD/DVD mechanikou
Zdravím, mám problémy zřejmě s CD/DVD mechanikou: po vložení média se roztočí, avšak buďto nic nenačte, nebo funguje maximálně minutu- poté chybová hláška oznámí, že neodpovídá.
Chyba mohla nastat při instalaci Nera, kdy jsem se pokoušel instalovat verzi pro XP a ne Visty nebo při instalaci Daemonu. Nebo je vadná celé mechanika a notebook bude muset na reklamaci (a to ho mám jenom 3 dny).
Tak moc prosím o rady, je možné, že jsem si to způsobil sám nebo je to chyba na straně výrobce, s čím však vzhledem k ceně toho výrobku počítám.
Díky. mail: r.kopecky@seznam.cz
Chyba mohla nastat při instalaci Nera, kdy jsem se pokoušel instalovat verzi pro XP a ne Visty nebo při instalaci Daemonu. Nebo je vadná celé mechanika a notebook bude muset na reklamaci (a to ho mám jenom 3 dny).
Tak moc prosím o rady, je možné, že jsem si to způsobil sám nebo je to chyba na straně výrobce, s čím však vzhledem k ceně toho výrobku počítám.
Díky. mail: r.kopecky@seznam.cz
nejde
Zkusil jsem vložit CD s ovladači, restartovat a v biosu hodit bootování přes CD/DVD mechaniku. Ve většině případů se nestane nic- visty se normálně načtou, párkrát se rozpadl obraz a zamrzlo to.
Ještě je možnost zboží vrátit, na což mám ze zákona do 20 dnů po koupi nárok, mám to udělat, nebo je ještě nějaká možnost si to nějak doma sám spravit? Díky za rady.
Ještě je možnost zboží vrátit, na což mám ze zákona do 20 dnů po koupi nárok, mám to udělat, nebo je ještě nějaká možnost si to nějak doma sám spravit? Díky za rady.
nastavil jsem bootovani z CD/DVD na 1. misto do priorit nacitani, dal tam to CD s recovery, 5 mint se to nacitalo a pracovalo.
Tedka po vlozeni hudebniho CD ho to nacte, hudba chvili bezi a pak program neodpovida.
Film na DVD to zapne na půl minuty, pak neodpovídá.
Datové CD nenačte vůbec.
Už jsem v koncích
Tedka po vlozeni hudebniho CD ho to nacte, hudba chvili bezi a pak program neodpovida.
Film na DVD to zapne na půl minuty, pak neodpovídá.
Datové CD nenačte vůbec.
Už jsem v koncích
-
- občas něco napíše
Tak, zkoušel jsem dvakrát přeinstalovat Visty pomocí Recovery DVD a znovu nahrát drivery, bohužel počítač poté ani nenačetl CD/DVD mechaniku. Zkoušel jsem pustit z DVD Linux Ubuntu, ale nedařilo se jeho načtení. Domnívám se proto, že problém je v CD/DVD mechanice nebo její připojení ke zbytku notebooku. Dále mi kolabuje obraz, ačkoliv žádnou dlouhodobou práci jsme na notebooku nekonal. Když byly Visty nainstalovány, všechno šlo velmi velmi pomalu a většinou ústilo- "systém neodpovídá".
Vyřešil jsem to tak, že notebook jsem sbalil zpět do krabice a v pondělí jej vrátím provozovateli eshpu digiboss.cz na prodejně za hotové peníze a koupím si jej znovu u něj nebo někde jinde. Snad budu mít větší štěstí...
Každopádně díky za rady.
Vyřešil jsem to tak, že notebook jsem sbalil zpět do krabice a v pondělí jej vrátím provozovateli eshpu digiboss.cz na prodejně za hotové peníze a koupím si jej znovu u něj nebo někde jinde. Snad budu mít větší štěstí...
Každopádně díky za rady.
Jej Polo asi je mezi námi příliš silná jazyková bariéra, neb tvému postu vůbec nerozumím.
Pochopil jsem to tak, že už můžu mít notebook z druhé ruky i když jsem jen kupoval nový, ale všechno bylo v originálních obalech netknuté. Šasi vypadá úplně netknutě také, protože na černém lakovaném plastu by byl každý malý náraz vidět.
Pochopil jsem to tak, že už můžu mít notebook z druhé ruky i když jsem jen kupoval nový, ale všechno bylo v originálních obalech netknuté. Šasi vypadá úplně netknutě také, protože na černém lakovaném plastu by byl každý malý náraz vidět.
Takze az tak celkom nie, to sasi som videl padnut z jedneho metra a v obale a na vonok by si nenasiel nic...No kazdopadne to vrat a zober si ho znovu niekde napr. mironet/alza/czc alebo si zober nieco ine to je uz na teba aj ked z vyroby je to divne ze ti to neslo to som este nevidel(aj ked my moj HP Compaq isiel 2 hodiny ) ale nahoda je divna vec...