ACER? názory, kvalita, zkušenosti
ACER? názory, kvalita, zkušenosti
Na Internetu se různé firmy předháněj kdo udělá levnější ntb a taky to je znát...asi 4 firmy se vejdou pod cenu 10k klasickou značkou je acer...ovšem ten v minulosti patřil k těm nejhorším značkám...jak je tomu ted? zlepšil se Acer? ono přeci jen kdyby se to pořád kur**lo tak si to lidi nekupujou, nevěřim že jsou lidi tak blbý aby jsi koupily něco o čem kolujou různé pověsti že je to špatná značka a pod. jak je na tom dnes? recenzované produkti na tom nejsou hůře než konkurenční značky ba někdy i lépe...prosím vaše názory
Možná jste zaznamenal, že lidi se dívají většinou na parametry typu: CPU, HDD, Grafická karta. A co se týče kvality zpracování tak tyto informace jsou celkem k ničemu. Acer měl vždy nejlepší poměr cena-výkon a to je pro lidi, kteří si kupují notebook většinou to nejdůležitější. A nemá význam těmto lidem co tvrdí, že si kupují notebook na jeden rok vymlouvat jejich koupi. Realita je taková, že Acer má jeden z nejhorších servisů co jsem zažil. Každý notebook se může pokazit a je jen na uživateli je-li schopen akceptovat jejich jednání. Pokud jste nucen používat notebook pomalu 24 hodin denně tak může být pro Vás jejich servis noční můrou. Podívéjte se kolem sebe a zjistíte, že lidé co používají notebook k práci a né k zábavě nemají notebook Acer. A ruku na srdce: Kolik lidí si kupuje notebook na práci?
a v tom je ten problem!...doby kdy měl acer nej poměr cena/vykon sou už dávno pasé a i přesto slýchám kritiku. Dnes je už plno jiných značek co jsou na stejno ba i napřed...nejsem příznivcem acerů... jen by mě zajimalo proč se tak prodává a proč si to lidi pořád kupujou a nadruhou stranu proč se to kritizuje(servis je ee i u asusu) když se na šmejd muže narazit i u jiný značky...je to takový zvláštní
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No, já nebudu odpovídat na hlavní otázku threadu, ale zastavím se u toho, proč to lidi kupujou. Je to jednoduché - většina dnešních kupujících nemá o NB absolutně žádný přehled. Jdou do supermarketu a jeden si přinesou. O tom, že se na něco nadává nemají ani tušení.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Ono je to taky dáno jak dlouho je ta či oná značka na trhu. A Acer je v porovnání např. s MSI, FBI apod. v této branži daleko dýl. I když to zní divně je to už zavedená značka. Poslední dobou už je to pouze boj o to kdo levněji. I výrobci, kteří byli známí kvalitou jdou s kvalitou dolů. Prostě notebook se stal spotřebním zbožím. Schválně když se budete rozhodovat koupit notebook tak co si koupíte: Známý Acer nebo nějaký VBI o kterém nevíte vůbec nic. Acer tu prostě nastolil určitou obchodní politiku za cenu určitých ústupků. A lidi na to slyší. Jestliže se budu rozhodovat v cenové kategorii např. 50k tak nemá cenu kupovat Acer. Jestliže budu chtít obyčejný notebook, který bude 99% na stole a budu s ním surfovat po netu za cenu do 10k tak to bude Acer. Moje žena používá k těmto účelum Acer TM a je s ním spokojená. Všechny její kamarátky používají Acer a stačí jim. Když musí notebook na měsíc do servisu, no problém. Kdybych měl svůj notebook měsíc v servisu tak mě odvezou. Ale to je ten rozdíl. Oni si kupují notebook pro zábavu a já k práci. Prostě tohle nahrává firmě Acer do karet.
Celý život bojuji s průměrností.
Co jsem slyšel o servisu Acer tam ma byt naopak naprosto bez problemu, ale prakticke skusenosti nemam a doufam ani mit nebudu. U meho Aceru 5715Z c2d 1,5G x3100 byla rozhodujici cena a to byla chyba.
Zpracovani je jasny, zadna slava, na druhou stranu lepsi nez fujitsu. Jediny s cim je opravdu velky problem jsou teploty. Od procesoru se vede teplo pomoci měděné plochy az do rohu (cca 25cm) kde je teprve zebrovani a vetrak, takze na zebrovani muze byt 50°C a na CPU 90°C.
S RMClockem se dostanu konecne na nejakou normalni operacni teplotu (kancl 50-60°C). Jinak ze zakladu se notebook neda pouzivat na profilu maximalniho vykonu, protoze procesor se bez zateze zahreje na >75°C, po nejake zatezi prijde na radu throtling, ktery je uplne k nicemu, kdyz minimalni mozna teplota je >70°C. To sou vsechny notase takhle blbe udelany?
EDIT: studoval jsem podrobneji odvod tepla a cely je to dlouhy max 20cm, s tim ze nejdal je GPU pak CPU a pak vede asi 8-10cm med az na zebra, takze to neni tak traicky.. Kazdop kdyby vetrak nesal zespoda ale z prostoru booku odhaduju provozni teplotu tak o 5 -10°C nizsi. Nad cim pani INGove z aceru premysleli, nechapu
Zpracovani je jasny, zadna slava, na druhou stranu lepsi nez fujitsu. Jediny s cim je opravdu velky problem jsou teploty. Od procesoru se vede teplo pomoci měděné plochy az do rohu (cca 25cm) kde je teprve zebrovani a vetrak, takze na zebrovani muze byt 50°C a na CPU 90°C.
S RMClockem se dostanu konecne na nejakou normalni operacni teplotu (kancl 50-60°C). Jinak ze zakladu se notebook neda pouzivat na profilu maximalniho vykonu, protoze procesor se bez zateze zahreje na >75°C, po nejake zatezi prijde na radu throtling, ktery je uplne k nicemu, kdyz minimalni mozna teplota je >70°C. To sou vsechny notase takhle blbe udelany?
EDIT: studoval jsem podrobneji odvod tepla a cely je to dlouhy max 20cm, s tim ze nejdal je GPU pak CPU a pak vede asi 8-10cm med az na zebra, takze to neni tak traicky.. Kazdop kdyby vetrak nesal zespoda ale z prostoru booku odhaduju provozni teplotu tak o 5 -10°C nizsi. Nad cim pani INGove z aceru premysleli, nechapu
Naposledy upravil(a) pssss dne 22 črc 2008 05:31, celkem upraveno 1 x.
Poslední zkušenost se servisem měl můj bývalý kolega. Dvakrát to tam poslal, dvakrát se to vrátilo s tím, že závada se neprojevila. Nevím jak s tím dopadl, od té doby jsem s ním nemluvil. Ale jak to poslali po druhé tak už byl trochu nepříčetný.
Co se týče teplot tak to je normalní stav (Acer, Asus apod.). Doporučuji koupit chladící podložku.
Co se týče teplot tak to je normalní stav (Acer, Asus apod.). Doporučuji koupit chladící podložku.
Ja som mal blbe skusenosti z acer servisom nakoniec to skoncilo u sudneho znalca za 6 masiacov som mal book doma 2 tyzdne zvysok v servise a nakoniec u sudneho znalca pricom nasledne my vratili peniaze...
Ja neviem ake mate skusenosti z asus servism ja som raz reklamoval mechaniky a book nebol v servise ani 24 hodin(Cela reklamce 3 dni s doparavou) v ten isty den my to poslali aj spat ako im to tam prislo a podobne pripadi od kedi ma ASUS vlastny servis a nie tu zmluvnu spolocnost a hlavne ineho dporavcu su tipicke...
A teploti mam tak 40C(rok a pol stari necisteni book) v pokoji a tak 55C( hranicu 60C som este nedosiahol a tom mam dedikovanu grafiku a C2D T5600) v dlhodobej zatazi, ale je pravda ze bratov asus ma v zatazi aj 80C (pekni ukazovatel kam sa to moze dostat ked na tom pari 15 hodin denne nonstop, teplota uz viac nestupne a book ma 3 roky a ide bez chybi)
Ja neviem ake mate skusenosti z asus servism ja som raz reklamoval mechaniky a book nebol v servise ani 24 hodin(Cela reklamce 3 dni s doparavou) v ten isty den my to poslali aj spat ako im to tam prislo a podobne pripadi od kedi ma ASUS vlastny servis a nie tu zmluvnu spolocnost a hlavne ineho dporavcu su tipicke...
A teploti mam tak 40C(rok a pol stari necisteni book) v pokoji a tak 55C( hranicu 60C som este nedosiahol a tom mam dedikovanu grafiku a C2D T5600) v dlhodobej zatazi, ale je pravda ze bratov asus ma v zatazi aj 80C (pekni ukazovatel kam sa to moze dostat ked na tom pari 15 hodin denne nonstop, teplota uz viac nestupne a book ma 3 roky a ide bez chybi)
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
pssss: No, normální to není. Běžně mi notebooky na recenze vydrží vysoký výkon bez problému a to snad všechny značky včetně Aceru. Pro mě už by to asi byl důvod k reklamaci.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
swarm: dostanes se tem notasum i pod poklicku? Zajimalo by me jestli maj vsechny stejne vyresene chlazeni jako acer? CPU je pod touchpadem a od nej vede medenej teplovodic pres celou desku az do rohu ntb,kde je teprv zebrovani a vetrak. Parkrat se mi stalo, ze se proste netoci vetrak (ten jediny) a pomuze pouze restart, jinak dosahne max teploty a vypne se, coz je bes a stalo se to uz tak 3x.. Jenze se obavam ze by se s nejvetsi pravdepodobnosti zavada v servisu neprojevila.
Nikdy sem nepouzival acer empowering, coz doufam neni nutnost.. Mel sem NHC, ale ten to snad resi pres throtling pac nasobic i voltaz na vsech profilech stejna (jen to jinak topi). Nejlip na tom je RMClock,snizena napeti na nejvyssich nasobicich,ted koduju film (CPU 60%) teplota 68°C, sice lezi na zadech, ale je to jakz takz unosne..
Nikdy sem nepouzival acer empowering, coz doufam neni nutnost.. Mel sem NHC, ale ten to snad resi pres throtling pac nasobic i voltaz na vsech profilech stejna (jen to jinak topi). Nejlip na tom je RMClock,snizena napeti na nejvyssich nasobicich,ted koduju film (CPU 60%) teplota 68°C, sice lezi na zadech, ale je to jakz takz unosne..
Niesom sice swarm ale videl som chladenie uz vela bookov a prakticky vzdy je to riesene co najblizsim sposobom nikde som nevidel ze by Heat-pipe tahali cez polku booka to je divocina a roby sa to tak akurat v rurach aby rovnomerne hriali...
Napr. ja mam vystup z chladenia asi 6cm od CPU a tak 5cm od grafiky je to vsetko natlacene na seba : ventilator,GPU,CPU,chladic a pomerne kratka chladiaca trubica...
Napr. ja mam vystup z chladenia asi 6cm od CPU a tak 5cm od grafiky je to vsetko natlacene na seba : ventilator,GPU,CPU,chladic a pomerne kratka chladiaca trubica...
Moje zkušenost:
Nedávno jsme se s přítelkyní rozhodli, že pořídíme NTB. Na stolním pc jsem vlastne neustále (škola, práce, zábava) a přítelkyně se neměla skoro šanci ani podívat na net Hledam jsem info, koukal na testy, prohlížel obrázky a nakonec jsem zvolil Acer Aspire 5520G. Velkým lákadlem byl design (Gemstone), který se nám líbí moc oběma a pak poměr výkon/cena.
Konstrukce mě příjde naprosto OK. Všechno lícuje jak má, nikde nic nevrže ani blbě nevypadá. Oproti staršímu Fujitsu-Siemensu co máme ještě doma je Acer konstručně daleko lépe zmáknutý. Před koupí jsem toho přečetl opravdu hodně a co sem tak vydedukoval, tak drtivá většina špatných zkušeností s NTB jako takovým padala právě na starší modely. To samé mě potvrdil i prodejce v jedné prodejně.
O problematickém servisu jsem také slyšel, ale jelikož je to druhý PC do domu, tak by mě delší doba zas až tak nevadila. A ještě sem se (snad) pojistil koupí u Mironetu, který by měl mít u Aceru přednostní servis. Koupil jsem verzi s Linuxem a hodil na něj doma Win XP. Drivery pro XP + Visty byly přiloženy na CD k NTB.
Mě osobně akorát moc nevyhovuje touchpad. Příjde mě, že nějak divně reaguje při opravdu hodně rychlých pohybech. Přítelkyně je však spokojená (neproháni jej tolik ) a to je hlavní NTB je krásně tichoučký, ventilátor se spíná jen občas a na nízké otáčky. Teploty jsem kontroloval přes Speedfan a CPU při běžném provozu ve win 40-42°C a VGA 57°C.
Nedávno jsme se s přítelkyní rozhodli, že pořídíme NTB. Na stolním pc jsem vlastne neustále (škola, práce, zábava) a přítelkyně se neměla skoro šanci ani podívat na net Hledam jsem info, koukal na testy, prohlížel obrázky a nakonec jsem zvolil Acer Aspire 5520G. Velkým lákadlem byl design (Gemstone), který se nám líbí moc oběma a pak poměr výkon/cena.
Konstrukce mě příjde naprosto OK. Všechno lícuje jak má, nikde nic nevrže ani blbě nevypadá. Oproti staršímu Fujitsu-Siemensu co máme ještě doma je Acer konstručně daleko lépe zmáknutý. Před koupí jsem toho přečetl opravdu hodně a co sem tak vydedukoval, tak drtivá většina špatných zkušeností s NTB jako takovým padala právě na starší modely. To samé mě potvrdil i prodejce v jedné prodejně.
O problematickém servisu jsem také slyšel, ale jelikož je to druhý PC do domu, tak by mě delší doba zas až tak nevadila. A ještě sem se (snad) pojistil koupí u Mironetu, který by měl mít u Aceru přednostní servis. Koupil jsem verzi s Linuxem a hodil na něj doma Win XP. Drivery pro XP + Visty byly přiloženy na CD k NTB.
Mě osobně akorát moc nevyhovuje touchpad. Příjde mě, že nějak divně reaguje při opravdu hodně rychlých pohybech. Přítelkyně je však spokojená (neproháni jej tolik ) a to je hlavní NTB je krásně tichoučký, ventilátor se spíná jen občas a na nízké otáčky. Teploty jsem kontroloval přes Speedfan a CPU při běžném provozu ve win 40-42°C a VGA 57°C.
pssss píše:Co jsem slyšel o servisu Acer tam ma byt naopak naprosto bez problemu, ale prakticke skusenosti nemam a doufam ani mit nebudu. U meho Aceru 5715Z c2d 1,5G x3100 byla rozhodujici cena a to byla chyba.
V mojom 5720G je tiez procesor dost daleko od ventilatora, ale jeho teplota kolise od nejakych 30°C pri beznom pouzivani po priblizne 70°C pri hrani C&C. eMpowering nemusis pouzivat ak mas Vistu, ktora ma celkom v pohode spravu napajania. V XP take nieco myslim, ze chyba.
Ventilator a jeho spinanie je uz prednastavene v biose, takze by si mozno dobre urobil keby si si stiahol najnovsi bios, co je pre tvoj notebook. Ak nepomoze ani to, tak asi jedine reklamacia.
Co sa tyka znacky Acer - pouzivame ho doma uz peknych par rokov a vsetky notebooky funguju/fungovali ako mali. Jeden bude mat priblizne 6 rokov a az na bateriu a lavy reproduktor, ktory utrpel mensi uraz pri naraze o policku, stale funguje ako novy. So servisom zatial skusenosti nemam a dufam, ze ani mat nebudem
Ninjaman: konstrukce aceru je dobra, drzi po hromade, par narazu taky zvladne, ale drive nebo pozdeji stejne zacne vrzat, neboj. Mam book pul roku a uz to pomalu zacina..
Michalko58: a 5720 je asi skoro to samy jako muj 5715Z nebo 5315.. Acery maj 3 teplotni cidla core1,2 a u vetraku, muzou mezi nimi byt i 50°C rozdily, tak by me zajimalo jestli si meril tvych 30°C na procesoru. Ja sem se nikdy na 30°C nedostal, jen v zime...
Jinak mam XP a na zpravu CPU RMClock. Profily windows pouzivam jen na vypinani display a disků, nic víc. Visty to maji propracovanejsi, ale porad bezi na maximalni nasobic a napeti, takze teplotu a vykon budou regulovat pouze throtlingem, coz je podle me az ta nejzassi moznost...
Michalko58: a 5720 je asi skoro to samy jako muj 5715Z nebo 5315.. Acery maj 3 teplotni cidla core1,2 a u vetraku, muzou mezi nimi byt i 50°C rozdily, tak by me zajimalo jestli si meril tvych 30°C na procesoru. Ja sem se nikdy na 30°C nedostal, jen v zime...
Jinak mam XP a na zpravu CPU RMClock. Profily windows pouzivam jen na vypinani display a disků, nic víc. Visty to maji propracovanejsi, ale porad bezi na maximalni nasobic a napeti, takze teplotu a vykon budou regulovat pouze throtlingem, coz je podle me az ta nejzassi moznost...