Toshiba Sat.Pro A300-15V vs. Lenovo R61 vs. Toshiba A9

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
BuldogLV

Toshiba Sat.Pro A300-15V vs. Lenovo R61 vs. Toshiba A9

Příspěvekod BuldogLV » 19 črc 2008 16:59

Zdravim...surne potrebujem pomoct. Prave sa rozhodujem pre jeden z tychto NTB . Prave idem na vysku a tak bych rad neco co mi bude vykonom stacit a tiez nech to ma kvalitnejsie sasi. Hry si na tom urcite obcas zahrajem najmä pocas nudy na intraku ale hlavne potrebujem aby mi na tom frcali programy typu CAD,CATIA,3D MAX Studio a pod.
Pls mozete mi poradit ktori z tychto 3 NTB by byl asi tak najlepsou volbou ?? Viac sa priklanam k jedne z tych Toshib . Aj ked TP R61 tu ma vynikajuce odporucania. Dakujem za kazdu radu. Have a nice day :)...s pozdravom Buldog

BikerArny
občas něco napíše

Příspěvekod BikerArny » 19 črc 2008 17:45

V žádném případě se ti na tyto aplikace nehodí Pro A300-15V, má malé rozlišení.
Tamty dva jsou dobré volby, já dávám přednost Tecře, nicméně R61 má kvalitnější šasi.
Výkonově jsou asi na stejno, R61 má velmi dobrou grafiku na CAD aspol.
Pokud budeš na notebooku rendrovat, nebo cokoliv podobného, radši se podívej na Tecru s výkonnějším CPU, navíc oceníš i dedikovanou grafiku, protože ta X3100 (v A9-147) by mohla mít problém s velkými sestavami v Catii.

BuldogLV

Příspěvekod BuldogLV » 19 črc 2008 18:08

jop...s tou A300 PRO mas pravdu...som si nevsimol to male rozlisenie...takze tato volba vypadava....no skoda ze aj ta Tecra A9 nema nVIDIA Quadro NVS 140M abo neco podobneho....ale viac ma aj tak laka ta Tecra aj ked sasi tiez nema ako R61cka.... inak Tecra M9 je lepsia ako tecra A9 ???? aj to je moznost ze by som zobral tu M9

BikerArny
občas něco napíše

Příspěvekod BikerArny » 19 črc 2008 18:37

M9 prej není dvakrát povedená Tecra, navíc 14,1" na konstruování je už moc málo.
S5 s 15,4" displejem se mi jeví jako optimální kompromis mezi přenositelností notebooku a možností relativně pohodlného rýsování. Údajně je to jedna z těch kvalitních Tecer. Stejně je lepší mít 22" nebo větší externí LCD :D
Já jsem si ve čtvrtek objednal Tecru S5-13D, v pondělí by měla dorazit, jestli se od ní na chvilku utrhnu, třeba sem něco o ní napíšu.

BuldogLV

Příspěvekod BuldogLV » 20 črc 2008 12:05

tak ked ju budes mat tak sem pls napis ze ako sa ti javi...ci nie su nejake problemy ..proste prve dojmy co zachytis......

BikerArny
občas něco napíše

Toshiba Tecra S5-13D

Příspěvekod BikerArny » 22 črc 2008 14:02

Zrovna mi přišel a čekám až si Vista zkontroluje HW.
Tak v rychlosti, designově velice pěknej notebook, zaujme trackpoint (taková ta modrá "kulička", nebo jak se to menuje).
K noťasu jsem dostal kabel, trafo, 2 Recovery DVD a snad 200 stránek manuálů :shock: aspoň budu mít něco na čtení :D
Matný displej má poměrně luxusní pozorovací úhly, podání barev taky pěkné, ale časem na něm zkusím film nebo něco podobného.
Notebook se nijak výrazně nekroutí, v jedné ruce za roh a nic nezkřípalo.
Zajímavost: CapsLock s integrovanou diodou v těle klávesy.

Btw: je to můj první laptop, tak mě můžete brát s rezervou :wink:

Edit 1: zatím jsem zkusil první hru GTR 2, na nejvyšší detaily, za jízdy v noci, s deštěm a v nativním rozlišení - vše v pohodě. Samozřejmě to není herní grafika ani herní notebook, ale něco se na tom dá zahrát :wink:
Přitom téměř netopí a větrák taky téměř nezapíná, pokud ano, tak jen velmi potichu.
Jen mě štvou Visty, naštěstí Toshiba dodává 2 recovery DVD a jedno je s XP.

Edit 2: anti otřesová ochrana HDD je opravdu funkční, systém ukáže hlášku, že "blabla, hlavy byly zaparkovány."
Toshiba Tecra S5-13D / C2D T7700 2,4 GHz / 2 x 1 GB RAM / 250 GB HDD s ochranou proti otřesům / Quadro NVS 130M / matný 15,4" displej WSXGA+ / Dual-boot: Mandriva Linux 2010 Spring + Windows XP Professional

Zpět na „Jaký vybrat notebook“