![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
tomsi píše: Neví někdo proč má grafika a procesor stejnou teplotu? je to jenom náhoda?
pssss píše:Michalko58: a 5720 je asi skoro to samy jako muj 5715Z nebo 5315.. Acery maj 3 teplotni cidla core1,2 a u vetraku, muzou mezi nimi byt i 50°C rozdily, tak by me zajimalo jestli si meril tvych 30°C na procesoru. Ja sem se nikdy na 30°C nedostal, jen v zime...
Jinak mam XP a na zpravu CPU RMClock. Profily windows pouzivam jen na vypinani display a disků, nic víc. Visty to maji propracovanejsi, ale porad bezi na maximalni nasobic a napeti, takze teplotu a vykon budou regulovat pouze throtlingem, coz je podle me az ta nejzassi moznost...
matyyy píše:tomsi píše: Neví někdo proč má grafika a procesor stejnou teplotu? je to jenom náhoda?
ze by byli spojeny heatpipe, ktera vede teplo z teplejsi casti do chladnejsi. podobny pripad jevu co popisujes jsou zakladni desky s milionem heatpipes mezi north south-bride a napajenim bezne ttam north bridge odriva south bridge a napejeci kaskadu
u tebe ohriva cpu grafiku nebo naopak (zalezi jak je to uvnitr ntb rozmisteny jestli cpu->gpu->chladic nebo naopak)
tomsi píše:matyyy píše:tomsi píše: Neví někdo proč má grafika a procesor stejnou teplotu? je to jenom náhoda?
ze by byli spojeny heatpipe, ktera vede teplo z teplejsi casti do chladnejsi. podobny pripad jevu co popisujes jsou zakladni desky s milionem heatpipes mezi north south-bride a napajenim bezne ttam north bridge odriva south bridge a napejeci kaskadu
u tebe ohriva cpu grafiku nebo naopak (zalezi jak je to uvnitr ntb rozmisteny jestli cpu->gpu->chladic nebo naopak)
Aha, tak dík za objasnění, nerozebíral jsem to. Myslel jsem si ale že to bude mít nějakou takovou spojitost.
michalko58 píše:pssss píše:Michalko58: a 5720 je asi skoro to samy jako muj 5715Z nebo 5315.. Acery maj 3 teplotni cidla core1,2 a u vetraku, muzou mezi nimi byt i 50°C rozdily, tak by me zajimalo jestli si meril tvych 30°C na procesoru. Ja sem se nikdy na 30°C nedostal, jen v zime...
Jinak mam XP a na zpravu CPU RMClock. Profily windows pouzivam jen na vypinani display a disků, nic víc. Visty to maji propracovanejsi, ale porad bezi na maximalni nasobic a napeti, takze teplotu a vykon budou regulovat pouze throtlingem, coz je podle me az ta nejzassi moznost...
No tak praveze 5720 a 5520 maju rovnaku konstrukciu - seria Nettiling, ktora je v nejakych veciach odlisna od ostatnych. 5715 je nejaka ina seria.
Take teploty, ake som uviedol, mi nameral HW Info (specialne vcera som sa kvoli tebe hral a dostal som sa na jednom jadre na 65°C a na druhom na 68°C), a podobne namera aj ten RMClock, ktory mam sice nainstalovany ale este som ho ani raz nepouzil...V podstate je mi jedno ake su tam teploty, pokial vsetko ide ako ma - nezaoberam sa tym. Divne je len to, ze ziaden program nemeria teplotu grafiky. Asi sudruhovia setrili a nenamontovali tam ziadny senzor
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 17 hostů