to len amici maju nakupenych az prilis vela inspironov a nechce sa im ich nosti ked ma clovek poriadny notas a pocita s mobilitou, tak ho ta 2kg vec v taske uz nejak zvlast tazit nebude Osobne si rad vytiahnem notas aj na hodinku v buse (12")
Ano, zavistive pohledy jsou v metru bezne, at uz je to notebok nomalni velikosti nebo subicek s 12 ci 10" displejem. To uz ale patri k cloveku, zavist..jde o to, jak si to umi clovek dobre hlidat...navic ja jeste neslysel o tom, ze by v dopravnim prostredku nekdo nekomu vytrh z ruky a zdrhal s tim pryc. Neco jineho je to samozrejme na osamelych buslinkach v noci, popripade kdyz jde clovek s mobilem u ucha po ulici...
no normalni je videt lidi s NB ve vlaku... i v tom dopravnim prostredku (jezdit takhe hromadnou v praze... nevim nevim)... ovsem ulet byl, kdyz sem videl borce, ktery normalne SEL po ulici a jeste do toho neco datloval :o)) ... v jedny ruce to tak tak drzel a druhou se snazil psat - me to prislo jako slon v porcelano (nemluve o tom riziku, ze zakopnete nebo do vas nekdo strci)
Běžně na ulici jsem ještě nikoho takhle neviděl, ale ve škole(FI MU) po chodbách je to docela častej jev. Každopádně já bych to neriskoval, já mám svůj ntb rád .
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)
to me pripomina vtip... :o)... sice off topic, ale navedli jste me :o)
do tramvaje nastoupi "nic nestihaci" manager, kouka kde je volne misto a vsimne si ze vedle naprosto pachnouciho fetaka nesedi nikdo.
v klidu si vedle nej sedne, odmitne laskyplne nabidnut joint a dousek krabicoveho, ihned otevre notebook a zacne datlovat.
Na dalsi zastavce vsak nastoupi revizor. Hrne se jasne na svou "korist". Oslovi onoho zfetovanyho kluka "dobry den, kontrola jizdenek..." na to mladik (o hlavu vyssi) rychle vstane a zarve pres celou tramvaj "jdi do p*ce a neotravuj tady slusny lidi ty *******"
Naprosto konsternovany revizor tak nejak pochopi, ze tady sam jen tak neuspeje a radeji hodla tuto prihodu rychle prejit, proste nez by se otravoval s timhle individume radeji presune svou pozornost dal. A tak se hned zepta ono datlujiciho manager: "Pane, revize jizdenek". Zda se vsak ze manager je zabran do sve prace tak, ze zrejme revizora neslysel. Otaze se ho tedy po druhe a pak i potreti s tim ze mu rve svuj odznak pred display notebooku div ho neposkrabe.
Manager aniz by zvedl oci, pokracujic v praci, nakonec klidnym hlasem rekne:
"ehm... vy jste snad neslysel co vam rekl tady kolega?"
:o)
majki píše:Ano, zavistive pohledy jsou v metru bezne, at uz je to notebok nomalni velikosti nebo subicek s 12 ci 10" displejem.
Ty pohledy jsou běžné kdekoli na veřejnosti (snad krom univerzitních prostor). To už je holt taková česká vlastnost . Já vytahuju noťas snad úplně všude, kde to zrovna potřebuju; v metru, MHD, vlaku, klidně i někde na zastávce a nebo v parku. Zatim na mě ještě nikdo nenaběhl, že by mi ho chtěl vzít. Popravdě ale nepřeju to tomu, který bude první .
swarm - blog: http://notebookblog.cz Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)