apple vs lenovo

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
pepitos
občas něco napíše
Příspěvky: 65
Registrován: 05 pro 2007 14:17

apple vs lenovo

Příspěvekod pepitos » 15 črc 2008 19:15

zdravim,

chcel by som vas poziadat o radu, ze ktoremu vyrobcovi by som mal dat prednost. Mam moznost zakupit notebook v USA a zvazujem Macbook Pro alebo ThinkPad z novej rady. S ThinkPadom mam dobre skusenosti. Uz nejaky cas pouzivam Linux, tak z pohladu OS by to nebol problem.

//edit C: Lenovo, Lenovo... IBM uz notasy nerobi.

Strajk
občas něco napíše
Příspěvky: 14
Registrován: 13 črc 2008 16:23

Příspěvekod Strajk » 15 črc 2008 21:16

Tady je to spíš záležitost OS, pokud si kupuješ MACa tak si to většinou kupuješ i kvůli MAC OS X a jablíčku na krytu :)

Pokud máš doma desktop s windowsama nebo linuxem tak bych volil Lenovo, pokud to bude tvůj jediný počítač tak je výběr i na tvojí osobnosti ;)

Taky se právě rozhoduju mezi MACem a PCčkem a zatím je to v té fázi že PC by bylo rozumnější ale MAC je prostě vášeň :oops:

vojtab
píše často
Příspěvky: 435
Registrován: 19 úno 2008 10:03
Bydliště: Třebenice

Příspěvekod vojtab » 15 črc 2008 21:24

MBP je konstukčně dobrej, hliník je hliník, Thinkpad je na tom podobně

záleží co se ti líbí víc, OSX je dost návykovej a zvyká se na něj rychle :)
PC je možná rozumnější, ale od té doby co jdou na macka dát Windows je to trochu jedno...
Apple Macbook White

Strajk
občas něco napíše
Příspěvky: 14
Registrován: 13 črc 2008 16:23

Příspěvekod Strajk » 16 črc 2008 00:21

Nevim, koupit si Maca a dát si na něj Winy mi přijde divný... To je jako si koupit červený Ferrari a nechat si ho přestříkat na modrou, prostě když si koupiš Ferrari tak si ho kupuješ i kvůli té červené i když se ti by se ti v modré třeba líbil víc... Tak to beru já.

PS. V autech se nevyznám, takže jestli Ferrari prodává i modrý auta tak se omlouvám, ale snad jste pochopili jak jsem to myslel

vojtab
píše často
Příspěvky: 435
Registrován: 19 úno 2008 10:03
Bydliště: Třebenice

Příspěvekod vojtab » 16 črc 2008 07:29

ano s tím souhlasím, ale přesto - ta možnost tu je (a třeba kvůli Steamu se tomu víceméně nevyhneš nevyhneš, přes Crossover to jede šíleně pomalu :( )

ačkoliv - MB mám necelý 2 měsíce, vždycky sem byl zarytej windowsář a ačkoliv jsem si win nainstaloval, tak jsem je všeho všudy spustil jednou. nejsou třeba - OSX stačí na všechno

ad Ferrari - jo, dělaj se i jiný barvy, nejen červená. žlutý Ferrari je taky pěkný :)
Apple Macbook White

pepitos
občas něco napíše
Příspěvky: 65
Registrován: 05 pro 2007 14:17

Příspěvekod pepitos » 18 črc 2008 03:29

no keby som tuto moznost mal pred cca rokom, dvomi, tak beriem jednoznacne MAC(jedneho casu to bol moj sen), ale pol roka som robil s TP R61 vacsinou v Linuxe a praca s TP mi zamiesala karty. U TP by som rovno dokupil dokovaciu stanicu a podobne veci.

Co sa tyka WXP a MACu tak to si myslim ze je blbost davat na taky pocitac, aj ked ta moznost je, ale aj tak(jedine ak by praca donutila, ale stale existuje nejaky virtualizacny software).

Este pre upresnenie, tak som skoncil vysku(technickeho zamerania), takze idem hladat zamestnanie.

Ako vyhodu noveho TP mozno brat Centrino2, a nejake standartne srandy v podobe tvrdeho sasi, dobrej klavesnice, navykoveho TrackPointu a podobne. U MACu zase podsvietenu klavesnicu, hlinikove telo a podsvietene jablcko ako to tu bolo spomenute :).

A neviem ako je to s klavesnicou u MACu, lebo ak sa podoba SONY Vaiu(podla jedneho znameho, ze je to podobna klavesnica) tak ta ma zrovna nejako nenadchla. Idealne by to chcelo niekde vyskusat, ale nikde v blizkom okoli nieje Apple Store...

pepitos
občas něco napíše
Příspěvky: 65
Registrován: 05 pro 2007 14:17

Příspěvekod pepitos » 26 črc 2008 21:09

tak bol som pozriet ten MacBook Pro, zazitok pekny, vzhladovo tiez, len neviem ci sa mi chce ist do takej stylovky ako MAC, teda ci skor neuprednostnim Lenovo.

inak mal som moznost osahat aj MacBook Air a poviem Vam, ten je strasne tenky a lahky. Keby som este studival, alebo reprezentoval nejaku firmu, tak idem do neho...


Zpět na „Jaký vybrat notebook“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 96 hostů