vista i xp
vista i xp
aho chtěl bych se zeptat mám vistu home v notebooku a chci si do notase přidat xp profesional tak že bych měl v notasu dva os(xp prof. a vistu home) byl by to nějaky problém???byl by problém s ovladači?musem bych si je ještě dotahat?
xp profesional bych si samozřejmě koupil origanalní
dík za odpověd
xp profesional bych si samozřejmě koupil origanalní
dík za odpověd
mel jsem na notasu zaroven dva systemy jak XP tak i Visty.. urcite to chce mit disk rozdeleny logicky na dva... nebo dva disky.. urcite necpat dva systemy na jeden disk! dal je zapotrebi mit jistotu, ze pro dany model sezenes jeste ovladace pro XP.. jestli nesezenes nema to smysl. Pokud mas jako zakladni system XP je treba myslet i na to, ze kdyz nainstalujes Visty, tak ti prepisou boot.ini (tzn. ze mas pri startu systemu vyber, ktery ze systemu nabootuje) ale kdyz odinstalujes visty, tak prepsany boot.ini zustava a porad i pri jednom systemu to nabizi vyber... zkousel sem ruzne opravy, ale nakonec sem radsi pretahl i XP system... Pokud mas zaklad Visty, tak netusim jak se bootovaci souboru bude chovat kdyz mu tam prdnes xp a pak se treba rozmyslis je dat zase pryc.
ted hlavne otazka na co dva systemy? Ano pouzival jsem Visty na praci a surfovani a xp treba na hry atd... ale pozdeji prijdes na to, ze druhy system ti zbytecne bere volne misto a ze te nebavi restartovat system treba jen kvuli odlisnemu systemu...(coz v outdooru bere i dost baterky) navic co mas nainstalovany pod jednim systemem neni nainstalovane v druhem a naopak... je to pak dalsi placani mistem a to u notasu, ktery prenasis a nemas sebou zadny vetsi externi disk neni moc prakticke.. Rikam mel sem dva systemy a docela se mi to libilo, byla to takova machrovinka ale prakticnost temer nulova a pozdeji sem opet presel jen na jeden system.
ted hlavne otazka na co dva systemy? Ano pouzival jsem Visty na praci a surfovani a xp treba na hry atd... ale pozdeji prijdes na to, ze druhy system ti zbytecne bere volne misto a ze te nebavi restartovat system treba jen kvuli odlisnemu systemu...(coz v outdooru bere i dost baterky) navic co mas nainstalovany pod jednim systemem neni nainstalovane v druhem a naopak... je to pak dalsi placani mistem a to u notasu, ktery prenasis a nemas sebou zadny vetsi externi disk neni moc prakticke.. Rikam mel sem dva systemy a docela se mi to libilo, byla to takova machrovinka ale prakticnost temer nulova a pozdeji sem opet presel jen na jeden system.
MSI GX600PX -014cz : C2D 7500 (2.6GHz TDE), Nvidia 8600GT 512MB, 2GB ram, 250GB HDD, win XP, 3dmark06 5200+ b. + Thermaltake R150N01 IXOFT Fanless NTB Cooler
linux je operační systém? aha.. já myslel že je to taková ta nepovedená hračka do virtualboxu..
jinak dualboot svou windowsů je velmi praktický... nainstraloval jsem si ho na 10GB partition, nainstaloval základní programy jako jsou kodeky, winrar, prohlížeče, im klienty a software instaluju na 3 partition kde mám jen programy.. některé jedou i ve vistě i v xp.. když ti něco nejde na vistě a nebo jde pomalu, tak ho používáš v xp.. jestli chce mít někdo vistu a xp jen na parádu, tak je to k ničemu..
jinak návod na dualboot je hned první článek v sekci
jinak dualboot svou windowsů je velmi praktický... nainstraloval jsem si ho na 10GB partition, nainstaloval základní programy jako jsou kodeky, winrar, prohlížeče, im klienty a software instaluju na 3 partition kde mám jen programy.. některé jedou i ve vistě i v xp.. když ti něco nejde na vistě a nebo jde pomalu, tak ho používáš v xp.. jestli chce mít někdo vistu a xp jen na parádu, tak je to k ničemu..
jinak návod na dualboot je hned první článek v sekci
ThinkPad T420
Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“