OS už tam je předinstalovanej, když tak tady házim odkaz na czechcomputer na muj notas - technická specifikace:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=57470
Budu muset stáhnout na flashku nějaký drivery a pak do notasu, pač to mi přijde nejpravděpodobnější, ale je mi divný, že ani ta myš nejde. Nicméně k tomu notasu bylo CD s drivery, které je nainstalované, (?)
Mohli byste mi když tak napsat přímou cestu jak na to. Visty mám pár dní, ještě se v nich tolik neorientuju jako v XPčkách.
Asus a připojení k internetu
faldicek píše:Není to blokovany na ip adresu, ale na mac adresu síťové karty, to jde vyřešit buď routerem který tu adresu převezme od pc nebo ji v notebooku přepsat na stejnou jako má ta síťovka v pc...
OK, jak na to?
Ale je mi divný, že ten konektor ani nesvítil, před časem nám poskytovatel měnil IP adresu, DNS atd... a v tu chvíli net taky nešel, než sem zadal nový čísla, ale konektor svítil pořád. Řekl bych, že v tom bude něco jinýho, když to vůbec nepoznal. ale zkusim cokoliv.
A jsi si jistý, že u noťase má ten konektor svítit? Mě třeba nesvítí...
A když dáš Ovládací panely\Síť a Internet\Centrum sítí a sdílení máš tam nějakou síť? Jinak MAC adresu změníš zde: Ovládací panely\Síť a Internet\Síťová připojení tam dáš pravým na připojení který potřebuješ, dáš vlastnosti a konfigurovat, v dalším okně upřesnit a položka network address tam napíšeš adresu z pc. A když si koupíš za 800Kč wifi router, tak to budeš mít v pohodě a bez kabelů...
A když dáš Ovládací panely\Síť a Internet\Centrum sítí a sdílení máš tam nějakou síť? Jinak MAC adresu změníš zde: Ovládací panely\Síť a Internet\Síťová připojení tam dáš pravým na připojení který potřebuješ, dáš vlastnosti a konfigurovat, v dalším okně upřesnit a položka network address tam napíšeš adresu z pc. A když si koupíš za 800Kč wifi router, tak to budeš mít v pohodě a bez kabelů...
faldicek píše:A jsi si jistý, že u noťase má ten konektor svítit? Mě třeba nesvítí...
Jistý si nejsem, spíš sem to odovodil, takže to tak být nemusí a právě že tam žádná síť k dispozici neni, prostě vůbec nic, kabel připojim a odpojim a systém nic nezaregistruje - to je ten hlavní kámen úrazu. Ale zkusim alespoň toto.
No kdyby to bylo v pohodě, tak ti napíše třeba omezené připojení, tak nevím, kabel je v pohodě? Koukal jsi jestli jsou tedy ovladače všechny? Mě teda už nic nenapadá co by tam ještě mohlo být...
Jo a jestli nevíš kde zkontrolovat ovladače, tak Ovládací panely\Hardware a zvuk a tam dáš správce zařízení, pak jak už bylo zmíněno pokud tam bude nějaký žlutý otazník nebo tak něco, tak tam asi ovladač chybí...
Jo a jestli nevíš kde zkontrolovat ovladače, tak Ovládací panely\Hardware a zvuk a tam dáš správce zařízení, pak jak už bylo zmíněno pokud tam bude nějaký žlutý otazník nebo tak něco, tak tam asi ovladač chybí...
faldicek píše:A jsi si jistý, že u noťase má ten konektor svítit? Mě třeba nesvítí...
Už to jedeeeeeeeeeeeeee!

Tento příspěvek mi pomohl. Zmátli mě dvě věci - jednak že konektor v notebooku nesvítí a pak taky že visty na rozdíl od Xpček nehlásí přímo z lišty připojení kabelu.
Nejsem hoden otírat prah z tvých bot!!!! ještě jednou díky¨
Teď už jen přijít na tu myš, a je to komplet.