Asus a připojení k internetu

notebooky Asus a vše kolem nich
Roommcca

Příspěvekod Roommcca » 14 srp 2008 06:48

OS už tam je předinstalovanej, když tak tady házim odkaz na czechcomputer na muj notas - technická specifikace:

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=57470

Budu muset stáhnout na flashku nějaký drivery a pak do notasu, pač to mi přijde nejpravděpodobnější, ale je mi divný, že ani ta myš nejde. Nicméně k tomu notasu bylo CD s drivery, které je nainstalované, (?)

Mohli byste mi když tak napsat přímou cestu jak na to. Visty mám pár dní, ještě se v nich tolik neorientuju jako v XPčkách.

faldicek
píše často

Příspěvekod faldicek » 14 srp 2008 10:41

Není to blokovany na ip adresu, ale na mac adresu síťové karty, to jde vyřešit buď routerem který tu adresu převezme od pc nebo ji v notebooku přepsat na stejnou jako má ta síťovka v pc...

Roommcca

Příspěvekod Roommcca » 14 srp 2008 15:15

faldicek píše:Není to blokovany na ip adresu, ale na mac adresu síťové karty, to jde vyřešit buď routerem který tu adresu převezme od pc nebo ji v notebooku přepsat na stejnou jako má ta síťovka v pc...

OK, jak na to?

Ale je mi divný, že ten konektor ani nesvítil, před časem nám poskytovatel měnil IP adresu, DNS atd... a v tu chvíli net taky nešel, než sem zadal nový čísla, ale konektor svítil pořád. Řekl bych, že v tom bude něco jinýho, když to vůbec nepoznal. ale zkusim cokoliv.

faldicek
píše často

Příspěvekod faldicek » 14 srp 2008 16:50

A jsi si jistý, že u noťase má ten konektor svítit? Mě třeba nesvítí...
A když dáš Ovládací panely\Síť a Internet\Centrum sítí a sdílení máš tam nějakou síť? Jinak MAC adresu změníš zde: Ovládací panely\Síť a Internet\Síťová připojení tam dáš pravým na připojení který potřebuješ, dáš vlastnosti a konfigurovat, v dalším okně upřesnit a položka network address tam napíšeš adresu z pc. A když si koupíš za 800Kč wifi router, tak to budeš mít v pohodě a bez kabelů...

Roommcca

Příspěvekod Roommcca » 14 srp 2008 17:03

faldicek píše:A jsi si jistý, že u noťase má ten konektor svítit? Mě třeba nesvítí...
A když dáš Ovládací panely\Síť a Internet\Centrum sítí a sdílení máš tam nějakou síť? Jinak MAC adresu změníš zde: Ovládací panely\Síť a Internet\Síťová připojení tam dáš pravým na připojení který potřebuješ, dáš vlastnosti a konfigurovat, v dalším okně upřesnit a položka network address tam napíšeš adresu z pc. A když si koupíš za 800Kč wifi router, tak to budeš mít v pohodě a bez kabelů...

Jistý si nejsem, spíš sem to odovodil, takže to tak být nemusí a právě že tam žádná síť k dispozici neni, prostě vůbec nic, kabel připojim a odpojim a systém nic nezaregistruje - to je ten hlavní kámen úrazu. Ale zkusim alespoň toto.

faldicek
píše často

Příspěvekod faldicek » 14 srp 2008 18:04

No kdyby to bylo v pohodě, tak ti napíše třeba omezené připojení, tak nevím, kabel je v pohodě? Koukal jsi jestli jsou tedy ovladače všechny? Mě teda už nic nenapadá co by tam ještě mohlo být...
Jo a jestli nevíš kde zkontrolovat ovladače, tak Ovládací panely\Hardware a zvuk a tam dáš správce zařízení, pak jak už bylo zmíněno pokud tam bude nějaký žlutý otazník nebo tak něco, tak tam asi ovladač chybí...

Roommcca

Příspěvekod Roommcca » 14 srp 2008 19:28

faldicek píše:A jsi si jistý, že u noťase má ten konektor svítit? Mě třeba nesvítí...

Už to jedeeeeeeeeeeeeee! :D Hned co sem doinstaloval comodo, aviru, terminatora spěchám na forum ti poděkovat - DÍKY,DÍKY,DÍKY!!!!!!!!!!!

Tento příspěvek mi pomohl. Zmátli mě dvě věci - jednak že konektor v notebooku nesvítí a pak taky že visty na rozdíl od Xpček nehlásí přímo z lišty připojení kabelu.

Nejsem hoden otírat prah z tvých bot!!!! ještě jednou díky¨

Teď už jen přijít na tu myš, a je to komplet.

faldicek
píše často

Příspěvekod faldicek » 14 srp 2008 21:20

Jsem rád, že to pomohlo, s tou myší to bude taky nějaká blbůstka, zkus když jí připojíš mrknout do toho správce zařízení jestli ji tam uvidíš, třeba to bude chtít jen nějaké ovladače, zkus stáhnout ze stánek výrobce hlodavce...

Zpět na „notebooky Asus“