compaq 6710b/6510b ?
compaq 6710b/6510b ?
Jaký je mezi nimi rozdíl kromě velikosti? Nestojí obvykle menší noťasy víc? Momentálně jsou ale 6510b levnější...
Zdar, HP 6510b mám rok. S hlučností mechaniky ani nevim, že by byl kdy nějaký problém. Hlučnost větrání už je asi ten rok vyřešená, takže pokud nedostaneš kousek, který leží víc jak rok na skladě tak, nebudeš mít problém. Jediná chyba která byla a kterou jsem ještě neotestoval byl hodně nekvalitní VGA výstup. Celkově můžu ten notes jenom doporučit, zatím se na něm nic neporouchalo a kromě toho VGA, nemá snad žádnou závažnou chybu.
A jestli čirou náhodou někdo používá Linux, tak pod něm běží v pohodě, snad až na čtečku prstů, ale ta asi jde také zprovoznit.
A jestli čirou náhodou někdo používá Linux, tak pod něm běží v pohodě, snad až na čtečku prstů, ale ta asi jde také zprovoznit.
Pokud mohu mluvit za 6710b, tak tam je WSXGA+ rozhodně lepší než WXGA (lepší pozorovací úhly atd. - viděl jsem to).
Pokud bych bral dnes tak jedině:
6510b WXGA+ 1440x900 nebo
6710b WSXGA+ 1680x1050
Varuji jen, že hustota pixelů na palec je vysoká a ne každému by mohly malé fonty nebo ikony vyhovovat.
Pokud bych bral dnes tak jedině:
6510b WXGA+ 1440x900 nebo
6710b WSXGA+ 1680x1050
Varuji jen, že hustota pixelů na palec je vysoká a ne každému by mohly malé fonty nebo ikony vyhovovat.
Fedora @ Lenovo ThinkPad T460s
GR!nCh má určitě pravdu, WSXGA+ je v kvalitě celkově lepší než WXGA. U 6510b jsou WXGA displeje dodávany od různých výrobců a zaleží na tom jaké máte štěstí. Já ho asi měl a tak mi kvalitu kontrastu zavidí i kamarádi s displeji s lesklým povrchem. Ani pozorovací úhly nejsou špatné, ale 180/180 to určitě není.
EDIT: Asi bych měl dodat, že kamarádi mají spíše levnější notebooky.
EDIT: Asi bych měl dodat, že kamarádi mají spíše levnější notebooky.
Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“